Pilgrimsvandring på Caminoen – med Carsten Banke Hansen

Hør om to ruter på den legendariske Camino

Tidspunkt

Se dit -program her

Lørdag kl. 10.00-11.00

Lokation

Grimbergen-scenen

overskrift

Foredrag

overskrift
overskrift

En pilgrimsvandring på Caminoen er ikke bare en rejse – ej heller bare en vandretur! Det er en oplevelse for livet i de smukkeste omgivelser, hvor du mærker en helt fantastisk stemning, får nye venner og bekendtskaber …og måske lidt ømme fødder.

Til dette foredrag kan du høre om to af de mest populære og mest storslåede Camino-ruter: Camino Francés fra Sarria til Santiago de Compostela og Camino Portugues fra Baiona til Santiago de Compostela.

Camino Francés – ”Den franske rute”- hvor alle de vigtigste ruter fra Frankrig (og resten af Europa) løber sammen. Denne rute, der betegnes som hovedruten, måler i alt knap 900 km, og den kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 1993. For at få ”La Compostela”, som er beviset for veludført pilgrimsvandring til Santiago, skal du minimum have gået 100 km ad Caminoen, inden du når til Santiago. Når du går Camino Francés med Jysk Rejsebureau, går du de sidste 114 km fra Sarria til Santiango de Compostela, som er den rute, du kan høre om til dette foredrag.

Camino Portugues – ”Den portugisiske rute” – er (næstefter den franske rute) den mest populære pilgrimsvandring til Santiago de Compostela. Og det med god grund, da det er en betagende og mere rolig vandrerute, hvor du har fornøjelsen af Atlanterhavet som tro følgesvend. Når du går Camino Portugues med Jysk Rejsebureau, går du de sidste cirka 130 km fra Baiona til Santiango de Compostela, som er den rute, du kan høre om til dette foredrag.

Carsten Banke Hansen fra Jysk Rejsebureau vil vise billeder og fortælle historier fra sine egne oplevelser med pilgrimsvandring på Caminoen, og han vil gennemgå praktisk information om rejserne. Han var senest afsted på Caminoen i august 2023.

Så drømmer du om at vandre en af disse legendariske vandreruter, så vil dette foredrag give dig svar på mange af dine spørgsmål om bl.a. vandretid pr. dag, overnatning, måltider og bagagetransport.

Har du ikke denne vandretur på din bucketliste, så vil du med sikkerhed blive inspireret til at tage afsted!

Læs mere om aktøren