OM OS

Danmarks Outdoor festival I Lunden i Silkeborg

 

 

Historien bag

Om at sætte en by i bevægelse

Det begyndte som et lille frø, der i 2014 blev plantet hos Isabel Morgenstern. Tanken var at sætte byen i bevægelse og gøre noget for lokalsamfundet. Med en professionel baggrund i konceptudvikling, kommunikation og læring kombineret med en stor interesse for sundhed, trivsel og natur kom værdierne på plads og visionen blev tydeligere.

Med fokus på Ry og Søhøjlandets helt unikke natur og det store udvalg af outdoor-aktiviteter, blev frøet vandet, og frem spirede tankerne, og de ville ikke slippe igen. De blev luftet for borgere, foreninger og virksomheder, og der var stor opbakning. Gentagne gange blev der sagt: ”Det er da en vanvittig god idé. Hvorfor er der ikke nogen, der har gjort det noget før?”.

I februar 2015 valgte Isabel Morgenstern at kaste sig ud i det, velvidende at det ville kræve mange interessetimer, penge og hårdt arbejde – med fuldtidsjob og familie ved siden af.

Èn blev snart til flere, og aktører kom hurtigt til fra mange steder for at være en del af projektet. Drømmen om at sætte en by i bevægelse begyndte at tage form.

Med kun fire måneders forberedelse lykkedes det at afholde Outdoorfestivalen den 29. – 31. maj 2015 med over 40 aktiviteter og med outdoormuligheder for både store og små, eliteudøveren, nybegynderen og personer med særlige behov. Det regnede i stride strømme i tre dage, og mange trodsede bygerne og sikrede at første år blev en stor succes.

Til den første outdoor-festival i 2015 kom der 500 mennesker – blandt andet daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og miljøminister Kirsten Brosbøl. Året efter kom der 1.000 gæster, i 2017 var det tal vokset til 2.000, i 2018 til 4.000 og i 2019 besøgte næsten 10.000 gæster festivalen hen over pinsen.

Og så kom corona…

I 2020 havde vi gjort klar til at modtage 20.000 gæster, men måtte som så mange andre aflyse. Hvis vi afviklede nu, så ville det hele være slut. Der var ingen anden udvej, end at udvikle noget nyt. Og af det kom Outdoor365, som inspirere til udeliv hele året. 

I 2021 var vi så heldige at indgå i et samarbejde med Silkeborg Kommune om at  udvikle Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg første weekend i september. Vores første år i Silkeborg var helt fantastisk og vi er taknemlige for at vi fortsat kan invitere hele familien i tre generationer med til årets fedeste outdoor-weekend.

Outdoor365 bestyrrelse

Isabel Morgenstern

Direktør Outdoor365

Da jeg søsatte den allerførste outdoor-festival tilbage i pinsen 2015, var det med et simpelt ønske om at dele min egen glæde over outdoor-livets glæder med en masse andre mennesker. I min verden er festivalen på ingen måde et en-mands-projekt. Det er et stort fællesskab, der står bag. Alt det, der sker nu, er et spinoff af den første festival, skabt af en praktikant, en flok vildt engagerede frivillige og en by, der bakkede op.

Lars S. Sørensen

Direktør Eventyrsport

Hvorfor har du valgt at være med i Outdoor365’s bestyrelse?
Outdoor 365 er et fantastisk projekt ift. at inspirere folk til at komme ud i naturen. Jeg brænder selv meget for at komme ud i naturen, og jeg har selv mange års erfaring med at drive en stor virksomhed, der har et stort netværk inden for branchen, og det er oplagt at give den viden videre.

Hvad synes du om Danmarks Outdoor Festival og vores magasin Outdoor365?
Festivalen er en fantastisk weekend til at komme ud i naturen og opleve ting, som man ikke oplever til hverdag. Her samles mange forskellige aktiviteter og aktører, og der skabes fællesskab mellem mennesker. Det er et godt sted at møde nye kolleger, kunder og samarbejdspartnere, og inspirationen går begge veje samtidig med, at man har det sjovt.

Magasinets vigtigste mission er at inspirere, og derudover er også en god måde at få Festivalen til at leve året rundt på.

Hvad er din største outdooroplevelse?
Åh, det er godt nok svært at vælge. Der er virkelig mange. Skulle man fremhæve een er det en tur på offpist-ski nord for Polarcirklen. Om vinteren er det som at lande på månen. Det er en helt anden verden. Samtidig var der en lavine lige nedenunder os, hvilket virkelig satte krydderi på turen.
Fælles for mine outdooroplevelser er, at det er fedt at trække stikket fra den moderne og hektiske verden. Det er næsten meditativt. Man er også sammen eller alene på en meget intens måde, og det kan også noget.

Flemming Dybbøl

Major Appeal Director hos Børns Vilkår

Hvorfor har du valgt at være med i Outdoor365’s Bestyrelse? 

Det er vildt spændende at være en del af Outdoor365. Jeg var i sin tid med ved den første festival, så det føles helt naturligt at fortsætte arbejdet, og i kraft af mit arbejde med Smukfest har jeg erfaringer, der kan være nyttige ift. udviklingen af festivalen. 

Hvad synes du om Danmarks Outdoor Festival og vores magasin Outdoor365? 

Festivalen er helt outstanding og er landets største og bedste outdoorfestival. Eventen har kæmpe potentiale især grundet tidens voksende interesse for outdoor. Jeg tror på, at den kan vokse sig helt på højde med de største, vi kender inden for musikfestivaler. 

Magasinet er superfedt. Jeg er egentlig ikke den store forbruger af magasiner, men Outdoor365 har vækket min læselyst. Det er flot illustreret og indholdet er virkelig godt, og så er der god balance mellem stof til nørder og indhold til nybegyndere.

Hvorfor har du valgt at være med i Outdoor365’s Bestyrelse? 

Hvad er din største outdooroplevelse? 

Den var svær. Jeg kunne nævne mange, men jeg tror, jeg må vælge at fremhæve min mountainbiketur i USA. 25 timer i Utahs ørkenen med vildt og udfordrende terræn. Det har klart været den sjoveste og vildeste oplevelse. Det var også rigtig fedt, at der var plads til os amatører såvel som de nørdede ryttere.