Højskoleophold med friluftsliv!

Tekst: Idrætshøjskolen Bosei

Foto: Idrætshøjskolen Bosei

Idrætshøjskolen Bosei kan du i fagtemaet Friluftsliv fordybe dig i mountainbike, trailbuilding, basis lejrliv, træklatring, masteklatring, knivkonstruktion, orienteringsløb i skove, strand og byer, bålet, friluftslivs-filosofi og bueskydning. Som elev her kommer du med på tur – lige fra svampeture i skovbunden til klatreture i 25 meters højde. Alle aktiviteter har en oplevelsesdimension men også et perspektiv der udvikler dig som menneske. Du finder måske ud af, at du kan mere end du tror eller finder en ny måde at anskue gamle problemstillinger på. Naturen og de aktiviteter vi laver sammen i den frie luft virker meget stærkere.

Mød Nicolas på Outdoor365

Nicolas elsker at være højskolelærer! Han elsker naturen og friluftsliv. Når han underviser i Friluftsliv så er hans største mål at give alle en god oplevelse i naturen.

Selv har Nicolas haft en masse gode oplevelser i sit liv med mountainbike, skiløb, knivbygning, naturfitness aka svinetræning, orientering, bueskydning, shelterture med bål og kano og meget mere…

Vi skal tættere på naturen, og det kommer du via fede oplevelser sammen med alle din højskolevenner.

Prøv noget nyt! Udendørs fysisk træning…

Faget Svinetræning er hårdt og sjovt! Det foregår udendørs i skoven, på stranden, på marken eller i vandet, det er kun fantasien der sætter grænser. Vi træner med de ting vi finder i naturen.

“Når du laver svinetræning bliver du beskidt som et svin og glad som en lille gris!”: citat Nicolas, underviser i Friluftsliv

Træningsprincipperne er taget fra mange forskellige træningsgenrer som crossfitt, trailløb og OCR. Vi kombinerer styrke-, kardio-, behændigheds- og balancetræning.

Du vil opleve, hvor fedt og effektivt, det er at træne med små midler. Så hvis du savner en anderledes form form træning fremfor traditionel fitness, så er Svinetræning noget for dig! Her bruger vi naturen og dens hjælpemidler fx i form af kampesten, trækævler, bakker og vandløb.

Svinetræning er for alle, der ønsker en stærk krop bygget af træning i naturen. Træningen i naturen styrker dit forhold til naturen og du lærer at se nye muligheder for træning i dine omgivelser. Alle lektioner er bygget op om et tema – fx: ‘The hill’, ‘the heat’, ‘the stick’, ‘the river’ og mange flere…

Heldigvis ligger Idrætshøjskolen Bosei omkranset af skov, vandløb og søer – så vi skal bare udenfor døren, så kan træningen gå igang! Alle kan være med, da der både er øvelser for begynderen og for den stærke!

Ta’ udfordringen op og bliv svinestærk og ikke mindst klog på din træning.

Lejrliv og bålet på Idrætshøjskolen Bosei

Friluftsliv på Bosei er ikke kun for adrenalin-junkier. Vi laver også bål. Et bål på Bosei er ikke bare et bål. Vi fordyber os i bålteknikker og vores motto er: et bål én tændstik. Vi oplever at mange har svært ved at slippe bålet, når først vi er kommet i gang. Måske har du lyst til at sidde og filosofere og snakke med dine kammerater i skæret fra bålet. Derfor har du muligheden for at overnatte ude i de shelters, der ligger tæt på skolen.

Bueskydning på højskole

Når vi skyder med bue og pil i friluftslivsundervisningen er der fokus på det mentale. Hvis du skal ramme dit mål, må du være 100% fokuseret. I faget bueskydning opholder vi os både i den smukke natur, der omgiver skolen samt indenfor i sportshallen. Vi skyder altså både inde og ude. Vi har almindelige målskiver, men vi bygger også en forhindringsbane i skoven, hvor du skyder efter kunstige, men meget naturtro, kopier af dyr. Vi skyder med traditionelle langbuer, som både kan betjenes af højre- og venstrehåndede. Har du din egen bue, er du meget velkommen til at medbringe denne.

Brug højskolen til at komme ud i naturen

Klik her og læs meget mere om Friluftsliv på højskole. Vi tilbyder også Klatring, MTB, Knivkonstruktion, Orientering, Natur & Kultur samt skirejser. Du kan fx også kombinere Friluftsliv med vores mange fag indenfor Vandsport!

Mere inspiration

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.

Når dit udeliv er lig med arbejdsliv, er Polaris din hjælper

Hos Polaris ATV tilbyder de solide og stærke maskiner som kan være din trofaste hjælper når dit udeliv er lig med arbejdsliv

Haglöfs fejrer 30 år med TIGHT™ Adventures!

Haglöfs fejrer 30 år med TIGHT™. Den ikoniske rygsæk, som i dag stadig er en af deres mest solgte rygsække blandt deres sortiment.

Teltdreng – Hvad er der i det med at sove i telt året rundt?

Magnus elsker at sove i telt udenfor, og gør det så meget som han kan komme til. Han har ligefrem opnået det såkaldte “Snorky-mærke”

Filantropisk pilgrimsfærd fra Danmark til Tanzania

Charlie er nu to måneder inde i den anden etape af sin filantropiske pilgrimsfærd fra Danmark til Tanzania.