Outdoor365 magasin efterår/vinter 2021

Smugkig i magasinet

Eventyret venter derude

Vores 2. udgave af Outdoor365 magasinet har netop set dagens lys, og derfor deler vi nedenfor nogle korte bidder af nogle af vores fabelagtige outdoor-historier, som formentlig kan gøre jer nysgerrige på, hvad vi har til jer i denne omgang. Magasinet kan købes hos alle Eventyrsports butikker og på deres webshop

Fra jordomrejse til aktiv og grøn ferie i sydkyst-Danmark

Corona-pandemien satte en stopper for en 400-dages drømmerejse for kæresteparret Max og Trine, men karma viste sig fra sin gode side, da de blev inviteret med til at afprøve vandreruter på Sydsjælland og Møn. De vidunderlige vandreruter på knap 150 kilometer overraskede parret meget, og højdepunkterne fra turen står i kø for at blive fortalt.

Land Rover drømmen

En Land Rover er bygget til at klare kuperet terræn. Deraf navnet. Og selvom det meste af Danmark er forholdsvis fladt, så findes der undtagelser – eksempelvis ved Møns Klint. Derfor inviterer Camp Møns Klint på et uforglemmeligt road-trip med en Land Rover, et telt på taget og sidst men ikke mindst; udstyr til bålmad. Samtidig har Møns Klint den smukkeste stjernehimmel i Danmark – på en klar nat kan omkring 5000 stjerner ses. Til sammenligning kan du se cirka 100 i København.

Vandreferie og fjeldkursus i Norge

Outdoor365 blev inviteret med på en tur til bjergområdet omkring Lifjell i Norge, der bød på udfordringer og store oplevelser både for garvede og nybegyndere i vandring. Den ubønhørlige natur pressede samtlige deltagere – alt fra højdeskræk til tung oppakning, som sådan en tur kræver. Men selvom naturen presser kroppen til det yderste, så har de alle fået en på opleveren – eksempelvis Kristine, der mærkede, at turen nærmest var som medicin for hendes stress.

Friheden i baghaven

Normalvis er shelteret noget, som man finder rundt omkring i det ganske land, men siden corona-pandemien ramte verden, så er de for alvor også rykket ind i danskernes baghaver. Det har Jens Kristensen og Christian Svendsen, der står bag virksomheden Shelterbyg, virkeligt kunne mærke, og der har derfor været voldsomt travlt i virksomheden.

MTB året rundt

Vinteren byder som sædvanligvis på kolde og våde dage, så hvis man ikke kan få nok af at race rundt i Danmarks skove på sin mountainbike, er det vigtigt at vide, hvordan man holder varmen i alle kroppens lemmer. Denne artikel giver nogle bud på, hvordan man klæder sig bedst på til at få opfyldt sin træng til at komme ud og træde watt i de smukke danske skovområder.

2 nemme opskrifter på bålmad

De fleste har kastet en skive hvid brød, et stykke ost og en omgang skinke i toasteren. Men hvis man samtidig er til udeliv, så kunne man prøve at opgradere denne simple version af toasten til en cowboytoast – og samtidig få den unikke smag af bål med. Hvis man er klar på at blive udfordret lidt mere, så kan man også forsøge sig med kylling i karry med kokosmælk, frisk koriander og peanuts, som vi har opskriften på fra bålkogebogen ”Brændende kærlighed”.

Natur og unger er mit udgangspunkt

Naturen byder på uendelige mængder af spændende historier for børn, og det ønsker Mette Søndergaard fra UdeUnger at formidle til dem, fordi det giver dem en naturlig lyst til at passe på, nyde og opleve vores smukke natur. Samtidig er det næring til den mentale og fysiske sundhed, ligegyldig om du er voksen eller barn.

Fire apps til friluftslivet

Selvom de fleste har et ønske om mindre skærmtid, og derfor eksempelvis slukker telefonen, når de er i naturen, så kan den også være med til at højne oplevelsen i det fri. Vi har givet fire anmeldelser af apps, der kan bruges i naturen. Lige fra øvede naturelskere til børnefamilierne, der forsøger at gøre turen til en leg.

Når smerten forsvinder, møder du roen

De fleste danskere har aldrig tilbagelagt en maratondistance på asfalt. Endnu færre har formentlig gjort det i kuperet terræn, men for dem, der har gjort det, er det en helt unik oplevelse. Eksempelvis betyder tiden man gennemfører ikke så meget, men mere det at gennemføre de hårde strabadser, og derfor hjælper de ekstreme løbere gerne hinanden igennem smerterne. Som en ekstra, men vigtig bonus, kan de også nyde naturen samtidig.

Tekst: Thomas Kjær Pedersen  // Outdoor365

Find din næste naturoplevelse her

Flere blogs at udforske

Ingen gider våde handsker eller sokker

Når først dine hænder eller fødder er kolde, så er det svært at få varmen i dem igen. Det kan dog alt sammen undgås med produkter af høj kvalitet.

Varme i al slags vejr

Vejret vil altid udfordre os, når vi bevæger os ud af døren. Haglöfs står heldigvis altid klar til at hjælpe dig med udfordringen.

Scroll til toppen