Denne blog indeholder reklame for Superstainable

Fremtiden kalder på bæredygtigt tøj 

Tekst: Thomas Kjær Pedersen / Outdoor365

Danskerne får mere og mere øjnene op for vores skønne natur, og selvom corona bærer en del af grunden til, at vi kom meget mere ud, så viser det sig, at vi stadig nyder den i stor stil. Fordi lige siden landet officielt åbnede op, så opholder vi os stadig mere udenfor, end vi gjorde før pandemien ramte Danmark. Vi kan dog ikke løbe fra, at vores klima nogle gange kan være en smule barskt.

Kulde, regn, blæst, slud og sne er en hyppigt besøgende gæst i vores hverdag. 1. april sneede det. Senere var der overskyet, og inden solen gik ned, nåede den også at bryde frem og varme os. Og vi er desværre ikke bygget til at kunne klare klimaet uden en god bunke beklædning. Vi har ligeledes fået øjnene op for, at god kvalitet oftest kan betale sig.

Samtidig er vi i en tid, hvor bæredygtighed og CO2-aftryk er noget, der sætter dagsordenen for den offentlige debat, og hvad vi som individ kan gøre for, at der også er en verden at leve i, når vores fremtidige generationer forhåbentlig også skal have et liv på denne smukke jord. Vi andre har nydt dens goder og naturens evige frugtbarhed har gjort, at vi som art har overlevet på planeten i mange årtusinde.

Superstainable er en af de virksomheder, der har taget nutidens problemer seriøst, og med bæredygtige produkter af høj kvalitet forsøger de at gøre deres for, at vi sammen i fremtiden stadig kan nyde vores natur.

Superstainable – og på dansk, bæredygtigt

Hvis man ikke lige er en haj til engelsk eller heller ikke lige har fulgt med i de der engelske ord, der har fået et indpas i det danske sprog, så betyder Superstainable altså bæredygtigt. Med base i Silkeborg har virksomheden en vigtig mission, når det kommer til at klæde danskerne på med deres udvalg af primært udendørs beklædning.

Siden opstarten i 2016 har de fokuseret på at skabe kompromisløst udendørstøj lavet under de bedste tilgængelige certificeringer. Deres friluftsprodukter er afhængige af kvalitet, bevidsthed og gennemsigtighed. Alle produkter er lavet i organiske eller genbrugsmaterialer.

Deres mission har ikke ændret sig siden begyndelsen, og vi skaber stadig det mest bæredygtige, kompromisløse udendørstøj, samtidig med at vi minimerer vores miljøpåvirkning og vores co2-fodaftryk.

Jakke i særklasse

Et af de produkter, som Superstainable er ekstra glade for, er deres nye Elburg Shell Jakke 2.0, der kan bruges i al slags vejr. Hvis du er en af de ekstra aktive outdoor-menneske, anbefaler Superstainable denne jakke til eksempelvis vandring, trekking eller hvad som helst, du nyder at gøre med din tid ude i naturen.

Med en vandtæthed på 20.000, kan du være sikker på, at dit tøj inden under, ikke blivdt vådt. En hurtig google søgning på, hvor meget 20.000 egentlig er, viser, at alt over dette kan defineres som “ekstrem høj ydeevne”. Det er derfor indiskutabelt, at du er i sikre hænder, hvis en hård omgang regn bliver en del af din vandretur.

Du kan læse mere om jakken her.

Mere inspiration

Emma’s Everest – del 5: Månedlig fællestræning. Kom med!  

Hver måned kan du deltage i Emma’s Everest fællestræning. En fællestræning, hvor vi sammen kan inspirere hinanden, motivere og mærke glæden, når pulsen stiger, sveden tørres af overlæben, og kroppen fyldes med glæde.

Ud under åben himmel

Vi er taget på skovtur med Helly Hansen og friluftsekspert Mette Mortensen fra All-Out, og i løbet af få dage, er vi blevet lidt klogere på naturen og har lært et par grundlæggende friluftsfærdigheder, hvis det en dag er os som er alene i vildmarken.

Brandvarm nyhed fra Stanley – din nye følgesvend til efterårets ture

Den nye Blaze Orange kollektion er skabt til dig som gerne skiller sig ud. Uanset om det er for at skabe synlighed og sikkerhed i naturen eller god stil i byen, så kan du være sikker på, at din kaffe er varm.

Emmas Everest – del 4: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Er du nybegynder i outdoorverden? Er du til nørderi? Eller har du brug for inspiration til udstyr og teste lidt af? Emma har udvalgt sine bedste lag til vandreturen.

Cykelpigerne – Et venskab der flytter bjerge

Tror I ikke, at I bliver uvenner, når I er sammen 24/7 i 10 måneder? Det er et spørgsmål, vi tit møder, og vi kan svare klart og tydeligt ja! Jo, vi bliver uvenner, vi kommer højest sandsynligt til at vrisse af hinanden, og vi får helt sikkert en gang imellem lyst til at sende hinanden med første fly hjem.

Danmarks Outdoor Festival samler outdoor-branchen

Danmarks Outdoor Festival bliver større og vildere end nogensinde – 250 aktiviteter, 40 foredrag, 40 workshops og 50 boder.

Emmas Everest – del 3: Det er dyrt at gå opad

2021 var et heftigt år. Jeg studerede på sidste år af bacheloren på Aarhus Universitet. Jeg havde to jobs. Jeg startede mit vanvittige girlpowerprojekt op. Og jeg erfarede hurtigere, end du kan nå at stave til Mount Everest, hvor enormt et finansieringsprojekt Emma’s Everest er. Budgettet blev lagt: et budget, der dækkede 3 år, 7 ekspeditioner, og alt derimellem.

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Første weekend i september forvandles Lunden i Silkeborg til et paradis for naturelskere med aktiviteter både til lands, til vands og i luften

Emmas Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.