Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Indholdet er en fortsættelse af artiklen med samme navn i 4. udgave af Outdoor365 magasinet 

Livet er ét, stort kunstværk, når jeg er i naturen

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen Foto: Anna-Caroline Bonde Fosmark

At slippe sig selv og kunsten fri er en mangeårig livsdrøm for 23-årige Anna- Caroline Bonde Fosmark. Hun lever et liv under åben himmel, hvor naturen er hendes bedste ven og trofaste kilde til at udfolde sig kreativt.

Læs starten af interviewet med Anna-Caroline i 4. udgave af Outdoor365 magasinet (nov. 22)

 

Der er ingen fast endestation på Anna-Carolines nomadiske eventyr. Hun lader naturen, mødet med mennesker og kunsten definere hendes færd og valg af rute. ”Jeg bestemte mig for, at jeg ville kombinere kunsten og naturen og gøre det til min livsstil. Det har været udfordrende og krævet en smule omstrukturering henad vejen, for det er besværligt at have store oliemalerier spændt fast på cyklen. Men jeg finder altid en sjov løsning”, griner Anna-Caroline. At tro på sine drømme og have modet til at udleve dem har været et aktivt valg. Hun har valgt naturen til uden at vælge kunsten fra, og det har skabt en unik mulighed for at lade naturen indgå som aktiv medspiller i hendes forskelligartede kunstværk. Inspirationen kommer, når hun cykler fra det ene naturskønne landskab til det næste rundt i hele Danmark. ”Tid er en helt afgørende faktor. Nu har jeg tiden til at skabe kunst. Før malede jeg kun, da jeg havde energi og overskud, fordi hverdagsting som arbejde og husprojekter slugte al min tid”, siger hun. Apropos tid er det en mere tidskrævende affære at bygge den tipi, som hun arbejder ihærdigt på nu. For Anna-Caroline er det nemlig vigtigt, at naturen ikke skal lide under hendes kunstneriske påfund. ”Jeg tænker meget over, at jeg ikke belaster naturen unødigt. Jeg fælder ingen træer, og jeg samler altid mos fra forskellige skovområder. Jeg har aldrig bygget en sådan tipi før, men det er en spændende, kreativ proces at være i. Det tager tid, men det er det hele værd”, fastslår hun.

”Livets kunst”

Hvorvidt alle Anna-Carolines kunstneriske udfoldelser på sigt skal udmunde i en kunstudstilling, er hun dog ikke så sikker på.

”Jeg forbinder ofte kunstudstillinger med at producere og tjene penge. Det er ikke min hensigt. Jeg har aldrig været motiveret af penge, og det er hele meningen med, at jeg valgte at sætte mig selv fri økonomisk. Det skal ikke handle om et produkt, men jeg vil gerne lege og udforske,” fortæller hun med en oprigtig glæde over kun at have de få ejendele, hun kan transportere med sig på cyklen. Dét er frihed i sin reneste form, hvis det står til Anna-Caroline.

Hun har mange spirende drømme, der venter på at blive udlevet. Dog sætter hun pris på at have friheden til at skifte spor, hvis hun pludselig ønsker det. Hun nyder at drage ud i verden på eventyr på egen hånd, men hun trives også i at have følgeskab.

”Det kan være distraherende for kunsten, når jeg har familie eller venner med på tur. Det sætter en bremse i de kreative processer, fordi jeg aktivt vælger at bygge på relationen i stedet for at brygge på nye kunstneriske ideer. Og sommetider kan min bror eller mine venner godt være irriterede på mig, når jeg hele tiden stopper op og vil tage billeder af landskaberne”, griner Anna-Caroline. Fællesskaberne og det sociale i at være flere på tur er dog også noget, der betyder meget for Anna-Caroline. Hun meget taknemmelig over møderne med hjertevarme og inspirerende mennesker, når hun lever livet på landevejen. ”På cyklen er jeg virkelig i øjenhøjde med de mennesker, jeg møder. Jeg kommer, som jeg er. Jeg har absolut ingenting udover det, jeg kan slæbe på cyklen, og det giver nogle spændende snakke med på vejen”, fortæller Anna-Caroline. Hun forklarer, at det ene ikke skal være en erstatning for det andet, men at tilbringe tid alene eller sammen med venner og familie i naturen er to slags oplevelser, der bringer forskellige fordele med sig.
”Når jeg er alene, kan jeg bedre mærke mig selv og tune ind på, hvad det er, jeg har lyst til. Hvis jeg har været sammen med familie og venner i byen nogle dage, kan jeg mærke, at jeg bare skal ud hurtigst muligt og være alene i skoven”, fortæller hun. Skoven er hendes frirum, inspirationskilde og helle, når hun føler, at livet galopperer for hurtigt afsted omkring hende. Der kan hun altid finde ro, når der er behov for det. ”Da jeg var med i Alene i Vildmarken, lærte jeg at slippe kontrollen og lade naturen bestemme. Det har jeg taget med mig videre i det liv, jeg lever i dag. Hvis man har for mange forventninger og planlægger for meget, er der ikke plads til det spontane og impulsive”, siger Anna-Caroline. Er hun afsted på egen hånd, er det kun hendes egen mavefornemmelse, der får lov at råde. Når hun befinder sig alene i skovbrynet, og lyset fra solen rammer hende i ansigtet, føler hun sig levende og stærk som aldrig før. ”Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men jeg drømmer om at foretage mig ting, der gør mig glad og udvikler mig. Det er livets kunst”, siger hun længselsfuldt. Nu er spørgsmålet imidlertid ikke, om Anna-Caroline kaster sig over flere vilde projekter, der forener passionen for kunst og natur. Spørgsmålet er nærmere: Hvornår?

Mere inspiration

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16