Trekking i Himalaya – med Carsten Banke Hansen

Trekking i Himalaya er for alle

Tidspunkt

Se dit -program her

Lørdag kl. 17.30-18.30

Lokation

Outdoor365-scenen

overskrift

Foredrag

overskrift
overskrift

Drømmen om Himalaya kan virke helt uopnåelig, når man ser på nogle af de superatleter, som bestiger verdens højeste bjerg, Mt. Everest. Men trekking i Himalaya er for alle, og bjergene er spækket med smukke trekkingruter. Til dette foredrag kan du høre mere om nogle af de mest populære treks, og hvordan du kan komme med på storslåede eventyr i Himalaya.

Skal du vælge Langtang-dalen, Everest eller Mera Peak? Og hvad med højdesyge? Hvilke trekkingstøvler er de bedste? Og hvordan smager Dal Bhat egentlig? Tusind spørgsmål presser sig på, når du første gang prøver at planlægge et trek i Himalaya.

Carsten Banke Hansen fra Jysk Rejsebureau har selv vandret flere af ruterne, og til dette foredrag vil han fortælle om nogle af sine yndlingsruter og fedeste oplevelser.

Hør f.eks. om det fantastiske Markha Valley-trek i Indisk Himalaya, hvor du vandrer gennem Lille Tibet og på vandreruter langt fra alfavejene.

Hør også om trekking i Langtang-dalen i Nepal, som tidligere var et af de mest yndede områder for trekkingturismen. Efter jordskælvet i 2015 – som ramte Langtang-området særligt hårdt – har der været et markant dyk i antallet af turister. I dag er alle stier og tehuse igen fuldt operationelle, men området har endnu ikke vundet turisternes opmærksomhed tilbage. Det betyder, at du kan nyde et af verdens flotteste trekkingområder uden at dele skønheden og de vilde udsigter med andre turister.

Carsten fortæller også om det legendariske Everest Base Camp-trek i Nepal, der lader dig komme tæt på flere af verdens højeste tinder og på Sherpafolkets betagende levevis. En Himalaya-klassiker, som bør stå øverst på alle trekkeres bucketliste.

Sidst men ikke mindst kan du høre om trekket til Mera Peak, som er Nepals højeste trekkingpeak i 6.461 meters højde. En udfordring til dig, der er i god fysisk form, og som har mod på at prøve kræfter med højderne og vandring på gletsjere. Mera Peak er ikke teknisk svær at bestige og kræver ingen forudgående klatreerfaring, men luften er meget tynd. Her bliver du til gengæld belønnet med et vildt trekkingeventyr og verdens smukkeste udsigter.

Til dette foredrag kan du komme med på en rejse til nogle af verdens højeste bjergtinder og få en ide om, hvilken rute der passer til dig og dit vandreniveau. Mulighederne er mange, og du vil med sikkerhed blive inspireret til at tage afsted på en trekkingrejse til Himalaya.

Læs mere om aktøren