At holde middag i det fri er faktisk ikke så svært

Denne blog indeholder reklame fra Petramax, Adventure Food & Muurikka.

Tekst: Thomas Kjær Pedersen

Vi indtager mad morgen, middag og aften. De fleste af os bruger en del timer i køkkenet dagligt, og når vejret bliver endnu bedre, end det er nu, så nyder de fleste af os at finde grillen frem. Nogle gange er sceneriet af vores egne små haver dog ikke nok, så hvorfor ikke tage den gode madoplevelse med ud i naturen?

Og nej, du skal selvfølgelig ikke transportere din store grill med ud i skoven. Så ryger hyggen.

Heldigvis er der et utal af muligheder for at lave mad i naturen, uden det skal være alt for besværligt. Så hvis du allerede har erfaring med at tage børnene eller dine nærmeste – eller bare dig selv – med på telttur i en nærliggende skov, så behøves du ikke nødvendigvis at lave maden hjemmefra. Man kan sagtens få varm mad. Også uden at det behøves være mad, der er forberedt i forvejen.

Vi forsøger herunder at give dig et par tips til, hvordan du får rykket middagen ud i naturen. 

Stort køkken – lille redskab

Vi er alle forskellige, og vores smag for mad er bestemt også forskellig. Det er en af de mange udfordringer, når der skal laves mad – vi har alle bestemte ønsker. Det kan for nogen ses lidt som en udfordring, når de skal ud i naturen, fordi det udendørs køkken naturligvis ikke er lige så alsidigt, og man kan sjældent have gang i et utal af pander – medmindre man er med i Nak & Æd og har forberedt sig i flere dage. Selvfølgelig må du dog godt forberede salaten hjemmefra.

Derfor er det oplagt at have et alsidigt redskab med, der kan klare de opgaver, som de fleste kunne ønske sig. Petromax Atago er en all-rounder.Med fire vigtige funktioner kan den bistå de fleste retter. Den kan operere som komfur, oven, barbecue eller som grill med kul eller brænde.

Så ligegyldigt om du selv har fanget en fisk i det fri, taget et par gode bøffer med ud eller egentlig bare vil lave en simpel pastakødsovs så kan det alt sammen lade sig gøre.
Hvis du er en rigtig connoisseur, kan vi også anbefale at ryge din nyfangede (eller nykøbte) fisk i en rygemaskine. Den røgede smag er bare fantastisk! Her anbefaler vi en Muurikka rygeovn.

Hvis du i stedet bare vil ud og drikke en kop varm kakao eller te, så kan din Petramax Atago også sagtens klare det.

Ingen energi til at lave den store omgang mad

Hvis du derimod hellere vil ud og bruge al din energi i naturen, og senere på aftenen ikke orker at få gang i det store madprojekt, så findes der heldigvis alternativer. Her kræves det kun, at du kan fremskaffe noget kogende vand. Og omkring 8 minutters tålmodighed.

Adventure Food er en af de der færdigretter, som ikke smager som en færdigret har ry for at smage som. Og mulighederne er mange. Alt fra Pasta Carbonara til scrambled eggs. Ej at forglemme dne søde tand – der er også pakker med desert.

Den er ligeledes let at pakke ned, i modsætning til de produkter du finder i supermarkederne, som godt kan være besværlige at arbejde med, når du forsøger at optimere pladsen i din rygsæk.

Mere inspiration

Arctic Circle Trail….. på cykel!

Nicklas og Emil, alias Cykeldrengene, er netop vendt hjem fra Grønland, hvor de har cyklet Arctic Circle Trail som første forberedelse til deres store eventyr – 800 km på cykel over indlandsisen! Men hvordan kommer man overhovedet på den vanvittige ide at cykle over isen på Grønland? Vi har sat drengene stævne til en omgang kaffemik og snak om deres nye iskolde eventyr.

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra
den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

I en blæst, der kunne slå de fleste omkuld og regn i urimelige mængder, tog vores redaktion på cykelrejse på smukke Fyn.

Styr på udstyr – 10 must-haves til skuldersæsonen

Står du også med dilemmaet vægt VS. valg af det rigtige udstyr. Her får du 10 bud som kan hjælpe med at få bedre oplevelser i skuldersæsonen.

Europas længste vandrerute er kommet på danske plader

Caminoen er kommet til Danmark. Der er syv forskellige godt fordelt rundt i Danmark, men hvordan opstod den første egentlig?

Naturen som terapi

Naturterapi er blevet voldsomt populært de seneste år, og Martin Høegmark er en af dem, der har succes med videregive dets glæder.

Interview: Anne og Anders

De har lavet TV sammen i 10 år, og kemien imellem dem kan mærkes helt hjem i stuerne. Kom ind under huden på TV-parret i vores interview med dem.

Nyt magasin ude – få et lille smugkig her!

Så er det her endelig. Vores magasin står nu klar til at inspirere og fortælle historier ude fra den smukke natur.

Få vitaminer til hovedet – Ud i kulturen

Søger du inspiration til at komme ud og nyde naturen med nogle spændende oplevelser i påsken, så kig med her!

Fremtiden kalder på bæredygtigt tøj

Denne blog indeholder reklame for SuperstainableFremtiden kalder på bæredygtigt tøj Tekst: Thomas Kjær Pedersen / Outdoor365Danskerne får mere og mere øjnene op for vores skønne natur, og selvom corona bærer en del af grunden til, at vi kom meget mere ud, så viser det...