Nyt outdoor magasin ser dagens lys

Fra outdoorfestival til skabelsen af nyt magasin for de friluftsglade. Masser af inspiration og brugbar viden er den bærende ide fra udgiveren i Aarhus.
Et nyt magasin om udendørsliv er nu at finde i Eventyrsport’s butikker rundt om i hele landet. Magasinet udgives af holdet bag den årlige outdoorfestival i Ry, Outdoor365, som også bliver magasinets navn.

Læs magasinet online her: Outdoor365-magasin nr. 1, 2021

Isabel Benn Morgenstern har igennem seks år været frontkvinden for den kendte festival, der plejer at blive afholdt hvert år i pinsen omkring de smukke søer nær Skanderborg. Med én Corona-aflyst festival i 2020 i bagagen og nu endnu en aflysning af festival i pinsen 2021, havde hun og holdet bag festivalen to muligheder: at afvikle eller at udvikle. Og når man nu ikke er klar til at afvikle det hjertebarn, man har brugt seks år på at skabe, så gav svaret sig selv:

“Efter aflysningen af festivalen i 2020, satte vi os ned kiggede hinanden dybt i øjnene, og det tog os ikke lang tid at beslutte, at det at kaste håndklædet i ringen bare ikke var en mulighed. Så hvad skulle vi så gøre?”, spørger Isabel Benn Morgenstern retorisk.

Resultatet blev en to-trins raket, der i første omgang blev til Danmarks nye outdoor-portal, outdoor365.dk. En portal hvor man som friluftsmenneske hurtigt kan danne sig et overblik over muligheder og aktører, der tilbyder unikke muligheder for at opleve den danske natur. Det naturlige næste skridt kommer så nu, hvor magasinet henover 88 sider, der formidler oplevelserne fra de mange gæster og aktører i Danmark, kommer på gaden.

“Vores fokus på Danmark, og de oplevelser der ligger bogstaveligt talt lige udenfor vores dør, gør Outdoor365 unikt. Man behøver ikke være eliteidrætsudøver med flere ultraløb i bagagen for at få glæde af det her magasin. Det handler om at formidle viden om oplevelser og udstyr og glæden ved at være ude. Og der kan vi alle være med”, siger Isabel Benn Morgenstern.

Som trykpartner på magasinet valgtes Stibo Complete i Horsens. Selvfølgelig på grund af kvaliteten, men i særdeleshed også på grund af firmaets tilgang til bæredygtig produktion: “Isabel kom til os med den her ide til et magasin, og efter nogle afklarende møder, hvori krav til miljøpåvirkning blot var et af dem blev vi enige” erindrer Sales Manager hos Stibo Complete, Mads Dyrhberg Andersen, og fortsætter:

“Det er helt normalt at danske tryksager produceres i for eksempel Polen. Så vil man se, at papirmassen bliver fragtet fra Sverige til Polen, og efter tryk bliver det samme papir så kørt tilbage til Danmark og distribueret. Hvis vi giver os til at beregne på det CO2 -aftryk, der afsættes så giver det ingen mening. Vi siger hos Stibo Complete, at omsorg for miljøet ligger i vores DNA. Men vi mener det faktisk ”; siger Mads Dyrhberg Andersen.

For Isabel Benn Morgenstern var ræsonnementet i sidste ende egentlig simpelt nok: “Hvis vi gerne vil have danskerne ud og nyde vores vidunderlige natur, så bliver vi også selv nødt til at passe på den”; slutter hun.

Tekst: Henrik Karstenskov // Outdoor365

Læs magasinet online her: Outdoor365-magasin nr. 1, 2021

Find din næste naturoplevelse her

Flere blogs at udforske

Få et powerboost med Cykeldrengene

Mød de to unge eventyrere, Emil og Nicklas, vinderne af Alene i Vildmarken, der har været på en jordomrejse på mere end 24.000 kilometer.

Er du hot or not?

Et godt baselayer er nærmest uundværligt i de kolde efterårs- og vintermåneder og fungerer perfekt til stort set alle udendørs aktiviteter.

Scroll til toppen