August 25, 2022 | Pressemeddelelse
Kontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54

Danmarks Outdoor Festival samler outdoor-branchen

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Foto: PR

Til Danmarks Outdoor Festival fra den 2.-4. september kan festivalens gæster møde en perlerække af outdoor-branchens mest erfarne foredragsholdere, forfattere, instruktører og influencere, der er eksperter i bål, vandring, klatring, bushcraft, sanserejser, vandaktiviteter og meget mere. 

 

For sjette gang folder et vaskeægte outdoormekka sig ud i Søhøjlandet, og i år bliver det større end nogensinde. Man kan gå på opdagelse i mere end 250 aktiviteter, 40 workshops og foredrag. Man kan tage familien, kæresten, skolekammeraten eller kollegaen under armen og slå sig løs i et slaraffenland af en festivalplads, der i år strækker sig ud i landskabet i den smukkeste natur, kun få minutter fra Silkeborgs bymidte i Gl. Lunden, Lunden og Odden. I år er den store festivalnyhed, at festivalen udvider sig til Søsportens Hus, der danner rammen om festivalens Vandmekka med alt fra SUP, MEGA-SUP, kanosejlads, udflugter i Søhøjlandet og meget mere. Vi udvider ydermere med Fiskerizonen skabt i samarbejde med fem lokale fiskeriforeninger, hvor hele familien kan deltage, lære om alt fra fluebinding, spinnerbyg og andre kreative aktiviteter og deltage i fremvisning af både og udstyr til dykning. Der opsættes en grill, hvor der etableres et socialt rum for hyggesnak og udveksling af erfaringer og inspiration.

Se link til det omfattende aktivitetsprogram, der spænder bredt over alt fra hæsblæsende, rolige og sanselige oplevelser både til lands, til vands og i luften:Festivalprogram 2022

Dette er blot et mikroskopisk udpluk af den overflod af outdooroplevelser, man har i vente fra 2.-4. september under trækronerne ved søen i Lunden i Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg.

Gratis gæst på festivalpladsen

Bodgaden er et vaskeægte mekka af outdoorgrej, udstyr og beklædning til alt fra den garvede friluftsnørd men i særdeleshed også til dem, der primært nyder roen og udelivet i baghaven. Bodgaden er skabt til at inspirere – og for at alle kan hente de helt skarpe festivaltilbud.

Fredag og lørdag på festivalpladsen er Helly Hansen i gavehumør, hvor de første 50 besøgende kan bytte deres gamle, aflagte bukser og få et par spritnye friluftsbukser med sig hjem til næste tur. Man kan også svinge forbi boden, hvor Eventyrsport holder til og få hele 50% på sit køb med festivalarmbånd på. Hvad med at få ekspertrådgivning til næste fjeldtur fra blandt andre to lokale Silkeborg-producenter, Superstainable eller Nordisk?

Mød os i Outdoor365-boden og få en snak med Cykelpigerne, lav en toast over bål eller mød én af festivalens 16 spændende forfattere i vores læselounge. Her kan du tale med forfatterne bag den nye bog “Gudenåen – Trækstien”, Susanne Mejlgaard og Nicole Wolter, eller Lars Roed, forfatter til den nye bog ”Vadehavsbilleder”.

Når sulten og tørsten melder sig i løbet af festivalweekenden, disker Outdoor-Baren op med drikkevarer og Eat Out Madmarkedet med velsmagende madoplevelser. Her kan man drømme sig væk i flammerne fra bålet til tonerne af guitarspil, mens man nyder en kold forfriskning eller en is. Eller badetur fra den nyetablerede badebro i Lunden, hvorefter der er varmet op til en sublim saunaoplevelse med udsigt til søen.

Hvad venter du på?

Publikum vil med garanti blive blæst bagover på stolerækken i foredragssalen, når Anne Hjernøe, Cykeldrengene, Gitte Holtze, Opdag Verdens og mange andre af outdoor-branchens stjerner inviterer med ind i deres verden af motiverende og inspirerende eventyr.

