Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Hej, jeg er Anja Robanke og jeg blogger her på siden hver 14. dag indtil jeg kommer til festivalen sidst i august.

Jeg er en passioneret eventyrer og fotograf, der elsker at udforske naturen og opleve nye steder med min trofaste følgesvend, Núna. Med autocamperen som mit hjem og kontor på hjul, rejser jeg rundt i Skandinavien denne sommer og deler mine oplevelser og indsigter fra vejene og stierne.

Min rejse begyndte for flere år siden, og siden da har jeg været heldig nok til at besøge nogle fantastiske steder i Europa. Fra Islands rå og uberørte landskaber til Sydens sol, har jeg oplevet en masse vidunderlige øjeblikke.

Jeg håber, at mine fortællinger og billeder kan inspirere jer til at tage ud i naturen og måske endda følge i mine fodspor. Uanset om du er en erfaren eventyrer eller blot nysgerrig efter at udforske nye steder, er der altid noget magisk at opdage derude.

Jeg glæder mig til at dele mine eventyr med jer!

Jeg er fire måneder på eventyr og jeg ville nok være skuffet, hvis jeg havde 2 ugers ferie med al den regn.  Heldigvis bor jeg i en autocamper, så jeg har hele mit hjem med mig. Det giver en kæmpe frihed, hvornår jeg arbejder og går ture med min hund, Núna. Når regnen tager en pause, skynder vi os ud. At vi så ikke altid når hjem igen, før regnen starter igen, er en anden sag.

Men autocamperen giver mig mulighed at være og bo i naturen, så meget som muligt.

Ferie med Mor

Heldigvis var vejret flot, da min mor var på besøg. Vi nåede at sidde ude et par dage med solen bagende på os, iført shorts og t-shirts. Selvom jeg sjældent holder ferie, besluttede jeg at tage fri fra både arbejde og sociale medier. Det var fantastisk at have kvalitetstid med min mor, noget jeg virkelig værdsætter. Efter hun rejste, startede hverdagen igen, og det var tid til at vende tilbage til mine daglige rutiner og eventyr.

Freecamping i Regnen

Jeg vil gerne dele et fantastisk sted med jer. Det er et freecamping-område, som er utrolig smukt, selv i regnvejr. Der er flere muligheder for at holde oppe på græsset, og til trods for den regnfulde sæson, ser det ikke ud til, at nogen er kørt fast.

Det eneste minus ved dette smukke sted er, at hovedvejen ligger tæt på, og der er kokasser overalt. Vi er vant til trafik og kan sove tæt på en motorvej, så det generer os ikke. Men hvis du er lydfølsom, er det nok ikke stedet for dig, selvom der er færre biler om aftenen. 

Alt i alt havde vi et par gode dage der. 

Efterfølgende kørte vi lidt og det regnede bare, så vi var mest indenfor.

De har mange fine rastepladser. Her var gode gåture og vi nød naturen. Og endte med at overnatte der.

Geiranger og turen dertil

Vækkeuret ringer kl. 5. Vi står tidligt op for at komme afsted mod Geiranger, for jeg vil gerne nå frem før alle turisterne. Men turen derover var så smuk, at vi endte med at bruge tre timer på en strækning, der egentlig kun skulle have taget 25 minutter. Vi stoppede konstant for at tage billeder og videoer. Jeg elsker den råhed i landskabet, med sneen der stadig ligger som hvide klatter og skaber grafiske mønstre i naturen. Vi ankom til Geiranger, og selvom det var smådiset, var udsigten betagende. Men ærligt talt, turen derover var næsten endnu smukkere end selve Geiranger. Måske fordi jeg har set så mange fjorde, at det ikke ramte mig så hårdt som forventet.

Søpapegøjerne på Runde

Vi kørte til øen Runde for at se søpapegøjer, også kendt som lundefugle. Vejret klarede lidt op, så vi turde tage turen derud. Men et par timer efter vi landede, væltede regnen ned. Vi klædte os på og gik en tur, men måtte vende om og tørre os, da vi blev gennemblødte.

Dagen efter vågnede vi til solskin og roligt vejr. Jeg overvejede nøje, om vi skulle blive en dag mere, da campingpladsen også er en udgift for mig. Jeg besluttede at blive, og det var jeg glad for. Sidst på dagen klokken 18.30 begyndte vi at vandre mod området, hvor lundefuglene holder til. Ved otte-tiden begyndte indflyvningen, og det var dejligt at se mine yndlingsfugle igen. Selvom oplevelsen ikke kan sammenlignes med de kæmpestore kolonier på Island, var det stadig skønt at se dem.

Vi overnattede på campingpladsen.

UT – Min Vandringsapp

UT er en app, som jeg er blevet utrolig glad for på mine eventyr. Den er simpelthen uundværlig for enhver, der elsker at vandre og udforske nye områder.

Appen giver adgang til detaljerede kort med et omfattende netværk af vandrestier. En af de mest nyttige funktioner er, at man kan se højdekurver, så man får et godt overblik over terrænet og kan planlægge sine ruter ud fra ens konditionsniveau og tid. Derudover kan man tilføje forskellige lag til kortet, som viser alt fra seværdigheder til shelters og vandposter.

En anden smart funktion er “Udforsk”-knappen. Når man trykker på den, foreslår appen vandreruter i nærheden, baseret på ens nuværende placering. Det er perfekt, når man er i et nyt område og hurtigt vil finde de bedste ruter uden selv at skulle researche for meget.

Jeg har været utroligt glad for UT-appen, især fordi den viser stier, selv når der ikke er optegnede ruter. Dette har gjort det muligt for mig at udforske mere ukendte områder og finde mine egne eventyrstier. Samtidig giver den mig en tryghed i at kunne navigere tilbage, hvis jeg skulle komme på afveje.

UT er en af de apps, jeg varmt kan anbefale til andre friluftsentusiaster. Den har gjort mine vandreture i Norge endnu mere spændende og tilgængelige, og den hjælper mig med at få mest muligt ud af hvert eventyr.

Videre Opad

Nu bevæger vi os opad mod Atlanterhavsvejen, og derefter tager vi en længere tur nordpå ad hovedvejen. Jeg ved, at jeg kommer tilbage til Norge, så alt skal ikke opleves på én gang.

Jeg elsker at rejse rundt i Norge, og jeg er taknemmelig for de muligheder, der er for freecamping. Efter at have rejst meget på Island, hvor campingpladserne er strengt regulerede, sætter jeg pris på friheden i Norge. Det giver mulighed for at nyde solnedgange og naturoplevelser uden begrænsninger.

Rullende Hilsner
Núna og Anja

Husk der ligger en masse YouTube videoer derude

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16