Vandets muligheder

Sommeren har for alvor meldt sin ankomst, og hvad er bedre end oplevelser på vandet når temperaturen sniger sig op på +20 grader? Vandet bliver varmere, og det åbner op for nogle fede og anderledes oplevelser. På Outdoor365 findes der et væld af oplevelser og aktiviteter som finder sted på og i vandet, og det er noget for enhver smag.

Vandaktiviteter er blevet rigtig moderne. SUP, kajak og undervandsjagt er blandt andet, nogle af de aktiviteter du finder inde på Outdoor365.

Find aktiviteter på vandet

En verden med SUP

Men hvad er det egentligt de forskellige aktiviteter går ud på og hvad står de for?
SUP er en forkortelse af Stand Up Paddle Surfing. Sporten er en ældre form for surfing, der opstod tilbage i 60’erne som en måde, hvorpå surferne kunne padle længere tid på lange, flade bølger grundet den hastighed, de kunne opnå ved at stå oprejst på surfbrættet og padle.

Udviklingen inden for vandsport viser, at rigtig mange danskere sætter pris på motions- og friluftsoplevelser på vandet. SUP kan også udøves med familiens mindre børn, så længe det foregår i sikre omgivelser. Du kan igennem hele sommeren komme med Outdoor Connection ud på “Sjov på SUP” i Horsens og i Ry.

Dette kursus er en god introduktion, hvis man går og overvejer at prøve SUP af. Du får en smagsprøve på hvordan det er at ro på en SUP, tumle rundt i vandet og man er afsted med en certificerede instruktør, som guider dig sikkert på SUP-boardet, så du med ro i maven kan ro rundt på vandet.

Mindfulness på vandet

Hvis du er mere til en rolig omgang SUP, men også godt kan lide pilates/yoga – kan du koble det sammen.

Lisbeth Bundgaard afholder aktiviteten “SUP yoga/pilates” – her får du lov til at prøve skønne Yoga og Pilates øvelser af på SUP-boardet.

Det er en fantastisk og unik oplevelse, som du ikke får mange steder. Kombination af at flyde på vandet, mærke vind og vejr omkring dig sammen med de rolige yoga og pilatesøvelser, bliver både en helt meditativ oplevelse, men også ret sjovt, for hele familien.

StandUpPaddle Yoga-pilates

Kajak for alle

En kajak er en lille, smal, lang båd der drives fremad med en pagaj, og roeren sidder med front mod ro retningen. Det kræver oftest en del øvelse at tage ud i kajak – i hvert fald hvis du vil ud på det store hav.

Flere steder i landet tilbyder arrangører kajak kurset IPP2, som giver dig færdigheder med de grundlæggende padle- og styretekniker, der få dig til at beherske din kajak.

Efter dette kursus er du klædt på til at bruge en kajak på en sikker og tryg måde i kystnære områder i sommerhalvåret. På kurset lærer du de vigtigste styretag og hvordan du ror på en skånsom og ergonomisk vis.

kajak-på-vand

Hvis du ikke har planer om at sejle i kajak alene og gerne vil på en hyggelig tur sammen med familien eller vennerne, findes der også muligheder for dette. Du kan f.eks. tage en tur til Skagen eller Løkken og prøve kajaksurfing i bølgerne omkring kysten med Outnature.

Under vandoverfladen

Nu går vi under vandoverfladen og kiggere nærmere på undervandsjagt. Undervandsjagt handler om at fange fisk under vandet. Man bruger en harpun, et håndspyd eller de bare næver. Som undervandsjæger dykker man uden larmende luftflasker og med lungerne som eneste luftreserve. Undervandsjægere er derfor også fridykkere.

Undervandsjagt er snorkeldykning eller fridykning efter et bytte. Fordi man dykker uden larmende luftflasker, så kan man snige sig helt tæt på fisk, fugle og sæler, og det er kun dine evner i vandet og lidt held, der afgør, om du får succes. Undervandsjagt er friske råvarer fanget på den mest skånsomme og selektive fiskemetode overhovedet.

Sammen med Dykker-butikken kan du prøve undervandsjagt. De står for alt det praktiske og du skal blot møde op med et håndklæde og badetøj. Du får den nødvendige viden og oplæring i undervandsjagt og kan sammen med instruktørerne der har mange dyk på cv’et, samt går forrest for at sikre optimale dykkerforhold og at sikkerheden er i top. I er sikret at i får nogle fede oplevelser under vand – og hvem ved, måske skyde din første fisk.

Tekst: Zenia Maltha

Find din næste naturoplevelse her

Flere blogs at udforske

Smagen af brændt træ

Vi forbinder smagen af røg med den ultimative grillsmag. I dag røger vi maden for at få en fantastisk smagsoplevelse, og fordi det er sjovt.

Scroll til toppen