Denne blog indeholder reklame for Lifesystems

Lifesystems – Førstehjælpssættet til din friluftstur

Testere: Isabel Benn Morgenstern og Michael Krogh
Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Samarbejdspartnere: Lifesystems

Solen skinner, sommeren nærmer sig med hastige skridt, og sæsonen indbyder til et hav af fantastiske friluftsture i det fri – både hjemme i den danske natur og udenlands under fremmede himmelstrøg. Bedst som humøret er på sit højeste, falder din makker måske og slår foden, eller du brænder dig på en gnist fra bålgløderne midt i aftenhyggen. Frygt ej! Førstehjælpssættene fra serien Lifesystems hjælper dig godt afsted på tur – og sikkert hjem igen.

Køb Lifesystems førstehjælp kits hos Friluftsland her

Isabel Benn Morgenstern og Mette Mortensen fra AllOut er på tur langs med det brusende Atlanterhav i Portugal, hvor de udforsker områdets naturskønhed med base i camperen Isfuglen og begiver sig ud på længere vandreture på ruten Fishermen’s Trail.

Isabel fortæller: ”Vi vandrer ingen steder uden et udbygget førstehjælpssæt. Vi tester sættet Adventurer. Det er organiseret smart og logisk, og man kan finde det, man skal bruge – og det er vigtigt”, slår hun fast. For det er ikke til at vide, hvad der opstår, når vi, som her, befinder os i timevis uden telefonsignal og langt fra byområder.”

Adventurer kittet

Sættet indeholder en bred vifte af de mest basale fornødenheder til brug på friluftsture af forskellig art. Der er alt, hvad du skal bruge på en aktiv dag i det fri, hvis du er så uheldig at komme ud for de mest gængse problemer og uheld. Du finder bl.a. paracetamol, forskellige typer af bandager, plaster både til sår og vabler samt handsker, en saks, sikkerhedsnåle og øvrige generelle småting. Du finder en samlet liste over indholdet i Adventurer-førstehjælpssættet i bunden af siden, ved at klikke her.

Hvorfor anbefaler du netop dette sæt til andre, der planlægger en friluftstur?

Isabel: ”Selvom der er alt, hvad du skal bruge, er sættet småt og passer perfekt i dagsrygsækken – det fylder så lidt, at du næsten ikke tænker over, at det er med. Jeg håber selvfølgelig, at vi aldrig får brug for det, men det er rart at have trygheden og sikkerheden. Der er også nok plads i de meget organiserede rum til, at jeg selv kan krydre pakningen med ekstra elementer, som vi finder vigtige: f.eks. Voltaren Gel, der er et perfekt antiinflammatorisk middel til behandling af muskel- og ledsmerter, samt antihistaminer til allergiske reaktioner, klorhexidin til sårrensning og andre småting.”

Førstehjælp til alle – Held i uheld

Dette sæt er blot et ud af mange, så der er rige muligheder for at finde netop det førstehjælpssæt, der passer lige netop til din tur. Måske du står på ski eller dyrker forskellige typer af ekstremsport såsom bjergbestigning? Det kan også være, at du begiver dig ud på et sabbatår og blot skal bruge det mest basale førstehjælpsgrej, eller måske prioriterer du i stedet vandre- eller cykelture?

Outdoor365 giver en oversigt over flere anbefalelsesværdige førstehjælpssæt: Michael: ”Førstehjælpssættene ‘Mountain’ eller ‘Mountain Leader Pro’ er værd at kigge på, hvis du står over for en ekstrem bjergtur, hvor du befinder dig i isolerede bjergområder og skal kunne behandle de fleste akutte uheld selv.” Isabel: ”Der findes også separate sæt, der fokuserer på f.eks. vabler, en helt vandtæt udgave og et lille lommekit udelukkende med det mest nødvendige. Jeg er sikker på, at der findes et sæt, der passer perfekt til din kommende sommertur.” Lifesystems sikrer et stort udvalg til enhver tur i det fri.

En smuk dag under åben himmel

Solen dykker ned bag horisontlinjen ud for den portugisiske vestkyst. Isabel og Mette har haft en mindeværdig dag på de fine vandrestier, der har ledt dem til udsigter over åbne vidder i klitterne og ud over det majestætiske Atlanterhav. Det blev heldigvis ikke til mere end en vabel og en lille rift i denne omgang. ”Men uheldet ville helt sikkert have været ude, hvis ikke vi havde medbragt førstehjælpssættet”, smiler Isabel.

De vender snuden hjem til camperen Isfuglen, der udgør venneparrets hjem på farten rundt i det sydvestlige Portugal. Der venter mange magiske friluftsture rundt i Danmark resten af sommeren, og én ting er helt sikkert: Adventurer-førstehjælpssættet ligger i øverste lomme i vandrerygsækken. For hvad nu hvis?

Mere inspiration

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.

Når dit udeliv er lig med arbejdsliv, er Polaris din hjælper

Hos Polaris ATV tilbyder de solide og stærke maskiner som kan være din trofaste hjælper når dit udeliv er lig med arbejdsliv

Haglöfs fejrer 30 år med TIGHT™ Adventures!

Haglöfs fejrer 30 år med TIGHT™. Den ikoniske rygsæk, som i dag stadig er en af deres mest solgte rygsække blandt deres sortiment.

Teltdreng – Hvad er der i det med at sove i telt året rundt?

Magnus elsker at sove i telt udenfor, og gør det så meget som han kan komme til. Han har ligefrem opnået det såkaldte “Snorky-mærke”

Filantropisk pilgrimsfærd fra Danmark til Tanzania

Charlie er nu to måneder inde i den anden etape af sin filantropiske pilgrimsfærd fra Danmark til Tanzania.