Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame for Lifesystems

Lifesystems – Førstehjælpssættet til din friluftstur

Testere: Isabel Benn Morgenstern og Michael Krogh
Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Samarbejdspartnere: Lifesystems

Solen skinner, sommeren nærmer sig med hastige skridt, og sæsonen indbyder til et hav af fantastiske friluftsture i det fri – både hjemme i den danske natur og udenlands under fremmede himmelstrøg. Bedst som humøret er på sit højeste, falder din makker måske og slår foden, eller du brænder dig på en gnist fra bålgløderne midt i aftenhyggen. Frygt ej! Førstehjælpssættene fra serien Lifesystems hjælper dig godt afsted på tur – og sikkert hjem igen.

Køb Lifesystems førstehjælp kits hos Friluftsland her

Isabel Benn Morgenstern og Mette Mortensen fra AllOut er på tur langs med det brusende Atlanterhav i Portugal, hvor de udforsker områdets naturskønhed med base i camperen Isfuglen og begiver sig ud på længere vandreture på ruten Fishermen’s Trail.

Isabel fortæller: ”Vi vandrer ingen steder uden et udbygget førstehjælpssæt. Vi tester sættet Adventurer. Det er organiseret smart og logisk, og man kan finde det, man skal bruge – og det er vigtigt”, slår hun fast. For det er ikke til at vide, hvad der opstår, når vi, som her, befinder os i timevis uden telefonsignal og langt fra byområder.”

Adventurer kittet

Sættet indeholder en bred vifte af de mest basale fornødenheder til brug på friluftsture af forskellig art. Der er alt, hvad du skal bruge på en aktiv dag i det fri, hvis du er så uheldig at komme ud for de mest gængse problemer og uheld. Du finder bl.a. paracetamol, forskellige typer af bandager, plaster både til sår og vabler samt handsker, en saks, sikkerhedsnåle og øvrige generelle småting. Du finder en samlet liste over indholdet i Adventurer-førstehjælpssættet i bunden af siden, ved at klikke her.

Hvorfor anbefaler du netop dette sæt til andre, der planlægger en friluftstur?

Isabel: ”Selvom der er alt, hvad du skal bruge, er sættet småt og passer perfekt i dagsrygsækken – det fylder så lidt, at du næsten ikke tænker over, at det er med. Jeg håber selvfølgelig, at vi aldrig får brug for det, men det er rart at have trygheden og sikkerheden. Der er også nok plads i de meget organiserede rum til, at jeg selv kan krydre pakningen med ekstra elementer, som vi finder vigtige: f.eks. Voltaren Gel, der er et perfekt antiinflammatorisk middel til behandling af muskel- og ledsmerter, samt antihistaminer til allergiske reaktioner, klorhexidin til sårrensning og andre småting.”

Førstehjælp til alle – Held i uheld

Dette sæt er blot et ud af mange, så der er rige muligheder for at finde netop det førstehjælpssæt, der passer lige netop til din tur. Måske du står på ski eller dyrker forskellige typer af ekstremsport såsom bjergbestigning? Det kan også være, at du begiver dig ud på et sabbatår og blot skal bruge det mest basale førstehjælpsgrej, eller måske prioriterer du i stedet vandre- eller cykelture?

Outdoor365 giver en oversigt over flere anbefalelsesværdige førstehjælpssæt: Michael: ”Førstehjælpssættene ‘Mountain’ eller ‘Mountain Leader Pro’ er værd at kigge på, hvis du står over for en ekstrem bjergtur, hvor du befinder dig i isolerede bjergområder og skal kunne behandle de fleste akutte uheld selv.” Isabel: ”Der findes også separate sæt, der fokuserer på f.eks. vabler, en helt vandtæt udgave og et lille lommekit udelukkende med det mest nødvendige. Jeg er sikker på, at der findes et sæt, der passer perfekt til din kommende sommertur.” Lifesystems sikrer et stort udvalg til enhver tur i det fri.

En smuk dag under åben himmel

Solen dykker ned bag horisontlinjen ud for den portugisiske vestkyst. Isabel og Mette har haft en mindeværdig dag på de fine vandrestier, der har ledt dem til udsigter over åbne vidder i klitterne og ud over det majestætiske Atlanterhav. Det blev heldigvis ikke til mere end en vabel og en lille rift i denne omgang. ”Men uheldet ville helt sikkert have været ude, hvis ikke vi havde medbragt førstehjælpssættet”, smiler Isabel.

De vender snuden hjem til camperen Isfuglen, der udgør venneparrets hjem på farten rundt i det sydvestlige Portugal. Der venter mange magiske friluftsture rundt i Danmark resten af sommeren, og én ting er helt sikkert: Adventurer-førstehjælpssættet ligger i øverste lomme i vandrerygsækken. For hvad nu hvis?

Mere inspiration

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16