Spotlight fra 3. udgave af Outdoor365 magasinet 

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

Tekst: Isabell Benn Morgenstern
Foto: Mick Foldager og Daniel Villadsen

Vinden blæser med pelikanstyrke og regnen siler ned fra morgen til sen eftermiddag. Umiddelbart er oplevelsen langt fra salgsteksten på hjemmesiden. Her skriver Bike Tours Fyn: ”Er du til duften af gule raps- og hvedemarker, udsigten til grønne bølgende bakker, blå himmel og det friske pust af havvand?”

Vi er to fra redaktionen, der i efterårsferien har pakket cyklerne til tre dages oplevelse på Fyn. Et godt stykke uden for sæsonen har vi valgt at teste en dansk cykelferie. Den ene har været på en enkelt cykelferie i Spanien, mens den anden har mange års cykelerfaring og gennemført mange cykelklassikere. Og vi er her, fordi vi begge elsker at sidde på cyklen. For at nå så meget som muligt på denne testtur har vi lagt flere af ruterne sammen, der ellers normalt er sammensat med mellem 30 til 60 kilometer om dagen.

Inden vi hopper på cyklerne, besøger vi stifterne af Bike Tours Fyn, ægteparret Line og Mick Foldager Hartwig, i deres hjem i Odense. De to klæder os på til turen med gode historier og fortællingen bag Bike Tours Fyn. Der går ikke lang tid, før det står klart, at Bike Tours Fyn er en kæmpe passion for dem.

”Vi har altid cyklet og rejst og overnattet på Fyn. Vi kender Fyn. Nu giver vi vores mange personlige oplevelser videre til andre, der er glade for den friske luft, naturen, havet, god mad og dejlige hoteller,” siger Mick Foldager Hartwig.

En færdigpakket oplevelse

Hverken Line eller Mick Foldager Hartwig har en baggrund i oplevelsesbranchen, men oplevelser – det kan de skabe. Lige fra rutematerialet, der pakkes unikt til hver tur, til de lokale specialiteter i poserne, der sammen med gæsternes bagage fragtes til hotellerne og ligger klar ved ankomsten.

Oplevelserne er nøje udvalgte, og ruterne smukt placeret. Der er taget hånd om at guide cyklisterne ud i landskabet og ind i udsøgte måltider og skønne drikkevarer.

Vi er lidt yngre end deres normale målgruppe, men cykelruterne kan anbefales til alle og kan både gennemføres på el-cykler i moderat tempo og af seriøse cykelryttere, der vil køre hurtigt og træne til en tur i udlandet. Oplevelsen af at suse gennem landskabet er unik for alle, der kører ruterne – uanset alder og tempo.

Undervejs er der indlagt stop hos udvalgte lokale producenter, der laver alt fra vin og chokolade, og maven kan let fyldes med specialiteter på ruten. Når du er på cykelferie, er det nødvendigt, at hotellerne er med på, at det er aktive gæster med ofte dyre cykler.

Der skal være plads til dig og dit våde, beskidte cykeltøj, og ikke mindst skal der være et lille værksted og et aflåst sted til din cykel. Den del var der ikke helt styr på undervejs på ruten.

Strabadsernes dag

Med godt og vel 70 kilometer – distancen fra Odense til Svendborg – i benene og et fantastisk ophold på Hotel Christiansminde ved stranden, er vi tanket op, og benene klar til dag nummer to i sadlen.

Men denne dag viser Fyn tænder. Regnen løber ned i sokkerne, og en stiv kuling skærer os i ansigtet. Vi har selv valgt en lang distance, som på ingen måde er i programmet hos Bike Tours Fyn. Det viser sig, at næsten 100 kilometer i de fynske bakker i sådan et vejr er lidt en mundfuld, som den fynske venlighed dog bløder gevaldigt op. I musikerparret Lasse og Mathildes hjemby får vi hos Lunderskov Købmandsgård skøn service af de frivillige, der driver den gamle købmandsbutik med fynsk lune. Koppen med caffe latte varmer de kolde hænder, og romkuglen fra Nørre Åby tanker sukkerdepoterne op.

Dagens endestation er hos Gl. Brydegaard i Helnæs, hvor vores dryppende tøj mødes af en sød receptionist, der foreslår, at vi hurtigt får tørret det på værelset. Kort efter banker det på døren, og dér står hun med friskbagte chokoladesnegle og varm kakao. Sikke en velkomst.

Selv ikke vejret kan tage en fantastisk oplevelse fra os, og da vi næste dag triller mod Odense og Hotel Odeon er vi helt enige om, at cykelturen kræver en gentagelse – når det er sommer.

Mere inspiration

Arctic Circle Trail….. på cykel!

Nicklas og Emil, alias Cykeldrengene, er netop vendt hjem fra Grønland, hvor de har cyklet Arctic Circle Trail som første forberedelse til deres store eventyr – 800 km på cykel over indlandsisen! Men hvordan kommer man overhovedet på den vanvittige ide at cykle over isen på Grønland? Vi har sat drengene stævne til en omgang kaffemik og snak om deres nye iskolde eventyr.

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra
den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Styr på udstyr – 10 must-haves til skuldersæsonen

Står du også med dilemmaet vægt VS. valg af det rigtige udstyr. Her får du 10 bud som kan hjælpe med at få bedre oplevelser i skuldersæsonen.

Europas længste vandrerute er kommet på danske plader

Caminoen er kommet til Danmark. Der er syv forskellige godt fordelt rundt i Danmark, men hvordan opstod den første egentlig?

Naturen som terapi

Naturterapi er blevet voldsomt populært de seneste år, og Martin Høegmark er en af dem, der har succes med videregive dets glæder.

Interview: Anne og Anders

De har lavet TV sammen i 10 år, og kemien imellem dem kan mærkes helt hjem i stuerne. Kom ind under huden på TV-parret i vores interview med dem.

Nyt magasin ude – få et lille smugkig her!

Så er det her endelig. Vores magasin står nu klar til at inspirere og fortælle historier ude fra den smukke natur.

Få vitaminer til hovedet – Ud i kulturen

Søger du inspiration til at komme ud og nyde naturen med nogle spændende oplevelser i påsken, så kig med her!

At holde middag i det fri er faktisk ikke så svært

At holde middag i det fri er faktisk ikke så sværtDenne blog indeholder reklame fra Petramax, Adventure Food & Muurikka.Tekst: Thomas Kjær PedersenVi indtager mad morgen, middag og aften. De fleste af os bruger en del timer i køkkenet dagligt, og når vejret bliver...

Fremtiden kalder på bæredygtigt tøj

Denne blog indeholder reklame for SuperstainableFremtiden kalder på bæredygtigt tøj Tekst: Thomas Kjær Pedersen / Outdoor365Danskerne får mere og mere øjnene op for vores skønne natur, og selvom corona bærer en del af grunden til, at vi kom meget mere ud, så viser det...