Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Montane, Lifestraw og Ulvang

Tre forslag til julegaver, der inviterer til ude-eventyr

Tekst: Signe M. Skov Foto: Ulvang, LifeStraw og Emma Østergaard

Julen nærmer sig, og måske du mangler lidt inspiration til julegaver – enten til din egen ønskeliste eller som gave til mennesker, du har kær. Vi kommer her med tre forslag til produkter, der alle inviterer dig med ud på flere eventyr i det fri.

Spar på vægten – drik direkte fra søen

Letvægtsvandring bliver mere og mere populært. Med dette udstyr er du fri for at slæbe på en masse vandflasker, for du kan nemlig bare drikke direkte af søen eller åen med et vandfilter fra LifeStraw.

LifeStraw blev opfundet af den danske virksomhed Vestergaard i 1999 for at hjælpe katastrofeområder, der ikke havde adgang til rent drikkevand. Filtrets inderside består af en række fibre, der kan lade rent drikkevand passere, mens bakterier, parasitter og snavs filtreres fra. Et rør kan forvandle op til 4.000 liter beskidt vand til rent drikkevand, og det blev fx brugt i forbindelse med jordskælvet i Haiti i 2010 og ved oversvømmelseskatastrofen i Asien i 2011.

Vil du vide mere, kan du læse mere om LifeStraw i et tidligere blogindlæg: Det lille strå med den store virkning

Når du køber et produkt fra LifeStraw, giver du samtidig rent drikkevand til et barn i Kenya i et helt år. Du har altså mulighed for at give to julegaver i samme produkt.

Jakken til eventyr med høj puls

Er du til løb eller bare generelt til aktiviteter med lidt plus og bevægelse, vil en skaljakke fra Montane være en sikker vinder på dette års juleønskeliste.

Jakker fra Montane er lette, designet til bevægelse, og med PERTEX-teknologien kan de også stå imod vind og regn, samtidig med at jakken tørrer utroligt hurtigt. Det betyder, at du kan holde dig varm i langt de fleste klimazoner, og at en smule regnvejr ikke ødelægger dit ude-eventyr.

En, der især nyder godt af en skaljakke fra Montane, er Emma Østergaard, som træner til at bestige Mount Everest i maj 2023 som yngste danske kvinde i Danmarkshistorien. Læs hvordan hun klæder sig på til hendes eventyr i blogindlægget: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Den bløde pakke, der altid er en sikker vinder

Hvis vi skulle foreslå en go-to-julegave, som altid er en sikker vinder, er det noget med uld. Alle kan bruge uld og få glæde af uldens gode egenskaber og kvaliteter.

Og hvis vi bare lige skal nævne i overskrifter, hvorfor uld er en vinder, er det fordi:

  • Uld holder dig varm og tør, da det kan absorbere 30 – 35% af sin egen vægt, uden at tøjet føles vådt og klamt.
  • Uld kan være kølende om sommeren, da det er temperaturregulerende, hvilket betyder, at ulden er med til at holde din kropstemperatur nogenlunde konstant.
  • Uld er ”selvrensende” – til et vist punkt selvfølgelig, og idet at uld absorberer sved og fugt, når sveden ikke at komme i kontakt med de bakterier i huden, som forårsager svedlugt.

Dette må være nok til at få overbevist dig om, at uld er årets julegave. Hvis ikke kan du læse mere om uld i vores blogindlæg: Uld er godt

Og er der noget, der rimer på uld, er det Ulvang – i hvert fald hvis du søger lækkert uldtøj. Ulvang er et norsk mærke, der er produceret af OL-vinderen i langrend Vegard Ulvang. I 80’erne og 90’erne, da Vegard var en sportsstjerne, brugte han selv uld til alle ekspeditioner, træningspas og konkurrencer, men dengang var det ikke så nemt at få fat i uldtøj. Dette inspirerede ham til at etablere brandet Ulvang, så uld kunne blive allemandseje. Rejsen begyndte i 1995 med en serie af uldsokker og nu til i dag, hvor du kan blive klædt på fra top til tå i uldkvalitetstøj fra Ulvang.

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse, hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!