Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame for Lifesystems

Lifesystems – Førstehjælpssættet til din friluftstur

Testere: Isabel Benn Morgenstern og Michael Krogh
Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Samarbejdspartnere: Lifesystems

Solen skinner, sommeren nærmer sig med hastige skridt, og sæsonen indbyder til et hav af fantastiske friluftsture i det fri – både hjemme i den danske natur og udenlands under fremmede himmelstrøg. Bedst som humøret er på sit højeste, falder din makker måske og slår foden, eller du brænder dig på en gnist fra bålgløderne midt i aftenhyggen. Frygt ej! Førstehjælpssættene fra serien Lifesystems hjælper dig godt afsted på tur – og sikkert hjem igen.

Køb Lifesystems førstehjælp kits hos Friluftsland her

Isabel Benn Morgenstern og Mette Mortensen fra AllOut er på tur langs med det brusende Atlanterhav i Portugal, hvor de udforsker områdets naturskønhed med base i camperen Isfuglen og begiver sig ud på længere vandreture på ruten Fishermen’s Trail.

Isabel fortæller: ”Vi vandrer ingen steder uden et udbygget førstehjælpssæt. Vi tester sættet Adventurer. Det er organiseret smart og logisk, og man kan finde det, man skal bruge – og det er vigtigt”, slår hun fast. For det er ikke til at vide, hvad der opstår, når vi, som her, befinder os i timevis uden telefonsignal og langt fra byområder.”

Adventurer kittet

Sættet indeholder en bred vifte af de mest basale fornødenheder til brug på friluftsture af forskellig art. Der er alt, hvad du skal bruge på en aktiv dag i det fri, hvis du er så uheldig at komme ud for de mest gængse problemer og uheld. Du finder bl.a. paracetamol, forskellige typer af bandager, plaster både til sår og vabler samt handsker, en saks, sikkerhedsnåle og øvrige generelle småting. Du finder en samlet liste over indholdet i Adventurer-førstehjælpssættet i bunden af siden, ved at klikke her.

Hvorfor anbefaler du netop dette sæt til andre, der planlægger en friluftstur?

Isabel: ”Selvom der er alt, hvad du skal bruge, er sættet småt og passer perfekt i dagsrygsækken – det fylder så lidt, at du næsten ikke tænker over, at det er med. Jeg håber selvfølgelig, at vi aldrig får brug for det, men det er rart at have trygheden og sikkerheden. Der er også nok plads i de meget organiserede rum til, at jeg selv kan krydre pakningen med ekstra elementer, som vi finder vigtige: f.eks. Voltaren Gel, der er et perfekt antiinflammatorisk middel til behandling af muskel- og ledsmerter, samt antihistaminer til allergiske reaktioner, klorhexidin til sårrensning og andre småting.”

Førstehjælp til alle – Held i uheld

Dette sæt er blot et ud af mange, så der er rige muligheder for at finde netop det førstehjælpssæt, der passer lige netop til din tur. Måske du står på ski eller dyrker forskellige typer af ekstremsport såsom bjergbestigning? Det kan også være, at du begiver dig ud på et sabbatår og blot skal bruge det mest basale førstehjælpsgrej, eller måske prioriterer du i stedet vandre- eller cykelture?

Outdoor365 giver en oversigt over flere anbefalelsesværdige førstehjælpssæt: Michael: ”Førstehjælpssættene ‘Mountain’ eller ‘Mountain Leader Pro’ er værd at kigge på, hvis du står over for en ekstrem bjergtur, hvor du befinder dig i isolerede bjergområder og skal kunne behandle de fleste akutte uheld selv.” Isabel: ”Der findes også separate sæt, der fokuserer på f.eks. vabler, en helt vandtæt udgave og et lille lommekit udelukkende med det mest nødvendige. Jeg er sikker på, at der findes et sæt, der passer perfekt til din kommende sommertur.” Lifesystems sikrer et stort udvalg til enhver tur i det fri.

En smuk dag under åben himmel

Solen dykker ned bag horisontlinjen ud for den portugisiske vestkyst. Isabel og Mette har haft en mindeværdig dag på de fine vandrestier, der har ledt dem til udsigter over åbne vidder i klitterne og ud over det majestætiske Atlanterhav. Det blev heldigvis ikke til mere end en vabel og en lille rift i denne omgang. ”Men uheldet ville helt sikkert have været ude, hvis ikke vi havde medbragt førstehjælpssættet”, smiler Isabel.

De vender snuden hjem til camperen Isfuglen, der udgør venneparrets hjem på farten rundt i det sydvestlige Portugal. Der venter mange magiske friluftsture rundt i Danmark resten af sommeren, og én ting er helt sikkert: Adventurer-førstehjælpssættet ligger i øverste lomme i vandrerygsækken. For hvad nu hvis?

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse, hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!