Det kan også være, at det er jagten på de mere aktive oplevelser, hvor man med garanti kan mærke suset i maven på klatrevæggen eller i svævebanen, der giver gæsten et kig ind over festivalpladsen i Basecamp. Man kan også slippe fantasien løs i snitteværksteder, deltage i workshops om kreativt arbejde med naturmaterialer, tage med på sanketure eller overvære en opbrækning af dåvildt, hvor deltagerne får indblik i rejsen fra jagten til tilberedningen i Bushcraft-campen.

Hele familien kan få en fælles oplevelse for livet på Odden, som vi har omdannet til festivalens Familie-zone. Her findes én af festivalens mest populære aktiviteter, hvor man kan løbe en tur på vandet i enorme bolde. Familien kan hjælpes ad med at bygge en redekasse til fuglene hjemme i baghaven, spille naturbingo, se en svampeudstilling og prøve kræfter med kreativiteten i snitteværkstedet.

Når adrenalinen har pumpet rundt i kroppen hele dagen, og man trænger til at komme helt ned i gear og søge mod den indre natur, er Krop og Sjæl-zonen og Natur og Kultur-zonen et besøg værd. Her bliver besøgende guidet godt på vej til at slippe kontrollen og genfinde roen, når erfarne instruktører byder velkommen til aktiviteter såsom yoga, pilates, trommerejser, gong- og klangbade, sansemassage, shamanistisk meditation og meget andet!

Har man endnu ikke sikret sig et dags- eller partoutarmbånd, der giver adgang til alle outdoor-herlighederne, kan der læses mere her:
Køb armbånd

Vi ses til Danmarks Outdoor Festival i Lunden i Silkeborg, den 2.-4. september, hvor vi glæder os til at hylde vores elskede natur og udelivet sammen med jer alle!

Mere inspiration

CYKELDRENGENE EVAKUERET FRA INDLANDSISEN

De manglede blot 150 af de 500 kilometer, da Cykeldrengene, Emil og Nicklas måtte evakueres med helikopter.

Heidi vandrer 2.000 kilometer for en god sag

I 2015 ændres Heidi Stephansens liv. Hun får en blodprop i hjernen, og det viser sig, at det er svært at finde hjælp. Det vil hun gøre (gå) noget ved.

Hvorfor en elcykel? Vi afliver myter

Vi afliver de mest almindelige myter. Flere har nemlig den opfattelse, at elcyklen er et mindre udbyttende transportmiddel.

BRIGHT BIRD – RO i SINDET FOR ALLE PÅ EVENTYR

Bright Bird er ny partner hos Outdoor365 og Danmarks Outdoor Festival. I samarbejdet er ønsket, at endnu flere kommer ud og får oplevelser, hvor de er trænet og klædt på med sikkerhed, hvis det går galt.

Hardtail eller Full Suspension? Sådan vælger du den rigtige eMTB

Det at køre på mountainbike er blevet en mere udbredt disciplin. I løbet af de seneste år har flere kommuner prioriteret at etablere dertil indrettede spor for at imødekommende den stigende interesse. Ikke nok med at flere og flere hopper i mountainbike-tøjet, kan flere i højere grad se idéen i en elektrisk model (alment kendt under betegnelsen eMTB).

All-Out – At vandre med eller uden stave

At vandre med stave øger generelt sikkerheden og aflaster dine led en hel del, men det er meget individuelt, hvad folk har af behov og hvordan de vandre bedst muligt.

All-Out – Fornuftigt udstyr på tur

Hvad skal du have med, når du skal ud på tur? Her kommer Mette Mortensen fra All-Out med tips og tricks til alt hvad du skal have med – alt fra kompas til proviant.

All-Out – Læ, ly og sikkerhed

Hvis du er på længere ture og skulle være så uheldig at blive fanget i et uvejr, skal du altid være forberedt på, hvordan du søger læ og ly for vejr og vind.

STORE PERSONLIGHEDER TIL DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

De inspirerer andre med deres personlige veje i udelivet. Flere af dem søger ud for at komme ind. Andre går ud, fordi de elsker livet – derude på kanten. Fællestrækket er, at de i vildskab inspirerer andre til at komme endnu mere ud.

KUNSTEN AT FINDE TROLDE

Rundt omkring i landet – på hemmelige, smukke steder – kan du tage på troldejagt og finde imponerende og søde troldeskulpturer i genbrugstræ. Troldejagt er en sjov og anderledes måde at udforske den danske natur på.