Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame for Bilernes Hus

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Tekst: NIELSEN CAR GROUP

Foto: NIELSEN CAR GROUP

Pak cyklerne, teltet eller fiskestangen og tag på opdagelse ud i det blå. Uanset om det er i Silkeborg og Søhøjlandet eller et andet sted i Danmark, så er der noget helt særligt over at tage på roadtrip og opleve naturen på tætteste hold.

Sus gennem skovene på en mountainbike, overnat under åben himmel eller nyd roen med en fiskestang i en af de mange søer i Søhøjlandet. Der er masser af udendørs eventyr, der venter på dig. Det kræver bare, du pakker bilen og kommer afsted. Med det rigtige udstyr kan du nemt få gjort bilen klar til at tage på opdagelse, og du kan nyde friheden ved at sætte dig bag rattet og køre afsted.

 

En bil til naturen

De fleste forbinder nok en SUV med en bil, der er lavet til naturen. Den har en frihøjde, der gør det nemt at køre på selv ujævnt underlag og er den med firehjulstræk, kan du også klare mudrede områder. I SUV’en er det nemt at komme ind og ud, og har du brug for en pause, kan du sidde på kanten af bagagerummet og slappe af. Den er komfortabel at køre, og du har et godt overblik over vejen fra førersædet.

I Bilernes Hus i Silkeborg er det ofte den type bil, der bliver valgt, når den også skal bruges til ture i naturen. Er du på udkig efter en SUV, finder du både nye og brugte i Bilernes Hus, hvor der er et område kun med den type bil. Derudover efterspørger mange anhængertræk og tilbehør som tagbøjler, tagbokse og gummimåtter for at beskytte bilen bedst muligt, når man kommer med beskidte sko og beskidt overtøj.

Gør bilen klar med det rette udstyr

Udover at vælge en bil, der er praktisk til ture ud i naturen, kan du med det rette udstyr gøre den endnu mere velegnet. I Bilernes Hus har vi masser af tilbehør til bilen, som gør den endnu mere anvendelig, når du skal afsted:

 • Måtter af gummi

Drop stofmåtterne og vælg en gummimåtte, der er nemt at gøre ren. Mudrede sko og beskidt tøj efter en mountainbiketur er bare rart at kunne lægge på en gummimåtte i bagagerummet, og så skal måtten bare fjernes, gøres rent og tørres, så den er klar til næste gang. Uden at skulle i gang med en grundig rengøring af bilens bagagerum.

 • Tagbøjler

Fungerer bilens bagagerum i det daglige, men mangler du plads til noget ekstra opbevaring på lange ture, så er tagbøjler fantastiske. Her kan du placere en tagboks til ekstra opbevaring, ligesom du kan vælge en masse forskelligt udstyr, så du kan transportere både kajakker, cykler og ski.

  • Anhængertræk

  Et anhængertræk giver også mulighed for ekstra opbevaring med en opbevaringsboks, cykelholder og selvfølgelig en campingvogn, hvis du skal campere. Anhængertrækket er det tilbehør, der bliver efterspurgt allermest, og det er nemt at eftermontere, hvis man ønsker det.

  Overvej også en køleboks til langturene, opbevaringsbokse for at udnytte bagagerummet eller net til at holde småting fast. Du kan også omdanne bilen til et sted at sove. Enten med et tagtelt eller ved at have en luftmadras, der dækker bilens bagagerum, når sæderne er lagt ned. Mulighederne er mange med den helt rette bil.

  Vælg altid originalt udstyr

  Skal du være sikker på, at udstyret passer perfekt til din bil, så skal du vælge det originale. Det er designet til at passe til netop din bilmodel, og det giver mindre støj og gør montering nemmere, når du vælger tilbehør direkte fra producenten.

  De fleste bilproducenter laver store tilbehørskataloger, og vi kan i Bilernes Hus skaffe det meste. Vi er autoriseret værksted for Audi, BMW, Kia, Nissan, VW, Skoda, SEAT og Cupra og har derfor altid originale dele fra de mærker på lager. Med en udstyrsbutik i bilhuset kan du se nærmere på mulighederne og få tilpasset din bil til dit næste udendørs eventyr.

  Mere inspiration

  Følelsen af frihed

  En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

  Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

  Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

  Cykelpigerne indtager Afrika 

  Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

  Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

  Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

  Tag grillen med på farten

  Tag grillen med på farten

  Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

  Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

  Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

  Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

  Sommeren kom bragende her i Norge

  Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

  Gitte holtze – vandring er en gave

  Gitte holtze – vandring er en gave

  Turen op ad i Norge med store kontraster

  Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

  Vil du også prøve det hele i 2024?

  Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

  KØB BILLET

  Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

  Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
  Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

  OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

  Sikkerhed

  Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

  Minimumsalder

  Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
  KØB

  Ly campingvogn 1050 kr

  Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
  Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

  Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
  KØB

  Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

  Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

  Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16