August 25, 2022 | Pressemeddelelse
Kontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54

Danmarks Outdoor Festival samler outdoor-branchen

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Foto: PR

Til Danmarks Outdoor Festival fra den 2.-4. september kan festivalens gæster møde en perlerække af outdoor-branchens mest erfarne foredragsholdere, forfattere, instruktører og influencere, der er eksperter i bål, vandring, klatring, bushcraft, sanserejser, vandaktiviteter og meget mere. 

 

For sjette gang folder et vaskeægte outdoormekka sig ud i Søhøjlandet, og i år bliver det større end nogensinde. Man kan gå på opdagelse i mere end 250 aktiviteter, 40 workshops og foredrag. Man kan tage familien, kæresten, skolekammeraten eller kollegaen under armen og slå sig løs i et slaraffenland af en festivalplads, der i år strækker sig ud i landskabet i den smukkeste natur, kun få minutter fra Silkeborgs bymidte i Gl. Lunden, Lunden og Odden. I år er den store festivalnyhed, at festivalen udvider sig til Søsportens Hus, der danner rammen om festivalens Vandmekka med alt fra SUP, MEGA-SUP, kanosejlads, udflugter i Søhøjlandet og meget mere. Vi udvider ydermere med Fiskerizonen skabt i samarbejde med fem lokale fiskeriforeninger, hvor hele familien kan deltage, lære om alt fra fluebinding, spinnerbyg og andre kreative aktiviteter og deltage i fremvisning af både og udstyr til dykning. Der opsættes en grill, hvor der etableres et socialt rum for hyggesnak og udveksling af erfaringer og inspiration.

Se link til det omfattende aktivitetsprogram, der spænder bredt over alt fra hæsblæsende, rolige og sanselige oplevelser både til lands, til vands og i luften:Festivalprogram 2022

Dette er blot et mikroskopisk udpluk af den overflod af outdooroplevelser, man har i vente fra 2.-4. september under trækronerne ved søen i Lunden i Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg.

Gratis gæst på festivalpladsen

Bodgaden er et vaskeægte mekka af outdoorgrej, udstyr og beklædning til alt fra den garvede friluftsnørd men i særdeleshed også til dem, der primært nyder roen og udelivet i baghaven. Bodgaden er skabt til at inspirere – og for at alle kan hente de helt skarpe festivaltilbud.

Fredag og lørdag på festivalpladsen er Helly Hansen i gavehumør, hvor de første 50 besøgende kan bytte deres gamle, aflagte bukser og få et par spritnye friluftsbukser med sig hjem til næste tur. Man kan også svinge forbi boden, hvor Eventyrsport holder til og få hele 50% på sit køb med festivalarmbånd på. Hvad med at få ekspertrådgivning til næste fjeldtur fra blandt andre to lokale Silkeborg-producenter, Superstainable eller Nordisk?

Mød os i Outdoor365-boden og få en snak med Cykelpigerne, lav en toast over bål eller mød én af festivalens 16 spændende forfattere i vores læselounge. Her kan du tale med forfatterne bag den nye bog “Gudenåen – Trækstien”, Susanne Mejlgaard og Nicole Wolter, eller Lars Roed, forfatter til den nye bog ”Vadehavsbilleder”.

Når sulten og tørsten melder sig i løbet af festivalweekenden, disker Outdoor-Baren op med drikkevarer og Eat Out Madmarkedet med velsmagende madoplevelser. Her kan man drømme sig væk i flammerne fra bålet til tonerne af guitarspil, mens man nyder en kold forfriskning eller en is. Eller badetur fra den nyetablerede badebro i Lunden, hvorefter der er varmet op til en sublim saunaoplevelse med udsigt til søen.

Hvad venter du på?

Publikum vil med garanti blive blæst bagover på stolerækken i foredragssalen, når Anne Hjernøe, Cykeldrengene, Gitte Holtze, Opdag Verdens og mange andre af outdoor-branchens stjerner inviterer med ind i deres verden af motiverende og inspirerende eventyr.

