Hærvejen: Ikke “bare” Danmark

Om ro i hovedet, rørende møder med mennesker og storslået dansk natur på Hærvejen

Tidspunkt

Se dit -program her

Fredag kl. 17.00-18.00

Lokation

Opdag Verden-scenen

overskrift

Foredrag

overskrift
overskrift
overskrift

Hvad gør man, når man er ved at drukne i hverdagens ræs, krav og tempo?

Jeg vandrer.

I sommeren 2022 trak jeg stikket på en alt for hektisk hverdag og satte ud på en knap 600 km vandring ad Hærvejen op gennem Jylland. 

Jeg gjorde det for at få ro i hovedet, men forventede ikke så meget mere end det, for selv om Hærvejen er Danmarks længste afmærkede vandrerute, er det jo bare Danmark.

I foredraget fortæller jeg om at opdage, at turen fra Padborg til Skagen er alt andet end kedelige Danmark. 

Jeg fortæller om mine oplevelser og aha-øjeblikke på turen gennem lommer af et Danmark, man sjældent ser, om de sjove og rørende møder jeg havde med mennesker, og om den storslåede danske natur jeg gik og sov i – fra ådale, skove og heder til det vilde Vesterhav. 

Jeg fortæller også om, hvordan vandring er et vidundermiddel for vi mennesker i et moderne højeffektivt samfund. Hvordan det at bevæge sig langsomt gennem naturen med hele ens liv på ryggen giver en unik ro, frihed og plads til selvindsigter om, hvad der er vigtigt for en her i livet. 

Og jeg ved (i al beskedenhed ;-), hvad jeg taler om, for i ’18 gik jeg den godt 4.000 km lange vandrerute Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Men på Hærvejen fandt jeg altså ud af, at man ikke behøver rejse langt væk for at opleve stor natur og en vild indre rejse. 

Læs mere om aktøren

Gitte Holtze

overskrift