Cykelpigerne – Et venskab der flytter bjerge

Tekst og foto: Julie og Ida

Tror I ikke, at I bliver uvenner, når I er sammen 24/7 i 10 måneder? Det er et spørgsmål, vi tit møder, og vi kan svare klart og tydeligt ja!

Jo, vi bliver uvenner, vi kommer højest sandsynligt til at vrisse af hinanden, og vi får helt sikkert en gang imellem lyst til at sende hinanden med første fly hjem. Men sådan vil det være, uanset hvem man rejser med, bor med eller generelt tilbringer hverdagen med. Men vi er løsningsorienterede og altid klare i spyttet overfor hinanden, når noget bliver for meget eller går os på. Vi kender efterhånden også hinanden så godt, at modparten næsten er klar over, at der er noget galt, før vi egentlig selv er klar over det. Vi kan altid være hudløst ærlige overfor hinanden – på både godt og ondt. Dog er vi forudseende og har valgt at købe et telt med en udgang i begge sider, så vi kan have hver vores, hvis det skulle gå helt galt… Men fordelen ved at rejse på tomandshånd er også, at vi er nødt til at forholde os til problemerne, når de opstår og turde at konfrontere hinanden undervejs.

Vi har gennem livet fulgt hinandens sejre og nederlag, og med årene er vi blevet en stor del af hinandens liv og familier. Derfor er der jo heller ingen tvivl om, at det lige er os to, der skal være globetrottere i cykelsko rundt i den store verden.

Hinandens styrke

I og med, at vi kender hinanden bedre end de fleste andre, fungerer vi som hinandens styrke. Vi har altid trukket hinanden op, og vores humør påvirker altid modparten i en god retning. Det kan for nogen lyde som lidt af en kliché, men vi har i vores 14-års lange venskab aldrig været kede af det eller nedtrykte på samme tid – vi har altid, med hinandens hjælp, været i stand til at vende nederlag til en taknemmelighed for alt det, vi har. Om ikke andet er vejret jo godt, så længe vi kan trække det – selvom det unægtelig bliver en udfordring i de krævende Andesbjerge. Det mindset bliver forhåbentlig vores stædighed og vedholdenhed, når det bliver hårdt – for det gør det!

Tidligere erfaring

Udover at have motivationen til at udleve denne drøm er det nok også en hjælp på vejen, at vi har opbygget stærke muskulaturer i kroppen. Det skal vi nok passe på at sige for meget om, hvorvidt vi har, inden vi overhovedet er hoppet på cyklen, men vi er dog begge meget aktive typer – dog har vi aldrig beskæftiget os synderligt meget med cykling. I sommeren 2021 cyklede vi Bornholm rundt, og denne sommer har vi taget et stykke af Vestkystruten, men rutinerede cyklister er nok så meget sagt. På samme måde er vi begge vilde med at nyde og bruge naturen, dog må vi nok indrømme, at vi stadig er i amatørkategorien her. Men mon ikke det er noget, vi hurtigt får indhentet i løbet af vores 10 måneders rejse.

Ida har som lille været på cykelferie med sin far og søster, så hun er et stykke hen ad vejen vant til konceptet. Måltiderne foregik dog ofte på restaurant, og Ida tilbragte på flere af turene transporttiden i cykelvogn trukket af sin far. Det bliver altså en noget anderledes tur med langt mere action, smerter og forhåbentlig også sejre og overvældelse.

Julie kommer ud af en familie, som gerne tilbringer tid i naturen. Her har overnatning i shelter, vandreture i det danske land og primitiv camping i en gammel rødbrun camplet fra 80’erne udgjort størstedelen af barndommens sommerferier. Julie har altid været vant til primitive ferier med alt fra dagscykelture, trangiamad og overbevisningen om, at gaffa klarer alt. Derfor er det på vores rejse nok også Julie, der bliver vores handywoman – og bare rolig, værktøjskassen bliver både pakket med strips og gaffa, så vi er godt dækket ind.

Generalprøven

Da vores erfaring på området ikke er bragende stor, valgte vi i sommers at tage på en lille generalprøve. Generalprøven bestod af en cykeltur på knap 400 km fra Hvide Sande til Skagen. Udover at teste cykler og ben lidt af, valgte vi også at pakke taskerne, som skulle vi være væk i 10 måneder.

