Indeholder reklame for et samarbejde med Autocamp.dk, Helly Hansen og Eventyrsport

Et skimekka åbner sig i Østrig

Tekst: Isabel Benn Morgenstern
Fotos: www.michael-krogh.com

Bad Gastein, Saalbach/Hinterglemm eller Kaprun/Kitzsteinhorn? Øvet eller nybegynder? Mulighederne er mange, når du bevæger dig mod skiområderne i det østrigske alpeland. Om du er til kør-selv, campervan eller flyrejse, er der skønne ski-områder. Research er kodeordet og Google en god ven.

Gletsjeren Kitzsteinhorn
Gletsjeren Kitzsteinhorn i 3029 meters højde ved skisportsbyen Kaprun er en af oplevelserne på campervan-kør-selv-turen til de østrigste alper.

I frosten i Danmark og op til juleferien kørte Isfuglen fra Silkeborg. I bilen er Michael Krogh, fotograf og videomand og Isabel Benn Morgenstern, der er direktør for Outdoor365 ApS. De er på vej gennem Europa for sammen med Autocamp.dk i Låsby at teste – både det at arbejde som digitale nomader, fri-campere og at være afsted på outdoor-eventyr. Denne blog tager dig med på ski med en nybegynder og en skiløber med 30 skirejser i benene.

Vi kører først fra Silkeborg til Møn og får her en vandreoplevelse ved Møns Klint, før turen går til overfarten på nogle timer fra Gedser til Rostock. Derved har vi en overskuelig transporttid på cirka 12 timer til Bad Gastein. Vores erfaring er, at det på trods af den bumlede beton-motorvej i det gamle Østtyskland er lettere kørsel, pga. mindre trafik og færre vejarbejder (= mindre kø).

Bad Gastein

Vi testede selve skiområdet ved Bad Gastein. Det er et godt område for øvede, mens en 100 % nybegynder vil blive udfordret. Gasteinertal er 40 kilometer lang og har fem selvstændige skiområder med i alt 201 kilometer pister. Bad Gastein er en del af Ski Amadé og liftkortet giver adgang til spændende skiområder i regionen og hele 760 pistekilometer. Eksempelvis kan du tage et smut til St. Johann im Pongau. Herfra er det muligt at stå på ski hele vejen til Wagrain og derfra videre med G-link liften tværs over dalen med en tur ned i Flachau. På den måde vil du opleve flere af Ski Amadés bedste skiområder på en dag. Der er cirka 35 kilometer fra Bad Gastein til St. Johann i bil.

Gasteinertal
Skiområdet: 835-2686 m.o.h.
Byen: 1100 m.o.h.

201 pister i alt
60 km blå
117 km rød
24 km sort

Lifter: 47 stk. / 71.261 pers/time
Slæbelifter: 15
Tog/baner: 1
Stolelifter: 18
Kabinelifter: 10

Vi fri-camperede i centrum af byen, og var nødt til at køre mod skiliften kl. 8 om morgenen, hvor byen vågnede op.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

To timers kørsel fra Bad Gastein ligger byerne Saalbach og Hinterglemm i centrum af det store østrigske skiområde “Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn” med 270 kilometer pister.
Saalbach-Hinterglemm har en attraktiv kombination af godt skiløb, heftig afterski og igen er der overskuelig transporttid fra Danmark.
Her er der brede, begyndervenlige blå pister og meget for den øvede – specielt i bjergene omkring Saalbach og Hinterglemm. Det er aldrig ”gratis” at holde skiferie, men priserne på både overnatning, mad og drikke er lidt lavere end på andre populære østrigske skiområder. Næsten al skiløbet foregår “nede” i højder mellem 1.000 og 2.000 meter over havets overflade, men Saalbach-Hinterglemms mere end 70 pistemaskiner og 1.000 snekanoner sikrer et godt snedække fra slutningen af december og i hvert fald tre måneder frem.
Højde: 786 – 2.096 m.o.h.
Saalbach/Hinterglemm by: 1.000 m.o.h.

