Foredrag med: Team Hilbilly Express

Vilde drengedrømme udleves

Kør-selv eventyr hele vejen til Nordkap og hjem igen uden kort

Tidspunkter

Se dit -program her

Lørdag kl. 13.30-14.30

overskrift

Lokation

Medborgerhuset Lunden

overskrift

I februar deltog Team Hilbilly Express i velgørenhedsløbet Baltic Sea Circle Winter Edition 2022 i en 20 år gammel Volvo. Løbet skulle gennemføres over 16 dage, uden brug af GPS, google-maps eller motorveje. Der skulle krydses ni lande med en rutelængde på mere end 7.500 km.

Det betød, at Team Hilbilly Express havde en del forskellige benspænd, kreative ruter og muligheder for kør-selv eventyr hele vejen til Nordkap og hjem igen. Altså en rute, som google-maps aldrig selv ville have foreslået. Det betød, at holdet selv måtte agere mekanikere i tilfælde af, at der der opstod problemer med bilen på en øde vej eller i en skov.

Hør om hele deres eventyr hvor de blandt andet har befundet sig på en lukket drift-racerbane på en frossen sø i Nordsverige, krydset polarcirklen samt oplevet Lofoten og set nordlys i Nordkap. De har krydset den vilde samiske og finske natur, set en eks-sovjetisk ubåd og militærbase i Baltikum. De har også været forbi den flotte historiske by i Riga og Kaunas – og alt dette,på kun 16 dage.

Udover at jagte de vilde oplevelser og eventyr var formålet også samle penge ind til en sag, som de havde en personlig relation til. Det var også en mere naturlig fortælling, som gav mest mening for holdet. Pablo – en af de tre deltagere på holdet, har selv kæmpet med akut lymfatisk leukæmi (ALL) på egen krop i en alder af blot 21 år. Derfor gav Pablos personlige erfaringer og sygdomshistorik en meget naturlig forbindelse til Børnecancerfonden. Formålet lå lige til højrebenet, og vi mener, at Børnecancerfonden har været meget gode at samarbejde med. Holdet har været glade for samarbejdet og håber på, at de med bidraget kan hjælpe andre, som har cancer tæt inde på livet – især for projektet ALL-Star, som holdet er meget begejstrede for.