Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Spotlight fra 3. udgave af Outdoor365 magasinet 

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

Tekst: Isabell Benn Morgenstern
Foto: Mick Foldager og Daniel Villadsen

Vinden blæser med pelikanstyrke og regnen siler ned fra morgen til sen eftermiddag. Umiddelbart er oplevelsen langt fra salgsteksten på hjemmesiden. Her skriver Bike Tours Fyn: ”Er du til duften af gule raps- og hvedemarker, udsigten til grønne bølgende bakker, blå himmel og det friske pust af havvand?”

Vi er to fra redaktionen, der i efterårsferien har pakket cyklerne til tre dages oplevelse på Fyn. Et godt stykke uden for sæsonen har vi valgt at teste en dansk cykelferie. Den ene har været på en enkelt cykelferie i Spanien, mens den anden har mange års cykelerfaring og gennemført mange cykelklassikere. Og vi er her, fordi vi begge elsker at sidde på cyklen. For at nå så meget som muligt på denne testtur har vi lagt flere af ruterne sammen, der ellers normalt er sammensat med mellem 30 til 60 kilometer om dagen.

Inden vi hopper på cyklerne, besøger vi stifterne af Bike Tours Fyn, ægteparret Line og Mick Foldager Hartwig, i deres hjem i Odense. De to klæder os på til turen med gode historier og fortællingen bag Bike Tours Fyn. Der går ikke lang tid, før det står klart, at Bike Tours Fyn er en kæmpe passion for dem.

”Vi har altid cyklet og rejst og overnattet på Fyn. Vi kender Fyn. Nu giver vi vores mange personlige oplevelser videre til andre, der er glade for den friske luft, naturen, havet, god mad og dejlige hoteller,” siger Mick Foldager Hartwig.

En færdigpakket oplevelse

Hverken Line eller Mick Foldager Hartwig har en baggrund i oplevelsesbranchen, men oplevelser – det kan de skabe. Lige fra rutematerialet, der pakkes unikt til hver tur, til de lokale specialiteter i poserne, der sammen med gæsternes bagage fragtes til hotellerne og ligger klar ved ankomsten.

Oplevelserne er nøje udvalgte, og ruterne smukt placeret. Der er taget hånd om at guide cyklisterne ud i landskabet og ind i udsøgte måltider og skønne drikkevarer.

Vi er lidt yngre end deres normale målgruppe, men cykelruterne kan anbefales til alle og kan både gennemføres på el-cykler i moderat tempo og af seriøse cykelryttere, der vil køre hurtigt og træne til en tur i udlandet. Oplevelsen af at suse gennem landskabet er unik for alle, der kører ruterne – uanset alder og tempo.

Undervejs er der indlagt stop hos udvalgte lokale producenter, der laver alt fra vin og chokolade, og maven kan let fyldes med specialiteter på ruten. Når du er på cykelferie, er det nødvendigt, at hotellerne er med på, at det er aktive gæster med ofte dyre cykler.

Der skal være plads til dig og dit våde, beskidte cykeltøj, og ikke mindst skal der være et lille værksted og et aflåst sted til din cykel. Den del var der ikke helt styr på undervejs på ruten.

Strabadsernes dag

Med godt og vel 70 kilometer – distancen fra Odense til Svendborg – i benene og et fantastisk ophold på Hotel Christiansminde ved stranden, er vi tanket op, og benene klar til dag nummer to i sadlen.

Men denne dag viser Fyn tænder. Regnen løber ned i sokkerne, og en stiv kuling skærer os i ansigtet. Vi har selv valgt en lang distance, som på ingen måde er i programmet hos Bike Tours Fyn. Det viser sig, at næsten 100 kilometer i de fynske bakker i sådan et vejr er lidt en mundfuld, som den fynske venlighed dog bløder gevaldigt op. I musikerparret Lasse og Mathildes hjemby får vi hos Lunderskov Købmandsgård skøn service af de frivillige, der driver den gamle købmandsbutik med fynsk lune. Koppen med caffe latte varmer de kolde hænder, og romkuglen fra Nørre Åby tanker sukkerdepoterne op.

Dagens endestation er hos Gl. Brydegaard i Helnæs, hvor vores dryppende tøj mødes af en sød receptionist, der foreslår, at vi hurtigt får tørret det på værelset. Kort efter banker det på døren, og dér står hun med friskbagte chokoladesnegle og varm kakao. Sikke en velkomst.

Selv ikke vejret kan tage en fantastisk oplevelse fra os, og da vi næste dag triller mod Odense og Hotel Odeon er vi helt enige om, at cykelturen kræver en gentagelse – når det er sommer.

Mere inspiration

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16