Emma’s Everest – del 3

Det er dyrt at gå opad

Tekst: Emma Østergaard
Foto: Emma Østergaard og Jakob Urth

2021 var et heftigt år. Jeg studerede på sidste år af bacheloren på Aarhus Universitet. Jeg havde to jobs. Jeg startede mit vanvittige girlpowerprojekt op. Og jeg erfarede hurtigere, end du kan nå at stave til Mount Everest, hvor enormt et finansieringsprojekt Emma’s Everest er. Budgettet blev lagt: et budget, der dækkede 3 år, 7 ekspeditioner, og alt derimellem.


Mens jeg læste min internationale bachelor, Marketing and Management Communications, arbejde jeg på syvende år i H&M, og fik samtidig erhvervet mig et studierelevant job, som Content Marketing Assistant i en IT-virksomhed.

Ved siden af skolen og jobs, har ridning altid været en stor og vigtig del af mit liv, og jeg forsøgte, så godt jeg kunne at pleje min dressurridning 3 gange om ugen på Vilhelmsborg, Det National Hestesportscenter. Og hey, så var det jo også studielivet, festerne, veninderne, fitness centret… ja du kender nok smøren. Pointen er, at jeg havde egentlig nok at se til.

Alligevel skulle det vise sig, at jeg kunne tilføje mere til kalenderen. Jeg havde forelsket mig i vandring. Forelsket mig i følelsen, som bjergene giver mig. Følelsen af at udfordre mig selv og se, hvor langt jeg kunne komme i bjergene, mens min kærlighed for bjergene forblev eller voksede.

Det blev startskuddet til Emma’s Everest, og den historie kender du måske. Ellers kan du læse den her hos Outdoor365.

Balancen i hverdagen blev sværere at opretholde

Bacheloren skulle afsluttes, arbejdsbyrden tog til, og selvom jeg opsagde mit ene job, så blev det til (for) mange nætter med få timers søvn. Emma’s Everest var skudt i gang, og sammen med Jakob Urth knoklede jeg hårdt på.

2021 var også et vildt Corona-år, og det var ikke muligt at kickstarte Emma’s Everest med første step, der oprindeligt var en træningstur til Norge. Til gengæld kunne de mange timer i lejligheden bruges på udarbejdelsen af hele projektet. Utallige telefonsamtaler med Jakob, endnu flere arbejdstimer med snuden i computerskærmen, og trekvart år senere var Emma’s Everest nu virkelig blevet et reelt projekt. Et offentligt girlpowerprojekt.

Samarbejdet mellem Jakob og jeg var fastsat, i månedsvis havde jeg designet og udarbejdet min hjemmeside www.emmaseverest.dk, projektets step-by-step var optegnet, og jeg vidste nu, hvad de næste små tre år bød på. Eller det troede jeg i hvert fald, at jeg gjorde.

 

Trekvart år senere

I sommeren 2021 tillod Corona endeligt, at jeg (ægte) kunne starte Emma’s Everest med første step. Den stod på en uges alpin træning i Chamonix, og det blev samtidig første gang jeg mødte Jakob i virkeligheden. Du kan læse om min første challenge i Alperne her. Træningsturen til Norge blev således andet step i projektet i stedet, og fandt sted efter Alperne.

Bacheloren havde jeg imellem tiden afsluttet, og samtidig havde jeg valgt ikke at søge ind på en kandidat. Jeg ville i stedet gå all-in på Emma’s Everest, og jeg ville give den fuld smadder.

Nyeste udfordring var ”blot”, at jeg ikke længere havde en indkomst via min SU, der kunne bidrage til min private økonomi. Og hvordan fortæller man sit studiejob, at man gerne vil ansættes, dog med det forbehold, at jeg skal kunne tage fri til alle mine ekspeditioner og træningsture. Og nå ja, at jeg kun kan arbejde tre dage om ugen. Heldigvis havde og har min arbejdsplads en kanon forståelse for mit projekt.

Ansættelsen kom i stand, og jeg arbejder således tre dage om ugen. Tjek til økonomisk indkomst. Og dog… fornemmer jeg korrekt, hvis du sidder og regner lidt på det? Hvordan kan et deltidsarbejde tre dage om ugen betale for Emma’s Everest?

Helt kort. Det kan det absolut ikke. Og uden at udfolde min private økonomi, så rækker tre dages deltidsarbejde knap og nap til min private gøren, lejlighed i Aarhus, udgifter, mv. Det var altså langt federe og lukrativt, da jeg endnu modtog SU.

