Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Annononce for bogen ”Friluftsrollingers favoritter i de danske Nationalparker” af Julie Pio og Sophie Hastrup

Friluftsrollinger: Guidebog til oplevelser med de små i naturen

Tekst: Signe Skov
Foto: Julie Pio

Vi er nogle forældre med små børn, hvor friluftslivet består af bål i haven og en gåtur i den nærmeste skov, og det er der ikke noget galt i. Men har du ligesom mig en gang imellem lyst til noget mere, men som aldrig bliver til noget, fordi det der med at have en 4-årig med på tur, godt kan virke lidt for uoverskueligt. Specielt når du ikke selv har den store erfaring.

Her hjælper Julie Pio og Sophie Hastrup os med bogen ”Friluftsrollingers favoritter i de danske Nationalparker” for som der står i indledningen ”Det er aldrig for sent at komme i gang med friluftsliv”.

…”Livet handler om at samle historier, så man, når man bliver gammel, kan sidde med børnebørnene på skødet og fortælle. Det er efter min mening essensen af ’eventyret’. Om det så er på en lang rejse, en weekendtur eller på en to timers gåtur i skoven. Det handler om at samle oplevelser.”
Uddrag for forord i bogen

Bjørn Harvig, Tidligere formand for Eventyrernes Klub

Bogen tager udgangspunkt i Danmarks fem Nationalparker.
Hver Nationalpark har sit eget kapitel, hvor der er udvalgt specifikke ture. Ved hver tur er der forklaret hvad man kan opleve på netop den tur, hvilke faciliteter der er, og hvor man kan parkere. På den måde giver det læseren mulighed for at planlægge sin tur på forhånd.

Hvad kan de små børn?

Inden bogen kommer til afsnittene om Nationalparkerne får du en række gode råd, der giver gode forudsætninger for at turen i skoven bliver en fornøjelse – og ikke en træls oplevelse med børnene. I kapitlet: ”På tur i det fri med små børn” kan du læse om de tre grupper, som er er inddelt i 0-1 årige (Marcipangrisene), de 1-3 årige (Tumlingerne) og sidst men ikke mindst, de 4-6 årige, som bliver kaldt Rollingerne. Her er der beskrevet hvad hver aldersgruppe er i stand til, og du kan også læse om ”småbørnstilpasseren”, som er en rækker punkter, der er gode, når det kommer til planlægningen af turen.

Aktiviteter med de små

Bogen kommer også med 7 aktiviteter du kan lave med de små. Ved hver aktivitet er der beskrevet hvad de forskellige aldersgrupper kan til netop denne aktivitet, hvordan man gør det til en god oplevelse, hvad man evt. skal bruge af udstyr og hvor man kan finde mere information.

Friluftsrollingerne naturpas

I hver bog medfølger der også to naturpas, som kan gøre turene i Nationalparkerne lidt sjovere for børnene. I passet er der udvalgte dyr og planter som kan krydses af, når man finder dem. Der er også vandreruter for hver af de fem nationalparker, og som en ekstra bonus, kan i printe et diplom ud, når i har vandret alle fem. Diplomet kan findes på friluftsrollinger.dk

Deltag i konkurrencen på vores Instragram

Vi finder vinderen den 8. april

Mere inspiration

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16