Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Haglöfs

Dun eller fiber? – Sådan vælger du den rigtige isolering

Tekst: Linn Ekerbring
Foto: Haglöfs

Er du en af dem, der ikke ved om du skal vælge dun eller fiber i din jakke, sovepose og andet udendørsudstyr? Så læs med her, hvor du vil klogere på fordele og ulemper, så du kan vælge det der passer til dig.

Find ud af, hvilken isoleringsteknologi der passer til dine behov

Isoleringsteknologien udvikler sig hele tiden – både dunisolering og fiberisolering er blevet meget bedre de seneste år. De klassiske fordele ved dun er det suveræne varme til vægt-forhold samt kvalitetsfølelsen. De store fordele ved fiber er modstandsdygtigheden over for fugt, samt at den er vedligeholdelsesvenlig og fås til en fordelagtig pris. Den stadigt forbedrede progression fører dog til flere lignende karakteristika, og mange af disse forskelle er mindre, end de plejede at være.

Haglöfs H-Down – Ansvarligt certificeret dun

Haglöfs H-Down er en naturlig isolering, hvor hver enkelt fjer er behandlet med en hydrofobisk belægning. H Down Platinum – deres allerfineste dun – er modstandsdygtig i en hel uge under våde forhold. I alle andre aspekter bevarer den de elskede egenskaber ved dun. Den er let, blød og behagelig. Den fremragende isolering giver stadig mulighed for åndbarhed, og den er nem at komprimere og pakke. I forhold til pris er dun et førsteklasses valg. Alt dun der anvendes af Haglöfs, er ansvarligt certificeret efter Responsible Down Standard (RDS).

Haglöfs Mimic – Syntetisk efterligning af dun

Haglöfs Mimic er fiber fyld med mange egenskaber, der ligner dun. I Mimic Gold og Platinum består isoleringen af individuelle letvægtskugler af genanvendt polyamid. Det er naturligt hydrofobisk og vil give varme, selv når det er vådt. Tøjet er nemt at pleje, og isoleringen holder sin form, selv efter mange vaske eller efter komprimering over længere tid. Haglöfs Mimic Platinum indeholder også fintrevet grafen – små carbonflager, der gør, at det syntetiske fyld opvarmer hurtigere og holder varmen længere.

Så hvilken teknologi er bedst for dig?

Det afhænger af to personlige prioriteter:

 • De varmeste jakker er fyldt med dun, og de har det bedste vægt til varme-forhold.
 • Til meget fugtige forhold er fiber ofte et godt valg, da den varmer, selv når det er vådt.
 • Haglöfs H Down er behandlet med en hydrofobisk belægning for at modstå vand.
 • Dun er nemmere at komprimere til en lille volumen, men undgå dog at opbevare det i komprimeret tilstand.
 • Fiber fyld kræver generelt mindre pleje og tåler desuden en hårdere behandling.
 • Dun er dyrere end fiber
 • Haglöfs Mimic er fremstillet af genanvendte materialer.
 • Alle Haglöfs’ isoleringsmaterialer er ansvarligt indkøbt.

Mere inspiration

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

 • Der kan parkeres én bil på hver plads.
 • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
 • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

 • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
 • For den luksuriøse campingoplevelse
 • Inklusive indretning med møbler etc.
 • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
 • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16