Det hele gik over al forventning, på trods af de 20 kilos oppakning. Vi fik smagt på en god del sidevind, ujævne veje og visse steder et tykt lag sand på stierne. Af den grund lærte vi hurtigt klikpedalerne at kende på den hårde måde. Serviceinfo: Man lander blødt i sandet 🙂

På turen fik vi også bekræftet, at man med stor succes kan banke på hos fremmede og få lov at slå telt op i deres have. På den måde lykkedes vi med at overnatte gratis på hele turen!

Disse erfaringer tager vi videre med på den store tur, hvor vi især er spændte på den patagoniske vind efter at have oplevet, hvor hård den danske vestkyst kan føles.

Største frygt

Det ville være løgn, hvis vi sagde, at der ikke er noget, vi er nervøse for før rejsen.

Ida:
– Min største frygt er, at min knæskade skal stoppe rejsen tidligere end planlagt eller forhindre os i et cykle så langt som ønsket. Jeg fik nyt korsbånd i 2019 og har efter flere års genoptræning først for nylig fået styr på smerterne. De mange timer i fitness har dog også styrket benmullerne i så høj grad, at jeg nu ligeledes ser det som min fordel i forbindelse med rejsen.

Julie:
– Jeg synes, det er lidt svært at forholde mig til, hvad jeg frygter. For modsat Ida har jeg ikke skader, jeg bekymrer mig for. Jeg har dog til tider lidt svært ved at holde motivationen, hvis jeg føler, at det, jeg foretager mig, er nyttesløst. Derfor må min frygt nok være, at jeg begynder at kede mig på cyklen, eller rettere – det gør man jo højst sandsynlig, så nok nærmere, at min stædighed ikke er nok til at holde mig motiveret. For mig tror jeg, det bliver mere en psykisk overvindelse, fremfor en fysisk, som det nok vil være i Idas tilfælde. Nåh ja, og så har Ida altid været hende med de muskuløse lår, så det bliver nok også lidt en kamp at følge med dem, men vi krydser fingre for, at de også skal have lidt ro engang imellem.

Nu har vi vist været det meste omkring i præsentationen af, hvem Cykelpigerne egentlig er. Næste gang vi melder ind er fra cykelsadlen!

Vi glæder os til at dele vores eventyr med jer.

– Good times! Ida og Julie

Mere inspiration

Emma’s Everest – del 5: Månedlig fællestræning. Kom med!  

Hver måned kan du deltage i Emma’s Everest fællestræning. En fællestræning, hvor vi sammen kan inspirere hinanden, motivere og mærke glæden, når pulsen stiger, sveden tørres af overlæben, og kroppen fyldes med glæde.

Ud under åben himmel

Vi er taget på skovtur med Helly Hansen og friluftsekspert Mette Mortensen fra All-Out, og i løbet af få dage, er vi blevet lidt klogere på naturen og har lært et par grundlæggende friluftsfærdigheder, hvis det en dag er os som er alene i vildmarken.

Brandvarm nyhed fra Stanley – din nye følgesvend til efterårets ture

Den nye Blaze Orange kollektion er skabt til dig som gerne skiller sig ud. Uanset om det er for at skabe synlighed og sikkerhed i naturen eller god stil i byen, så kan du være sikker på, at din kaffe er varm.

Emmas Everest – del 4: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Er du nybegynder i outdoorverden? Er du til nørderi? Eller har du brug for inspiration til udstyr og teste lidt af? Emma har udvalgt sine bedste lag til vandreturen.

Danmarks Outdoor Festival samler outdoor-branchen

Danmarks Outdoor Festival bliver større og vildere end nogensinde – 250 aktiviteter, 40 foredrag, 40 workshops og 50 boder.

Emmas Everest – del 3: Det er dyrt at gå opad

2021 var et heftigt år. Jeg studerede på sidste år af bacheloren på Aarhus Universitet. Jeg havde to jobs. Jeg startede mit vanvittige girlpowerprojekt op. Og jeg erfarede hurtigere, end du kan nå at stave til Mount Everest, hvor enormt et finansieringsprojekt Emma’s Everest er. Budgettet blev lagt: et budget, der dækkede 3 år, 7 ekspeditioner, og alt derimellem.

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Første weekend i september forvandles Lunden i Silkeborg til et paradis for naturelskere med aktiviteter både til lands, til vands og i luften

Emmas Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.

Emmas Everest – del 1: Et girlpowerprojekt

Emma’s Everest er et Girlpowerprojekt, og her kan du få et indblik i de vilde oplevelser, stunder, op- og nedture og meget mere, som projektet fører med sig.