Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

Indholdet er en fortsættelse af artiklen med samme navn i 4. udgave af Outdoor365 magasinet 

Livet er ét, stort kunstværk, når jeg er i naturen

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen Foto: Anna-Caroline Bonde Fosmark

At slippe sig selv og kunsten fri er en mangeårig livsdrøm for 23-årige Anna- Caroline Bonde Fosmark. Hun lever et liv under åben himmel, hvor naturen er hendes bedste ven og trofaste kilde til at udfolde sig kreativt.

Læs starten af interviewet med Anna-Caroline i 4. udgave af Outdoor365 magasinet (nov. 22)

 

Der er ingen fast endestation på Anna-Carolines nomadiske eventyr. Hun lader naturen, mødet med mennesker og kunsten definere hendes færd og valg af rute. ”Jeg bestemte mig for, at jeg ville kombinere kunsten og naturen og gøre det til min livsstil. Det har været udfordrende og krævet en smule omstrukturering henad vejen, for det er besværligt at have store oliemalerier spændt fast på cyklen. Men jeg finder altid en sjov løsning”, griner Anna-Caroline. At tro på sine drømme og have modet til at udleve dem har været et aktivt valg. Hun har valgt naturen til uden at vælge kunsten fra, og det har skabt en unik mulighed for at lade naturen indgå som aktiv medspiller i hendes forskelligartede kunstværk. Inspirationen kommer, når hun cykler fra det ene naturskønne landskab til det næste rundt i hele Danmark. ”Tid er en helt afgørende faktor. Nu har jeg tiden til at skabe kunst. Før malede jeg kun, da jeg havde energi og overskud, fordi hverdagsting som arbejde og husprojekter slugte al min tid”, siger hun. Apropos tid er det en mere tidskrævende affære at bygge den tipi, som hun arbejder ihærdigt på nu. For Anna-Caroline er det nemlig vigtigt, at naturen ikke skal lide under hendes kunstneriske påfund. ”Jeg tænker meget over, at jeg ikke belaster naturen unødigt. Jeg fælder ingen træer, og jeg samler altid mos fra forskellige skovområder. Jeg har aldrig bygget en sådan tipi før, men det er en spændende, kreativ proces at være i. Det tager tid, men det er det hele værd”, fastslår hun.

”Livets kunst”

Hvorvidt alle Anna-Carolines kunstneriske udfoldelser på sigt skal udmunde i en kunstudstilling, er hun dog ikke så sikker på.

”Jeg forbinder ofte kunstudstillinger med at producere og tjene penge. Det er ikke min hensigt. Jeg har aldrig været motiveret af penge, og det er hele meningen med, at jeg valgte at sætte mig selv fri økonomisk. Det skal ikke handle om et produkt, men jeg vil gerne lege og udforske,” fortæller hun med en oprigtig glæde over kun at have de få ejendele, hun kan transportere med sig på cyklen. Dét er frihed i sin reneste form, hvis det står til Anna-Caroline.

Hun har mange spirende drømme, der venter på at blive udlevet. Dog sætter hun pris på at have friheden til at skifte spor, hvis hun pludselig ønsker det. Hun nyder at drage ud i verden på eventyr på egen hånd, men hun trives også i at have følgeskab.

”Det kan være distraherende for kunsten, når jeg har familie eller venner med på tur. Det sætter en bremse i de kreative processer, fordi jeg aktivt vælger at bygge på relationen i stedet for at brygge på nye kunstneriske ideer. Og sommetider kan min bror eller mine venner godt være irriterede på mig, når jeg hele tiden stopper op og vil tage billeder af landskaberne”, griner Anna-Caroline. Fællesskaberne og det sociale i at være flere på tur er dog også noget, der betyder meget for Anna-Caroline. Hun meget taknemmelig over møderne med hjertevarme og inspirerende mennesker, når hun lever livet på landevejen. ”På cyklen er jeg virkelig i øjenhøjde med de mennesker, jeg møder. Jeg kommer, som jeg er. Jeg har absolut ingenting udover det, jeg kan slæbe på cyklen, og det giver nogle spændende snakke med på vejen”, fortæller Anna-Caroline. Hun forklarer, at det ene ikke skal være en erstatning for det andet, men at tilbringe tid alene eller sammen med venner og familie i naturen er to slags oplevelser, der bringer forskellige fordele med sig.
”Når jeg er alene, kan jeg bedre mærke mig selv og tune ind på, hvad det er, jeg har lyst til. Hvis jeg har været sammen med familie og venner i byen nogle dage, kan jeg mærke, at jeg bare skal ud hurtigst muligt og være alene i skoven”, fortæller hun. Skoven er hendes frirum, inspirationskilde og helle, når hun føler, at livet galopperer for hurtigt afsted omkring hende. Der kan hun altid finde ro, når der er behov for det. ”Da jeg var med i Alene i Vildmarken, lærte jeg at slippe kontrollen og lade naturen bestemme. Det har jeg taget med mig videre i det liv, jeg lever i dag. Hvis man har for mange forventninger og planlægger for meget, er der ikke plads til det spontane og impulsive”, siger Anna-Caroline. Er hun afsted på egen hånd, er det kun hendes egen mavefornemmelse, der får lov at råde. Når hun befinder sig alene i skovbrynet, og lyset fra solen rammer hende i ansigtet, føler hun sig levende og stærk som aldrig før. ”Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men jeg drømmer om at foretage mig ting, der gør mig glad og udvikler mig. Det er livets kunst”, siger hun længselsfuldt. Nu er spørgsmålet imidlertid ikke, om Anna-Caroline kaster sig over flere vilde projekter, der forener passionen for kunst og natur. Spørgsmålet er nærmere: Hvornår?

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse, hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!