Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Hej, jeg er Anja Robanke og jeg blogger her på siden hver 14. dag indtil jeg kommer til festivalen sidst i august.

Jeg er en passioneret eventyrer og fotograf, der elsker at udforske naturen og opleve nye steder med min trofaste følgesvend, Núna. Med autocamperen som mit hjem og kontor på hjul, rejser jeg rundt i Skandinavien denne sommer og deler mine oplevelser og indsigter fra vejene og stierne.

Min rejse begyndte for flere år siden, og siden da har jeg været heldig nok til at besøge nogle fantastiske steder i Europa. Fra Islands rå og uberørte landskaber til Sydens sol, har jeg oplevet en masse vidunderlige øjeblikke.

Jeg håber, at mine fortællinger og billeder kan inspirere jer til at tage ud i naturen og måske endda følge i mine fodspor. Uanset om du er en erfaren eventyrer eller blot nysgerrig efter at udforske nye steder, er der altid noget magisk at opdage derude.

Jeg glæder mig til at dele mine eventyr med jer!

Eventyr på Runde

Núna og jeg har tilbragt to dage på den charmerende ø Runde i Norge. Øen er kendt som Norges fugleparadis, specielt for de smukke søpapegøjer, men vi mødte også havørne og stor kjoven.

Selvom vejret ikke var med os med masser af regn, satsede vi og blev en dag ekstra for at opleve magien. Runde siges at være hjemsted for over 500.000 fugle i ynglesæsonen, og det var dejligt at se min yndlingsfugl igen. På trods af regnen, som satte vores tålmodighed på prøve, var det hele værd, da vi endelig fik øje på søpapegøjerne. Deres små kroppe og farverige næb er simpelthen fortryllende!

Selvom det var en oplevelse, kommer jeg nok ikke igen. Jeg er nok blevet for godt vant fra mine oplevelser på Island, hvor jeg har det hele for mig selv. På Runde var der mange mennesker, der stod på række for at se og fotografere søpapegøjerne. Men hvis man aldrig har set en søpapegøje før, kan jeg varmt anbefale det. Som fotograf er det dog svært at få gode billeder, ligesom det var på Grímsey.

Núna nød hvert eneste øjeblik, og hun var så sej til at gå i fjeldet og på klipperne. Faktisk bedre end mig, og vi nød den friske luft og den utrolige udsigt over Atlanterhavet. Jeg kan varmt anbefale et besøg til Runde for alle natur- og fugleelskere!

Norge har de vildeste og smukkeste spejlinger, når vejret er roligt. Jeg nyder mange morgen gåture med Núna til sådanne udsigter.

Norge har vejafgifter

Vidste du, at nogle veje i Norge har vejafgifter? Jeg bruger en app, der hedder EPASS24, hvor du kan registrere din nummerplade og betalingskort. På den måde slipper du for at få en regning sendt hjem flere måneder efter din ferie. Hvis du vil vide mere om vejafgifter i Norge, kan du læse mit blogindlæg her: anja.robanke.dk/vejafgift-norge.

Jeg var LIVE i mandags og snakkede om alle de praktiske ting, når man skal til Norge med autocamper, også nogle ting er til alle 🤩 Du er velkommen til at få de praktiske tips her. Og der er også links med til dig.

Turen langs E6

Ellers har turen gået op ad E6. Vi tog nogle små afstikkere ind imellem og overnattede smukke steder, men også mange steder hvor vi bare sov langs E6. Vejret har været utrolig skiftende, alt fra 10° til 30°, og der er kommet en hel del regn. Men når man rejser med hund, kan det jo ikke undgås at komme ud og gå nogle ture, og det er jeg rigtig glad for, regn eller ej. Vi kom også forbi polarcirklen, hvor jeg prøvede at tage et selfie med os begge to, hvilket aldrig helt lykkes. Alt i alt har disse 14 dage budt på lidt af hvert uden noget konkret, bare en masse små oplevelser, som vi har nydt, hvor vi har spist morgenmad sammen i solen, mødt egern og set smukke udsigter.

Influenza på rejsen

Jeg blev desværre syg og lagde mig med influenza, og jeg vil hilse og sige, jeg er ikke god til at være syg. Heldigvis sker det meget sjældent. Jeg er super glad for, at jeg har Núna med på min rejse, for hun tvinger mig til at komme ud af sengen og få noget frisk luft. Vi kørte ud og nød den smukke natur på Engeløya i et par dage.

Næste stop: Narvik

Nu bevæger vi os op mod Narvik, hvor jeg skal have fyldt gas på min tank og skiftet en gasflaske. Det kan jeg dog først på mandag, da de har lukket i weekenden. Derefter er planen at køre ind i Sverige og nyde området ved Abisko nationalpark.

Rullende Hilsner
Núna og Anja

Husk der ligger en masse YouTube videoer derude – faktisk hele 8 afsnit fra Norge, som jeg har sat på en playliste 🇳🇴

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16