Foredrag med: Anne Hjernøe

Luft og livskvalitet

Anne fortæller for første gang om sine oplevelser, fra da hun boede to år i regnskoven

Tidspunkter

Se dit -program her

Fredag kl. 17.00-18.00

overskrift

Lokation

Medborgerhuset Lunden

overskrift

Da Anne var i starten af 20’erne, boede hun to år i en regnskov i Latinamerika. Her hjalp hun en gruppe oprindelige folk med at bygge en 100 m lang hængebro, anlægge en planteskole med henblik på selvforsyning og med at lave en have med medicinplanter. I foredraget “Luft & Livskvalitet” inviterer Anne os med på en rejse, hvor hun berører hvordan er det at gå i seng og stå op med solen og at tjekke soveposen for slanger og skorpioner inden du skal sove. Hun fortæller om, hvordan det opleves at leve af ris og sorte bønner tre gange om dagen og være nødsaget til at hente vand i floden og tænde op i et bål hver eneste gang, der skal spises eller drikkes en kop kaffe.

De år har været helt afgørende for, hvordan hendes liv har formet sig, hendes verdenssyn og hvordan hun arbejder.

Fra tiden i regnskoven springer vi til Annes job som tv-vært i Frilandshaven med adgang til et væld af friskdyrkede råvarer, og om hvor nemt det er at blive specialist i bålmad, når man har boet i en regnskov. Hun fortæller også om arbejdet med programmerne “Anne og Anders”, om at bo i en kuffert i alverdens lande og om hendes evindelige insisteren på altid at arbejde og optage mest muligt under åben himmel.

Undervejs bliver foredraget krydret med oplevelserne fra hendes “Sundhedskurser” på Læsø og hendes kurser i “Mad & Vandring” i bjergene på Mallorca.

Der bliver vist billeder, som aldrig før har været offentliggjort før samt sjove og lærerige klip fra Annes programmer. Du får dermed et kig helt ind i maskinrummet i et arbejdsliv, der aldrig har planlagt men oftest er opstået på farten.

Fotograf: Winnie Methmann