Bestig Bjerge

Bestig de danske bjergtinder

Hvad er Bestig Bjerge

BestigBjerge er leg, motion, outdoor-liv, skattejagt, formidling, naturværdier, socialt samvær og sund trivsel mellem generationer. BestigBjerge bygger oprindeligt på en original idé af nordmanden Roger Pihl, som i 2005 udgav bogen ”Guide til Danmarks bjerge”. I 2020 har Roger udgivet bogen ”Kunsten af bestige Himmelbjerget” og genudgivet bogen ”Danmarks Bjerge”.

Bestig et bjerg

Baseret på den første bjergbogs optegnelser af bjerge på over 100 meter og med et glimt i øjet udfordrer BestigBjerge mennesker i alle aldre til at bestige de danske bjerges ”svimlende højder” og skaber samtidig eminente rammer for aktivt friluftsliv, fællesskab og gode oplevelser.

Og man kan endda vælge at registrere sig som bjergbestiger på projektets hjemmeside (på PC, tablet eller smartphone). Hvert bjerg, der er med i BestigBjerge.dk, er forsynet med to let skjulte talkoder – én nær P-pladsen ved begyndelsen af turen og én nær toppen.

Når man taster disse koder ind på hjemmesiden/den mobile hjemmeside, samler man højdemeter og deltager i en digital dyst om at komme med i det gode selskab ”Hall of Fame”: udstillingsvinduet for alle, der har besteget samtlige bjerge – p.t. 20 bjerge i Jylland og på Fyn.

Se oversigten over de 21 registrerede bjerge på Bestig Bjerge

Scroll til toppen