Foredrag med: Simon Høegmark

Naturens helbredende kræfter

Hør om den nyeste forskning inden for naturens sundhedsfremmende effekter

Tidspunkter

Se dit -program her

Fredag kl. 15.30-16.30

overskrift

Lokation

Medborgerhuset

overskrift

Interessen for naturen er i disse år stærkt stigende i både erhvervslivet og i sundhedssektoren – fordi naturen er det bedste sted at tænke kreativt og innovativt. Naturen bidrager til, at man kan finde ro og komme sig efter sygdom. Det er et af de stærkeste redskaber, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme, og forskning viser, at ophold i naturen styrker vores sociale, mentale og fysiske sundhed.

Simon Høegmark fra ViNatur fortæller om den nyeste forskning inden for naturens sundhedsfremmende effekt, og han tager jer med på en eventyrlig rejse tilbage til naturens helbredende kræfter. Tilbage til det tidspunkt, hvor mennesket fik sin bevidsthed og sine urinstinkter. Foredraget tager afsæt i evolutionspsykologien og giver jer viden om dengang, hvor mennesket levede i og af naturen.

For hvordan kan det være, at naturen giver os en følelse af tryghed og giver os mulighed for at restituere i krop og sind? Og hvordan kan man bruge denne viden til at opnå det gode liv fyldt med mening og nærvær i den moderne verdens hamsterhjul?

Mere end bare et foredrag
ViNaturs foredrag inkluderer altid praktiske øvelser. Alle får konkrete redskaber med hjem, så der kan arbejdes videre med at øge fokus på, hvordan man kan bruge naturen til innovation, nytænkning, stressreduktion og fællesskab.

Om Simon Høegmark
Simon er direktør og stifter af ViNatur.
Han har en baggrund som lærer, er natur- og friluftsvejleder, har en kandidat i Idræt og en master i naturvidenskab. Han har i mange år været pioner i forhold til udviklingen og implementeringen af naturbaseret sundhedsfremme i Danmark. Simon har derudover en ph.d. i naturpsykologi og er en erfaren og hyppigt benyttet foredragsholder.

Simon faciliterer uddannelser, sundhedsfremmende trivselsforløb og workshops på en nærværende, inspirerende og humoristisk måde. Han brænder for at skabe forandringer i spændingsfeltet mellem sundhed, natur og bæredygtighed.

Simon sidder i forskellige styregrupper, referencegrupper og nationale advisory boards med det formål at fremme naturbaserede, sundhedsfremmende og bæredygtige indsatser.