At holde middag i det fri er faktisk ikke så svært

Denne blog indeholder reklame fra Petromax, Adventure Food & Muurikka.

Tekst: Thomas Kjær Pedersen

Vi indtager mad morgen, middag og aften. De fleste af os bruger en del timer i køkkenet dagligt, og når vejret bliver endnu bedre, end det er nu, så nyder de fleste af os at finde grillen frem. Nogle gange er sceneriet af vores egne små haver dog ikke nok, så hvorfor ikke tage den gode madoplevelse med ud i naturen?

Og nej, du skal selvfølgelig ikke transportere din store grill med ud i skoven. Så ryger hyggen.

Heldigvis er der et utal af muligheder for at lave mad i naturen, uden det skal være alt for besværligt. Så hvis du allerede har erfaring med at tage børnene eller dine nærmeste – eller bare dig selv – med på telttur i en nærliggende skov, så behøves du ikke nødvendigvis at lave maden hjemmefra. Man kan sagtens få varm mad. Også uden at det behøves være mad, der er forberedt i forvejen.

Vi forsøger herunder at give dig et par tips til, hvordan du får rykket middagen ud i naturen. 

Stort køkken – lille redskab

Vi er alle forskellige, og vores smag for mad er bestemt også forskellig. Det er en af de mange udfordringer, når der skal laves mad – vi har alle bestemte ønsker. Det kan for nogen ses lidt som en udfordring, når de skal ud i naturen, fordi det udendørs køkken naturligvis ikke er lige så alsidigt, og man kan sjældent have gang i et utal af pander – medmindre man er med i Nak & Æd og har forberedt sig i flere dage. Selvfølgelig må du dog godt forberede salaten hjemmefra.

Derfor er det oplagt at have et alsidigt redskab med, der kan klare de opgaver, som de fleste kunne ønske sig. Petromax Atago er en all-rounder.Med fire vigtige funktioner kan den bistå de fleste retter. Den kan operere som komfur, oven, barbecue eller som grill med kul eller brænde.

Så ligegyldigt om du selv har fanget en fisk i det fri, taget et par gode bøffer med ud eller egentlig bare vil lave en simpel pastakødsovs så kan det alt sammen lade sig gøre.
Hvis du er en rigtig connoisseur, kan vi også anbefale at ryge din nyfangede (eller nykøbte) fisk i en rygemaskine. Den røgede smag er bare fantastisk! Her anbefaler vi en Muurikka rygeovn.

Hvis du i stedet bare vil ud og drikke en kop varm kakao eller te, så kan din Petramax Atago også sagtens klare det.

Ingen energi til at lave den store omgang mad

Hvis du derimod hellere vil ud og bruge al din energi i naturen, og senere på aftenen ikke orker at få gang i det store madprojekt, så findes der heldigvis alternativer. Her kræves det kun, at du kan fremskaffe noget kogende vand. Og omkring 8 minutters tålmodighed.

Adventure Food er en af de der færdigretter, som ikke smager som en færdigret har ry for at smage som. Og mulighederne er mange. Alt fra Pasta Carbonara til scrambled eggs. Ej at forglemme dne søde tand – der er også pakker med desert.

Den er ligeledes let at pakke ned, i modsætning til de produkter du finder i supermarkederne, som godt kan være besværlige at arbejde med, når du forsøger at optimere pladsen i din rygsæk.

Mere inspiration

Emma’s Everest – del 5: Månedlig fællestræning. Kom med!  

Hver måned kan du deltage i Emma’s Everest fællestræning. En fællestræning, hvor vi sammen kan inspirere hinanden, motivere og mærke glæden, når pulsen stiger, sveden tørres af overlæben, og kroppen fyldes med glæde.

Ud under åben himmel

Vi er taget på skovtur med Helly Hansen og friluftsekspert Mette Mortensen fra All-Out, og i løbet af få dage, er vi blevet lidt klogere på naturen og har lært et par grundlæggende friluftsfærdigheder, hvis det en dag er os som er alene i vildmarken.

Brandvarm nyhed fra Stanley – din nye følgesvend til efterårets ture

Den nye Blaze Orange kollektion er skabt til dig som gerne skiller sig ud. Uanset om det er for at skabe synlighed og sikkerhed i naturen eller god stil i byen, så kan du være sikker på, at din kaffe er varm.

Emmas Everest – del 4: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Er du nybegynder i outdoorverden? Er du til nørderi? Eller har du brug for inspiration til udstyr og teste lidt af? Emma har udvalgt sine bedste lag til vandreturen.

Cykelpigerne – Et venskab der flytter bjerge

Tror I ikke, at I bliver uvenner, når I er sammen 24/7 i 10 måneder? Det er et spørgsmål, vi tit møder, og vi kan svare klart og tydeligt ja! Jo, vi bliver uvenner, vi kommer højest sandsynligt til at vrisse af hinanden, og vi får helt sikkert en gang imellem lyst til at sende hinanden med første fly hjem.

Danmarks Outdoor Festival samler outdoor-branchen

Danmarks Outdoor Festival bliver større og vildere end nogensinde – 250 aktiviteter, 40 foredrag, 40 workshops og 50 boder.

Emmas Everest – del 3: Det er dyrt at gå opad

2021 var et heftigt år. Jeg studerede på sidste år af bacheloren på Aarhus Universitet. Jeg havde to jobs. Jeg startede mit vanvittige girlpowerprojekt op. Og jeg erfarede hurtigere, end du kan nå at stave til Mount Everest, hvor enormt et finansieringsprojekt Emma’s Everest er. Budgettet blev lagt: et budget, der dækkede 3 år, 7 ekspeditioner, og alt derimellem.

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Første weekend i september forvandles Lunden i Silkeborg til et paradis for naturelskere med aktiviteter både til lands, til vands og i luften

Emmas Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.