Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

Spotlight fra 3. udgave af Outdoor365 magasinet 

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

Tekst: Isabell Benn Morgenstern
Foto: Mick Foldager og Daniel Villadsen

Vinden blæser med pelikanstyrke og regnen siler ned fra morgen til sen eftermiddag. Umiddelbart er oplevelsen langt fra salgsteksten på hjemmesiden. Her skriver Bike Tours Fyn: ”Er du til duften af gule raps- og hvedemarker, udsigten til grønne bølgende bakker, blå himmel og det friske pust af havvand?”

Vi er to fra redaktionen, der i efterårsferien har pakket cyklerne til tre dages oplevelse på Fyn. Et godt stykke uden for sæsonen har vi valgt at teste en dansk cykelferie. Den ene har været på en enkelt cykelferie i Spanien, mens den anden har mange års cykelerfaring og gennemført mange cykelklassikere. Og vi er her, fordi vi begge elsker at sidde på cyklen. For at nå så meget som muligt på denne testtur har vi lagt flere af ruterne sammen, der ellers normalt er sammensat med mellem 30 til 60 kilometer om dagen.

Inden vi hopper på cyklerne, besøger vi stifterne af Bike Tours Fyn, ægteparret Line og Mick Foldager Hartwig, i deres hjem i Odense. De to klæder os på til turen med gode historier og fortællingen bag Bike Tours Fyn. Der går ikke lang tid, før det står klart, at Bike Tours Fyn er en kæmpe passion for dem.

”Vi har altid cyklet og rejst og overnattet på Fyn. Vi kender Fyn. Nu giver vi vores mange personlige oplevelser videre til andre, der er glade for den friske luft, naturen, havet, god mad og dejlige hoteller,” siger Mick Foldager Hartwig.

En færdigpakket oplevelse

Hverken Line eller Mick Foldager Hartwig har en baggrund i oplevelsesbranchen, men oplevelser – det kan de skabe. Lige fra rutematerialet, der pakkes unikt til hver tur, til de lokale specialiteter i poserne, der sammen med gæsternes bagage fragtes til hotellerne og ligger klar ved ankomsten.

Oplevelserne er nøje udvalgte, og ruterne smukt placeret. Der er taget hånd om at guide cyklisterne ud i landskabet og ind i udsøgte måltider og skønne drikkevarer.

Vi er lidt yngre end deres normale målgruppe, men cykelruterne kan anbefales til alle og kan både gennemføres på el-cykler i moderat tempo og af seriøse cykelryttere, der vil køre hurtigt og træne til en tur i udlandet. Oplevelsen af at suse gennem landskabet er unik for alle, der kører ruterne – uanset alder og tempo.

Undervejs er der indlagt stop hos udvalgte lokale producenter, der laver alt fra vin og chokolade, og maven kan let fyldes med specialiteter på ruten. Når du er på cykelferie, er det nødvendigt, at hotellerne er med på, at det er aktive gæster med ofte dyre cykler.

Der skal være plads til dig og dit våde, beskidte cykeltøj, og ikke mindst skal der være et lille værksted og et aflåst sted til din cykel. Den del var der ikke helt styr på undervejs på ruten.

Strabadsernes dag

Med godt og vel 70 kilometer – distancen fra Odense til Svendborg – i benene og et fantastisk ophold på Hotel Christiansminde ved stranden, er vi tanket op, og benene klar til dag nummer to i sadlen.

Men denne dag viser Fyn tænder. Regnen løber ned i sokkerne, og en stiv kuling skærer os i ansigtet. Vi har selv valgt en lang distance, som på ingen måde er i programmet hos Bike Tours Fyn. Det viser sig, at næsten 100 kilometer i de fynske bakker i sådan et vejr er lidt en mundfuld, som den fynske venlighed dog bløder gevaldigt op. I musikerparret Lasse og Mathildes hjemby får vi hos Lunderskov Købmandsgård skøn service af de frivillige, der driver den gamle købmandsbutik med fynsk lune. Koppen med caffe latte varmer de kolde hænder, og romkuglen fra Nørre Åby tanker sukkerdepoterne op.

Dagens endestation er hos Gl. Brydegaard i Helnæs, hvor vores dryppende tøj mødes af en sød receptionist, der foreslår, at vi hurtigt får tørret det på værelset. Kort efter banker det på døren, og dér står hun med friskbagte chokoladesnegle og varm kakao. Sikke en velkomst.

Selv ikke vejret kan tage en fantastisk oplevelse fra os, og da vi næste dag triller mod Odense og Hotel Odeon er vi helt enige om, at cykelturen kræver en gentagelse – når det er sommer.

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse,
hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik
atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!