August 8, 2022 | Pressemeddelelse

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Foto: Michael Krogh

Med naturen som festivalkulisse byder Danmarks Outdoor Festival fra 2.-4. september velkommen til en hel weekend med alskens outdooraktiviteter, workshops, salgsboder og madmarkeder. Midt i det smukke sø- og skovlandskab i Silkeborg kan både børn og voksne mødes om en fælles fejring af vores højtelskede natur.
 

”Det er det ekstra lag flødeskum, der kommer ovenpå kagen. Det er med til at brande Silkeborg Kommune i nogle helt andre højder, som vi ikke selv kan”, fortæller borgmester i Silkeborg Kommune, Helle Gade, til spørgsmålet om betydningen af samspillet mellem Danmarks Outdoor Hovedstad og Danmarks Outdoor Festival.

Festivalens udvalg af aktiviteter og workshops spænder bredt og foregår både til lands, til vands og i luften. Det er muligt at prøve kræfter med klatring i de grønne trækroner og deltage i SUP-safari på søerne ved Søsportens Hus og andre fysiske aktiviteter, hvor adrenalinen pumper rundt i kroppen.

Borgmester i Silkeborg Kommune, Helle Gade, og direktør for Danmarks Outdoor Festival, Isabel Benn Morgenstern.

Men omvendt er der et hav af muligheder for også at dyrke roen og nyde mere afslappede aktiviteter gennem yoga, lytte til de inspirerende foredrag fra de mange inspirerende aktører eller sidde og drømme sig væk i flammerne fra bålet med en øl fra Outdoorbaren. Mulighederne er mange og visionerne store til dette års Danmarks Outdoor Festival.

Outdoor som det fælles tredje

Vigtigst af alt appellerer festivalen til alle, der har en forkærlighed for udelivet – hvad enten man er friluftsekspert eller blot nysgerrig på, hvad udelivet kan, er der inspiration og storslåede oplevelser i vente.

”Det, som outdoorfestivalen tilfører, er, at folk, der har interesse for outdoor på alle mulige måder har et sted, de kan mødes, få nye input og et sted, hvor man kan være sammen omkring det, man brænder for – nemlig outdoor”, siger udvalgsformand for Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, Johan Brødsgaard.

Udvalgsformand for Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, Johan Brødsgaard.

Missionen om at skabe og sprede glæde for udelivet er en fast forankret del af Danmarks Outdoor Festival, hvor håbet er at give de mange besøgende nye indsigter og inspiration med videre i bagagen om, hvad outdoor er og kan bidrage med i vores hverdag.

”Når vi inviterer en outdoorfestival ind, er det selvfølgelig håbet, at vi kan få nogle nye ideer til, hvordan vi kan være aktive i naturen og nogle nye perspektiver. Der kommer jo både folk med oplæg, for at sælge udstyr og generelt er det, at vi kan mødes om det at være interesserede i outdoor”, siger Johan Brødsgaard.

Festivalstøtte i Silkeborg

”Det er vigtigt for os at bakke op om Danmarks Outdoor Festival, fordi vi mener, at det er et af de tilbud, vores borgere og vores erhvervsliv har gavn af”, siger direktør for Silkeborg Business, Anders Killmann Petersen.

Danmarks Outdoor Festival ville ikke kunne vokse sig til den størrelse, den har i dag, hvis ikke det var for den store opbakning, festivalen møder overalt i bybilledet i Silkeborg. Den store grad af støtte fra lokale aktører er en af kilderne til festivalens overrumplende succes sidste år.

Direktør for Silkeborg Business, Anders Killmann Petersen.

 ”Jeg skal i hvert fald ned forbi Lunden og mærke stemningen, mærke energien og have en afslappet weekend”, fortæller borgmester i Silkeborg Kommune, Hele Gade, der i år skal åbne Danmarks Outdoor Festival, når startskuddet lyder den 2. september.

”Vi har mærket en enorm opbakning fra Silkeborg by og har indgået mange partnerskaber. Nu glæder vi os bare til at se gæster på pladsen igen i år og vise, hvad vi er lykkedes med”, fortæller Isabel Benn Morgenstern, direktør for Danmarks Outdoor Festival.

Mere inspiration

Emma’s Everest – del 5: Månedlig fællestræning. Kom med!  

Hver måned kan du deltage i Emma’s Everest fællestræning. En fællestræning, hvor vi sammen kan inspirere hinanden, motivere og mærke glæden, når pulsen stiger, sveden tørres af overlæben, og kroppen fyldes med glæde.

Ud under åben himmel

Vi er taget på skovtur med Helly Hansen og friluftsekspert Mette Mortensen fra All-Out, og i løbet af få dage, er vi blevet lidt klogere på naturen og har lært et par grundlæggende friluftsfærdigheder, hvis det en dag er os som er alene i vildmarken.

Brandvarm nyhed fra Stanley – din nye følgesvend til efterårets ture

Den nye Blaze Orange kollektion er skabt til dig som gerne skiller sig ud. Uanset om det er for at skabe synlighed og sikkerhed i naturen eller god stil i byen, så kan du være sikker på, at din kaffe er varm.

Emmas Everest – del 4: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Er du nybegynder i outdoorverden? Er du til nørderi? Eller har du brug for inspiration til udstyr og teste lidt af? Emma har udvalgt sine bedste lag til vandreturen.

Cykelpigerne – Et venskab der flytter bjerge

Tror I ikke, at I bliver uvenner, når I er sammen 24/7 i 10 måneder? Det er et spørgsmål, vi tit møder, og vi kan svare klart og tydeligt ja! Jo, vi bliver uvenner, vi kommer højest sandsynligt til at vrisse af hinanden, og vi får helt sikkert en gang imellem lyst til at sende hinanden med første fly hjem.

Danmarks Outdoor Festival samler outdoor-branchen

Danmarks Outdoor Festival bliver større og vildere end nogensinde – 250 aktiviteter, 40 foredrag, 40 workshops og 50 boder.

Emmas Everest – del 3: Det er dyrt at gå opad

2021 var et heftigt år. Jeg studerede på sidste år af bacheloren på Aarhus Universitet. Jeg havde to jobs. Jeg startede mit vanvittige girlpowerprojekt op. Og jeg erfarede hurtigere, end du kan nå at stave til Mount Everest, hvor enormt et finansieringsprojekt Emma’s Everest er. Budgettet blev lagt: et budget, der dækkede 3 år, 7 ekspeditioner, og alt derimellem.

Emmas Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.

Emmas Everest – del 1: Et girlpowerprojekt

Emma’s Everest er et Girlpowerprojekt, og her kan du få et indblik i de vilde oplevelser, stunder, op- og nedture og meget mere, som projektet fører med sig.