Det kan også være, at det er jagten på de mere aktive oplevelser, hvor man med garanti kan mærke suset i maven på klatrevæggen eller i svævebanen, der giver gæsten et kig ind over festivalpladsen i Basecamp. Man kan også slippe fantasien løs i snitteværksteder, deltage i workshops om kreativt arbejde med naturmaterialer, tage med på sanketure eller overvære en opbrækning af dåvildt, hvor deltagerne får indblik i rejsen fra jagten til tilberedningen i Bushcraft-campen.

Hele familien kan få en fælles oplevelse for livet på Odden, som vi har omdannet til festivalens Familie-zone. Her findes én af festivalens mest populære aktiviteter, hvor man kan løbe en tur på vandet i enorme bolde. Familien kan hjælpes ad med at bygge en redekasse til fuglene hjemme i baghaven, spille naturbingo, se en svampeudstilling og prøve kræfter med kreativiteten i snitteværkstedet.

Når adrenalinen har pumpet rundt i kroppen hele dagen, og man trænger til at komme helt ned i gear og søge mod den indre natur, er Krop og Sjæl-zonen og Natur og Kultur-zonen et besøg værd. Her bliver besøgende guidet godt på vej til at slippe kontrollen og genfinde roen, når erfarne instruktører byder velkommen til aktiviteter såsom yoga, pilates, trommerejser, gong- og klangbade, sansemassage, shamanistisk meditation og meget andet!

Har man endnu ikke sikret sig et dags- eller partoutarmbånd, der giver adgang til alle outdoor-herlighederne, kan der læses mere her:
Køb armbånd

Vi ses til Danmarks Outdoor Festival i Lunden i Silkeborg, den 2.-4. september, hvor vi glæder os til at hylde vores elskede natur og udelivet sammen med jer alle!

Mere inspiration

Emma’s Everest – del 5: Månedlig fællestræning. Kom med!  

Hver måned kan du deltage i Emma’s Everest fællestræning. En fællestræning, hvor vi sammen kan inspirere hinanden, motivere og mærke glæden, når pulsen stiger, sveden tørres af overlæben, og kroppen fyldes med glæde.

Ud under åben himmel

Vi er taget på skovtur med Helly Hansen og friluftsekspert Mette Mortensen fra All-Out, og i løbet af få dage, er vi blevet lidt klogere på naturen og har lært et par grundlæggende friluftsfærdigheder, hvis det en dag er os som er alene i vildmarken.

Brandvarm nyhed fra Stanley – din nye følgesvend til efterårets ture

Den nye Blaze Orange kollektion er skabt til dig som gerne skiller sig ud. Uanset om det er for at skabe synlighed og sikkerhed i naturen eller god stil i byen, så kan du være sikker på, at din kaffe er varm.

Emmas Everest – del 4: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Er du nybegynder i outdoorverden? Er du til nørderi? Eller har du brug for inspiration til udstyr og teste lidt af? Emma har udvalgt sine bedste lag til vandreturen.

Cykelpigerne – Et venskab der flytter bjerge

Tror I ikke, at I bliver uvenner, når I er sammen 24/7 i 10 måneder? Det er et spørgsmål, vi tit møder, og vi kan svare klart og tydeligt ja! Jo, vi bliver uvenner, vi kommer højest sandsynligt til at vrisse af hinanden, og vi får helt sikkert en gang imellem lyst til at sende hinanden med første fly hjem.

Emmas Everest – del 3: Det er dyrt at gå opad

2021 var et heftigt år. Jeg studerede på sidste år af bacheloren på Aarhus Universitet. Jeg havde to jobs. Jeg startede mit vanvittige girlpowerprojekt op. Og jeg erfarede hurtigere, end du kan nå at stave til Mount Everest, hvor enormt et finansieringsprojekt Emma’s Everest er. Budgettet blev lagt: et budget, der dækkede 3 år, 7 ekspeditioner, og alt derimellem.

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Første weekend i september forvandles Lunden i Silkeborg til et paradis for naturelskere med aktiviteter både til lands, til vands og i luften

Emmas Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.

Emmas Everest – del 1: Et girlpowerprojekt

Emma’s Everest er et Girlpowerprojekt, og her kan du få et indblik i de vilde oplevelser, stunder, op- og nedture og meget mere, som projektet fører med sig.