 

Det er dyrt at gå opad

Mens jeg studerede, oprettede jeg virksomheden, Emma’s Everest, som en del af projektet. Jeg investerede alt, hvad jeg havde til rådighed økonomisk. Det kunne få mig i gang med projektet, og dække kickstarten af Emma’s Everest. Men jeg erfarede straks, at nu handlede det ikke længere kun om at dække finansieringen af projektet. Jeg skulle også lære at affinde mig med en hverdag, hvor min private økonomi så helt anderledes ud, og hvor jeg ikke længere havde opsparede penge at falde tilbage på. Jeg mente, da jeg sagde, at jeg ville gå all-in.

På trods af min egen investering i projektet, vidste jeg, at projektets omfang og længde ville koste dyre domme. Emma’s Everest er derfor mindst et lige så stort finansieringsprojekt, som et bjergbestigningsprojekt. Og jeg er total afhængig af den økonomiske støtte, jeg finder i mine stærke samarbejdspartnere og sponsorer. Et kæmpe, taknemmeligt tak skal derfor også lyde til jer, der allerede støtter mit girlpowerprojekt.

Hvis det er en norm i bjergbestigning, hvor man tager en ekspedition ad gangen ift. at skaffe de økonomiske midler, så følger jeg den ikke. Mit projekt indeholder minimum 7 træningsture eller ekspeditioner fordelt på 3 år.

Dét, at bevæge sig op ad, klatre store bjerge og deltage i lange ekspeditioner, kræver et utroligt setup. Her snakker vi alt lige fra tilladelsen til at bestige bjerget, setup på bjerget, guide, logistik, planlægning, udstyr, ophold, træning, højdetilvænning, og jeg kunne fortsætte den lange listen. Min pointe er, at jo tyndere luftlag jeg bevæger mig op i, og jo flere højdemeter jeg ligger bag mig, jo dyrere bliver ekspeditionen (oftest).

Velvidende, at især mine ekspeditioner til Aconcagua i 2022, Sydamerikas højeste bjerg på 6.962 m.; Manaslu i 2022, verdens 8. højeste bjerg på 8.163 m.; samt Mount Everest i 2023, verdens højeste bjerg, klart vil blive mine absolut dyreste ture, må jeg konstant knokle hårdt for at samle sponsorer og partnere. Jeg har lyst til at sige, at ekspeditionen allerede starter hjemmefra, når vi dedikerer timevis på planlægning, opsætning af setup, kommunikation med partnere, træning, mere træning, og alt det andet dertil.

Finansieringen af Emma’s Everest

Emma’s Everest er på tredje og hermed sidste år. Den 30. august 2022 flyver jeg igen til de majestætiske, snedækkede giganter i Nepal. Denne gang for at bestige mit første +8.000 m. bjerg, Manaslu, som bliver generalprøven inden Mount Everest. Manaslu er således det allersidste step, 6. step, inden jeg gør drømmen til virkelighed. Hvor vanvittigt er det ikke lige?

Dermed sagt, er finansieringen af Mount Everest stadig et ’ongoing project’. For med bestigningen af Manaslu, der i den grad gør ondt på kontoen, ja så skal der næsten det dobbelte til at finansiere Mount Everest.

Heldigvis er jeg en optimist. Jeg er proaktiv. Og jeg arbejder benhårdt for min drøm. Hvad der måske startede som et bjergbestigningsprojekt, er nu blevet et helt univers. Et girlpower univers, der er inkluderende, inspirerende, og står for så meget mere end bjergbestigning. Emma’s Everest er girlpowerprojektet, der er det ekstra.

Som en del af finansieringen af mit projekt, tilbyder jeg mine samarbejdspartnere og sponsorer stærke værdier, en ærlig kvinde, der oser af energi, girlpower og passion. Emma’s Everest står bl.a. for troen på sig selv, udvikling, teamwork, arbejdet og planlægningen i at nå sine mål. Betydningsfulde værdier, som både virksomheder og private kan afspejle- og finde styrke i.

Jeg tilbyder således, at du kan komme med på første række. Du eller din virksomhed, kan blive en del af Emma’s Everest og mærke, hvordan vi sammen står stærkere. Hvordan styrken til at arbejde hårdt, passion, gå-på-mod og det rigtige setup, får os i mål. Både på arbejdspladsen, i det private, og når vi forfølger en drøm.

 

Inkluderende powerinitiativer

Er du, som privat person eller som virksomhed, interesseret i at blive en del af Emma’s Everest? Det vil være mig en kæmpe fornøjelse at fortælle dig mere, end hvad du kan læse dig til her.

Som en del af muligt samarbejde, da vil du kunne bruge Emma’s Everest til ekstern promovering og markedsføring; du støtter en ung kvindes gå-på-mod og drivkraft til at videregive passion og målrettethed. Dertil kan Emma’s Everest giver dig eksponering via mine kanaler, hvor din virksomhed vil blive repræsenteret i forskellige sammenhænge.

