Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Montane, Lifestraw og Ulvang

Tre forslag til julegaver, der inviterer til ude-eventyr

Tekst: Signe M. Skov Foto: Ulvang, LifeStraw og Emma Østergaard

Julen nærmer sig, og måske du mangler lidt inspiration til julegaver – enten til din egen ønskeliste eller som gave til mennesker, du har kær. Vi kommer her med tre forslag til produkter, der alle inviterer dig med ud på flere eventyr i det fri.

Spar på vægten – drik direkte fra søen

Letvægtsvandring bliver mere og mere populært. Med dette udstyr er du fri for at slæbe på en masse vandflasker, for du kan nemlig bare drikke direkte af søen eller åen med et vandfilter fra LifeStraw.

LifeStraw blev opfundet af den danske virksomhed Vestergaard i 1999 for at hjælpe katastrofeområder, der ikke havde adgang til rent drikkevand. Filtrets inderside består af en række fibre, der kan lade rent drikkevand passere, mens bakterier, parasitter og snavs filtreres fra. Et rør kan forvandle op til 4.000 liter beskidt vand til rent drikkevand, og det blev fx brugt i forbindelse med jordskælvet i Haiti i 2010 og ved oversvømmelseskatastrofen i Asien i 2011.

Vil du vide mere, kan du læse mere om LifeStraw i et tidligere blogindlæg: Det lille strå med den store virkning

Når du køber et produkt fra LifeStraw, giver du samtidig rent drikkevand til et barn i Kenya i et helt år. Du har altså mulighed for at give to julegaver i samme produkt.

Jakken til eventyr med høj puls

Er du til løb eller bare generelt til aktiviteter med lidt plus og bevægelse, vil en skaljakke fra Montane være en sikker vinder på dette års juleønskeliste.

Jakker fra Montane er lette, designet til bevægelse, og med PERTEX-teknologien kan de også stå imod vind og regn, samtidig med at jakken tørrer utroligt hurtigt. Det betyder, at du kan holde dig varm i langt de fleste klimazoner, og at en smule regnvejr ikke ødelægger dit ude-eventyr.

En, der især nyder godt af en skaljakke fra Montane, er Emma Østergaard, som træner til at bestige Mount Everest i maj 2023 som yngste danske kvinde i Danmarkshistorien. Læs hvordan hun klæder sig på til hendes eventyr i blogindlægget: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Den bløde pakke, der altid er en sikker vinder

Hvis vi skulle foreslå en go-to-julegave, som altid er en sikker vinder, er det noget med uld. Alle kan bruge uld og få glæde af uldens gode egenskaber og kvaliteter.

Og hvis vi bare lige skal nævne i overskrifter, hvorfor uld er en vinder, er det fordi:

 • Uld holder dig varm og tør, da det kan absorbere 30 – 35% af sin egen vægt, uden at tøjet føles vådt og klamt.
 • Uld kan være kølende om sommeren, da det er temperaturregulerende, hvilket betyder, at ulden er med til at holde din kropstemperatur nogenlunde konstant.
 • Uld er ”selvrensende” – til et vist punkt selvfølgelig, og idet at uld absorberer sved og fugt, når sveden ikke at komme i kontakt med de bakterier i huden, som forårsager svedlugt.

Dette må være nok til at få overbevist dig om, at uld er årets julegave. Hvis ikke kan du læse mere om uld i vores blogindlæg: Uld er godt

Og er der noget, der rimer på uld, er det Ulvang – i hvert fald hvis du søger lækkert uldtøj. Ulvang er et norsk mærke, der er produceret af OL-vinderen i langrend Vegard Ulvang. I 80’erne og 90’erne, da Vegard var en sportsstjerne, brugte han selv uld til alle ekspeditioner, træningspas og konkurrencer, men dengang var det ikke så nemt at få fat i uldtøj. Dette inspirerede ham til at etablere brandet Ulvang, så uld kunne blive allemandseje. Rejsen begyndte i 1995 med en serie af uldsokker og nu til i dag, hvor du kan blive klædt på fra top til tå i uldkvalitetstøj fra Ulvang.

Mere inspiration

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

 • Der kan parkeres én bil på hver plads.
 • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
 • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

 • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
 • For den luksuriøse campingoplevelse
 • Inklusive indretning med møbler etc.
 • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
 • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16