Foredrag med: Ayo (Home is where I park)

Når autocamperen er dit hjem

I 2018 solgte Ayo alt og flyttede ud i skoven - hør om hendes rejse og hendes valg om det simple liv

Tidspunkter

Se dit-program her

Lørdag kl. 13.00-14.00

Søndag kl. 10.00-11.00

overskrift

Lokation

Medborgerhuset Lunden

overskrift

Foredrag om det simple liv – to år i telt og i gang med tredje år i camper
I 2018 solgte Ayo alt og flyttede fra Stenbroen ud i en skov uden for Silkeborg. Uden rindende vand, elektricitet eller andre moderne bekvemmeligheder byggede hun et gulv med de bare hænder, satte et telt op og flyttede ind.

Hvad er det, der får en helt almindelig kvinde til at træffe så radikalt et livsvalg? Hvilke konsekvenser har det haft? Har hun lært at overleve i naturen? Og hvad spiser man, når ikke man har et køleskab? Og var det i virkeligheden opvæksten i et hjem blandt familiemedlemmer, der foretrak at leve som i 1888 frem for 1988, der gjorde det egentlige udslag?

Alt giver mening ude i naturen. Hugger du brænde, får du varme, henter du vand, får du noget at drikke, og tænder du et bål, får du varm mad. Det lyder nok temmelig banalt, men konsekvenserne af det, du gør – eller ikke gør – indtræffer øjeblikkeligt. Det er et liv med kontant afregning. Det er også et liv med store personlige oplevelser og glæder. Naturen bliver netop en medspiller, når man ikke længere sidder hjemme i sofaen og frygter “breaking news” om storme og uvejr. Udfordringer kan være nødvendige for, at mennesket udvikler sig.

En anden vinkel på et liv med frihed – livet i en autocamper
I begyndelsen af 2020 flyttede Ayo permanent ind i en campervan og blev fuldtidsrejsende. I 2021 kørte hun alene rundt i Østeuropa, hvor hun b.la. besøgte Tjernobyl i Ukraine, smukke Kiev, ekstremt fattige Moldova, oplevede bjørne i Rumænien, kørte på de smukkeste bjergruter ad Transfagarasan og besøgte de smukkeste kirker i Polen. I alt kørte hun gennem 12 andre lande på turen.

Siden da er der sket meget! I januar kørte hun til Lapland i det nordligste Sverige. Her oplevede hun en kold vinter og det smukkeste nordlys. I april 2022 kørte hun rundt på den nordirske vestkyst ad The Atlantic Way, og i maj udforskede hun i Skotland og England. Hvor turen går hen derefter, vil kun tiden og drømmene vise.

Du kan læse mere om hvem Ayo er via https://homeiswhereipark.dk eller på sociale medier, som facebook og instagram, ved at søge på @homeiswhereiparkdk