Svend Hamann (Strandhøst) – Vild mad ved havet
Scene
Sankescenen
Vild mad ved havet
Svend Hamann har mere end +40 års erfaring med outdoor-aktiviteter ved havet og har specialiseret sig i naturens gastronomi og de vildtlevende råvarer. Han guider enhver med interesse i mad, natur, bæredygtighed, naturlige råvarer og afstressning i naturen til at sanke og fange alle herlighederne, og tilberede dem ude i naturen eller derhjemme.
Det gør han via sit firma Strandhøst og sin bog af samme navn der udkom på Muusmann forlag dette forår.
Havet og kysten er populære udflugts- og feriemål for danskerne, men mange kender ikke til det overflødighedshorn af spændende vilde råvarer der byder sig til, både til vands og til lands ved vores kystlinjer.
Urter, bær, fisk, skaldyr og tang er lige til at høste i naturen og tage med hjem i køkkenet og Svend er passioneret omkring de metoder der skal til. Om det er lystfiskeri, sankning, undervandsjagt, rejestrygning, østersjagt eller madlavning så er ilden stor og lysten til at formidle ligeså.
hva´ ska´ vi tale om :
- Præsentation + bog
- Overfloden derude, bæredygtighed, unikke smage
- Historik – vi er en nation af kystjægere
- Hvad er der på stranden?
- Hvad er der i havet? Og metoder til fangst
- Gastronomi
- Hvorfor smager stranden særligt og godt?
- Hvorfor giver det mening at samle og jage? – Hvad gør det ved os?
- Naturen og mental trivsel … Ikke på trækrammer måden – men konkret og brugbart.
Thomas Lausen er vært når Svend besøger sankescenen 31/8 kl 17.00