Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige. 

Solsikkersnoren bliver hvert år flittigt rakt over disken, når de frivillige tjekker ind og får deres armbånd og crewshirt. At være ensom, sårbar eller at have et usynligt handikap er nemlig ikke noget der skal gemmes væk, når 32 teamleder og 300 frivillige i uge 35 sammen skaber Danmarks Outdoor Festival i Lunden i Silkeborg. Her er plads til alle. Og netop derfor besluttede Outdoorforeningen, som er støtteforeningen bag festivalen, i vinters at give endnu flere muligheden for at prøve at være frivillige i et magisk og fællesskabende projekt som Danmarks Outdoor Festival.

 “Projekt Frivillighed for alle” –  er et projekt, hvor Outdoorforeningen og Danmarks Outdoor Festival skaber rammerne for, at 60 nye frivillige fra hele landet, i trygge rammer og med meningsfulde arbejdsopgaver, bliver en del af et helt unik fællesskab i verdens bedste klubhus naturen.

“At være frivillig er tit er privilegie for ressourcestærke unge og voksne, og måske specielt på en festival. Så vores mission med projektet er, at vi mere metodisk arbejder med det, vi allerede ved vi er rigtig gode til, nemlig at indrage, drage omsorg og skabe meningsfulde fællesskaber,” siger Projektleder og Frivilligkoordinator Tine Rosborg Wegener.

 “Vi satser på at vi med “Projekt Frivillighed er for alle”, klæder 60 nye frivillige på til festival, ved hjælp og støtte fra et mentorkorps af erfarne frivillige, samt små kurser i frivillighed og outdoor-værtsskab. Og heldigvis fik vi positiv tilkendegivelse på 200.000 kr. fra Spar Nord Fonden, så vi nu kan realisere projektet,” uddyber festivalens frivilligkoordinator.

SPARNORD FONDEN STØTTER DET GODE FESTIVAL-FÆLLESSKAB

Pengene fra SparNord Fonden betyder, at Outdoorforeningen og Danmarks Outdoor Festival kan arbejde metodisk med sårbarhed og frivillighed, og forhåbentlig kan få så meget erfaring, at de kan være inspirationskilde for hele det danske festivallandskab.

“Med projektet formår Outdoorforeningen at sætte fokus på flere vigtige emner. Dels den store værdi af frivilligt arbejde – ikke kun for foreningen, men også for de frivillige, der involverer sig. Og dels målgruppen af frivillige, som i dette tilfælde rummer psykisk og socialt udfordrede mennesker, der både kan bidrage med en hel masse og samtidig selv blive opmuntret og hjulpet på vej af gode fællesskaber og naturoplevelser”, udtaler fondsdirektør Bo Uggerhøj.

De nye frivillige finder Projektleder og Frivilligkoordinator Tine Rosborg Wegener i foreningssamarbejder som blandt andre Foreningen “Stemmer på Tværs”, der hver uge afholder både outdoor- og andre aktiviteter for udsatte borgere i Silkeborg, og igennem kommunernes socialafdelinger og frivilligcentre.

Projektet er nationalt, så vores nye frivillige kommer fra hele landet, lige som vores øvrige frivillige allerede gør” siger Tine og fortsætter: “Lige nu er vi godt med her i Midtjylland, med bland andet samarbejder med Stemmer på Tværs her i Silkeborg og STU i Herning. Men jeg hører rigtig gerne fra foreninger fra hele landet, som kunne være interesserede i et samarbejde.”  

Outdoorforeningen er også interesserede i at invitere flere virksomheder ind i samarbejdet om “Projekt Frivillighed er for alle”. “For jeg tænker, vi er mange hvis hjerte banker for at hjælpe mennesker ud af ensomhed og ind i fællesskaber” afslutter Tine.

For mere info kontakt Projektleder og Frivilligkoordinator Tine Rosborg Wegener  / mobil 27 28 31 91

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse,
hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik
atmosfære.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!