Land Rover drømmen

Spotlight fra magasinet – 2. udgave

I Danmark, det fjerde fladeste land i verden, kan man let drømme sig langt væk til Land Rover eventyr i fjerne bjergkæder – men heldigvis kan man få et sandt Land Rover eventyr på toppen af den bjergtagende Møns Klint blot 16 timer fra København. I det kuperede terræn giver Camp Møns Klint dig mulighed for at udleve din Land Rover drøm i et 24 hektar naturområde, som bliver din private camp i et døgn på toppen af en Land Rover Defender.

Tekst og foto: Mads Tolstrup

”We Bring You Back To Nature”, denne filosofi har været fundamentet for Camp Møns Klint siden 1958. 2021 har været domineret af roadtrips med telt, tagtelt og retro campers. Camp Møns Klint byder velkommen til Van Life Communities, hvor frihed og rum er i højsæde nat og dag.

LAND ROVEREN

Konceptet er ganske enkelt, du får udleveret nøglerne til en Land Rover Defender 110 med tagtelt, markise, bålmadsudstyr, og derefter kan du begive dig ud på et meget unikt roadtrip. Blot et enkelt sving fra den offentlige skovvej fører Land Roveren ud til, hvad der minder om Verdens ende. Her er det naturen, som sætter rammen for eventyret. På de mange stejle bakker kan du opleve den fascinerende kraft som Land Rover Defender er kendt for, når den klatrer op af alle stigningerne uden af pløje græsset op.

MØNS KLINT

Den storslåede natur grænser op til den 8 km lange og storslåede Møns Klint. En kort gåtur fra ”campen” leder dig til trappen ”Nælderenden” som fører ned til stranden, hvor der i gamle dage var badehus og badebro til gæster fra den nærliggende Pension Stengården. Stengården er i dag et kvalitets feriehus med folde, ridestald, vildmarksbad og meget mere.

Der er også et unikt sted ved foden af Møns Klint, der byder på et væld af oplevelser og indbyder til fossiljagt. Du kan også opleve verdens hurtigste dyr, Vandrefalken, suse afsted over dit hoved.

KLINTHOLM GODS

Siden 1798 har Familien Scavenius ejet Klintholm Gods på Østmøn samt en del af Klinteskoven, boutique-hotellet Villa Huno og Camp Møns Klint. Derudover har godset egen gårdbutik, hvor du blandt andet kan købe ribeye bøffer fra deres eget fritgående Hereford kvæg. Der er også rig mulighed for at handle lokalt på Møn, som både byder på ismejeri, bryghus og et væld af lokale grøntsager.

NÅR MØRKET FALDER PÅ: DARK SKY MOON

Møns Klint en del af Dark Sky Park og er et af de mørkeste steder i Danmark. På en klar nat kan du se 5.000 stjerner fra lejren. På samme nat kan du se 100 stjerner i København. Møn er et særligt godt sted til at se stjerner grundet den geografiske placering samt indsatsen for at minimere lysforurening, som har skaffet Møn og Nyord titlen som Dark Sky Park og Dark Sky Community fra International Dark Sky Association, som det første sted i Skandinavien. Udover mørket har området en anden særlig kvalitet: Lyden af stilhed. Her er det kun dyrene og Østersøen, du kan høre.

Find din næste naturoplevelse her

Flere blogs at udforske

Ingen gider våde handsker eller sokker

Når først dine hænder eller fødder er kolde, så er det svært at få varmen i dem igen. Det kan dog alt sammen undgås med produkter af høj kvalitet.

Varme i al slags vejr

Vejret vil altid udfordre os, når vi bevæger os ud af døren. Haglöfs står heldigvis altid klar til at hjælpe dig med udfordringen.

Scroll til toppen