Værdierne kan ligeledes benyttes som anderledes og motiverende intern udvikling til medarbejderne, hvor jeg tilbyder foredrag, medarbejder events, workshops, kundedeltagelse, og andre drønfede arrangementer. F.eks. ved foredrag sættes der fokus på jeres kerneværdier, og hvordan en strategisk indsats skaber resultater i flæng med eventyrlige beretninger og eksempler fra bjergene. På et event med medarbejderfokus, kan jeg stå̊ for den fulde planlægning og eksekvering, hvor vi skal opleve teamwork, udfordringer, høje grin, udvikling, sammenhold, mv.

Derudover afholder jeg Girlpowerture kun for kvinder. Her kan der arrangeres ture til Norges fjelde, til Afrikas tag Kilimanjaro eller til Sydamerikas højeste top Aconcagua. Girlpowerture, som er med til at motivere og drive en læring hos kvinder, hvor de deltager i et fællesskab og hermed deler glæden, træningen og oplevelsen for turen og alt det omkringlæggende. I samarbejde med Urth-Adventures arrangerer jeg ligeledes ture, som f.eks. Everest Base Camp Supporttrek.

Som en del af mit projekt, afholder jeg hver måned en gratis fællestræning. Her inviteres enhver, der har lyst til at dele oplevelsen og glæden, som træningen giver. Det er ikke afgørende, hvilken fysisk form man er i eller hvor lang tid, man træner med. Det handler om, at fællestræningen fungerer som den lille motivation, der får en afsted. Fællestræningen varierer fra gang fra gang med f.eks. længere vandreture, små̊ hikes og trappetræning.

Tøv endelig ikke med at kontakte mig for at høre mere om mine inkluderende power initiativer, der samtidig støtter den økonomiske finansiering af mit fantastiske og vilde girlpowerprojekt.
Jeg går ind for at virkeliggøre drømmen, fremfor at lade den forblive en illusion. Gør du også?
For så kan du blive en del af Emma’s Everest, og min bestigning af verdens tag.

Følg med i Emma’s Everest

Jeg håber, du fandt det interessant at lære lidt om, hvor stort et finansieringsprojekt Emma’s Everest også er, hvordan min tilgang til finansieringen er, og lidt om de initiativer, jeg har sat i værk, for at muliggøre projektet.

Følg også med på Instagram, hvor jeg deler ud af hverdagens gøren, træning, oplevelser, og ikke mindst tager dig med i de helt specielle, ærlige og mindeværdige øjeblikke, når jeg er på tur og ekspedition. Du kan også læse mere på www.emmaseverest.dk

Mere inspiration

Emma’s Everest – del 5: Månedlig fællestræning. Kom med!  

Hver måned kan du deltage i Emma’s Everest fællestræning. En fællestræning, hvor vi sammen kan inspirere hinanden, motivere og mærke glæden, når pulsen stiger, sveden tørres af overlæben, og kroppen fyldes med glæde.

Ud under åben himmel

Vi er taget på skovtur med Helly Hansen og friluftsekspert Mette Mortensen fra All-Out, og i løbet af få dage, er vi blevet lidt klogere på naturen og har lært et par grundlæggende friluftsfærdigheder, hvis det en dag er os som er alene i vildmarken.

Brandvarm nyhed fra Stanley – din nye følgesvend til efterårets ture

Den nye Blaze Orange kollektion er skabt til dig som gerne skiller sig ud. Uanset om det er for at skabe synlighed og sikkerhed i naturen eller god stil i byen, så kan du være sikker på, at din kaffe er varm.

Emmas Everest – del 4: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Er du nybegynder i outdoorverden? Er du til nørderi? Eller har du brug for inspiration til udstyr og teste lidt af? Emma har udvalgt sine bedste lag til vandreturen.

Cykelpigerne – Et venskab der flytter bjerge

Tror I ikke, at I bliver uvenner, når I er sammen 24/7 i 10 måneder? Det er et spørgsmål, vi tit møder, og vi kan svare klart og tydeligt ja! Jo, vi bliver uvenner, vi kommer højest sandsynligt til at vrisse af hinanden, og vi får helt sikkert en gang imellem lyst til at sende hinanden med første fly hjem.

Danmarks Outdoor Festival samler outdoor-branchen

Danmarks Outdoor Festival bliver større og vildere end nogensinde – 250 aktiviteter, 40 foredrag, 40 workshops og 50 boder.

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Første weekend i september forvandles Lunden i Silkeborg til et paradis for naturelskere med aktiviteter både til lands, til vands og i luften

Emmas Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.

Emmas Everest – del 1: Et girlpowerprojekt

Emma’s Everest er et Girlpowerprojekt, og her kan du få et indblik i de vilde oplevelser, stunder, op- og nedture og meget mere, som projektet fører med sig.