Antal lifte
Sort – 18 km
Rød – 122 km
Blå – 140 km

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 29

Gigantisk oplevelse at opleve gletsjeren Kitzsteinhorn

Kaprun er beliggende i i 786 meters højde i Salzburgerland, skimæssigt forbundet til Zell am See og lige for foden af Kitzsteinhorn. Selvom Kaprun er navnet på byen og Kitzsteinhorn er navnet på gletscherområdet på bjerget, der tårner sig op bag byen, så går begge betegnelser, når man skal omtale dette skiområde, da de i dag er så tæt knyttet. Kaprun og Kitzsteinhorn er en del af skiområdet Zell am See-Kaprun. Her er snegaranti. Vi valgte at fordybe os i besøget på Kitzsteinhorn ved gletsjeren, og det i sig selv er en gigantisk oplevelse.

Den nye gratis Zell am See-Kaprun app er din uundværlige app på turen. Den indeholder alle live-informationer omkring skiområderne (plan over pisterne, etc.) og viser vej til de bedste ruter for skitouring, freeride, vintervandring og langrendsløjper. Derudover indeholder den alle relevante oplysninger omkring events, skiudlejning, skiskoler, vejr og værdifulde tips til flere vinteroplevelser. Informationer på zellamsee-kaprun.com/app

Fakta om Kaprun / Kitzsteinhorn

Skiområdet: 757-3029 m.o.h. 
Byen: 786 m.o.h. 

130 pister i alt
56 km blå
49 km rød
25 km sort


Lifter: 55 stk. / 72.000 pers/time 
Slæbelifter: 29
Tog/baner: 1
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 11

Isabel har testet skitøj

På ski har jeg i år jakke og buks fra Helly Hansen, og det er tydeligt, at tøjet er udviklet af professionelle. Der er alle de finesser, der gør skioplevelsen endnu bedre. Alt lever 100 % op til funktionalitet som fx vandtæthed, kulderesistens og åndbarhed. Vidde og lynlås så buksen let kommer ud over skistøvlen samt inderstykke med elastik til at trække ud over støvlen. Det er en all-time klassiker fra HH og mange kvinder kan godt lide modellen, fordi den har en flot slimfit form med materiale i 2-vejs stretch (JA tak!) der samtidig giver god bevægelighed og komfort. Med tanke på, at mange kvinder også er mere kuldskære end mænd, er det også værd at fremhæve, at bukserne er 100% vindtætte.

PowderQueen 3.0

Jakken er med høj lukning til hagen, hætte til snestormen og hoftelukning. Håndledslukning med hul til tommeltot og ekstra lukning ved håndleddet. En alsidig, fuldt udstyret skijakke til kvinder – skabt til alpint skiløb og freeride:

  • HELLY TECH® Performance 2-lags konstruktion, hvilket sikrer, at den er vandtæt, åndbar og vindtæt.
  • 60g PrimaLoft Black Eco isolering i kroppen, og 40g PrimaLoft Black Eco isolering i ærmer og hætte. PrimaLoft® Black Eco er let og varm isolering lavet af 100% genbrugsmaterialer.
  • Jakkens design med en længere og mere afslappet pasform gør den perfekt til freeride og back country skiing, og den høje krave beskytter mod vind og sne hvis man fx kører i dyb pulver.
  • Jakken har desuden sneskørt, en hætte der er hjelmkompatibel samt lynlåse til ventilation.
  • En af de ekstra smarte features er LifePocket – en lomme med Aerogel der er designet til at beskytte telefonen mod kulde så batteriet ikke aflades.

PowderQueen 3.0

Inderst har jeg skiundertøj. Lifa Merino Midweight er et godt bud på vinterens varmeste, smarteste og mest behagelige tekniske undertøj. Inderst mod huden er de svedtransporterende LIFA fibre og yderst de flotte gratiske mønstre. LIFA fibre flytter sved og fugt væk fra huden, så jeg uanset hårde anstrengelser på pisten er tør. Det yderste lag består af 100% merinould, som efterlader en blød og varm følelse. Merinould er temperaturregulerende, varmer selv i våd tilstand, og optager ikke svedlugt.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.