Denne blog indeholder reklame fra Montane, Lifestraw og Ulvang

Tre forslag til julegaver, der inviterer til ude-eventyr

Tekst: Signe M. Skov Foto: Ulvang, LifeStraw og Emma Østergaard

Julen nærmer sig, og måske du mangler lidt inspiration til julegaver – enten til din egen ønskeliste eller som gave til mennesker, du har kær. Vi kommer her med tre forslag til produkter, der alle inviterer dig med ud på flere eventyr i det fri.

Spar på vægten – drik direkte fra søen

Letvægtsvandring bliver mere og mere populært. Med dette udstyr er du fri for at slæbe på en masse vandflasker, for du kan nemlig bare drikke direkte af søen eller åen med et vandfilter fra LifeStraw.

LifeStraw blev opfundet af den danske virksomhed Vestergaard i 1999 for at hjælpe katastrofeområder, der ikke havde adgang til rent drikkevand. Filtrets inderside består af en række fibre, der kan lade rent drikkevand passere, mens bakterier, parasitter og snavs filtreres fra. Et rør kan forvandle op til 4.000 liter beskidt vand til rent drikkevand, og det blev fx brugt i forbindelse med jordskælvet i Haiti i 2010 og ved oversvømmelseskatastrofen i Asien i 2011.

Vil du vide mere, kan du læse mere om LifeStraw i et tidligere blogindlæg: Det lille strå med den store virkning

Når du køber et produkt fra LifeStraw, giver du samtidig rent drikkevand til et barn i Kenya i et helt år. Du har altså mulighed for at give to julegaver i samme produkt.

Jakken til eventyr med høj puls

Er du til løb eller bare generelt til aktiviteter med lidt plus og bevægelse, vil en skaljakke fra Montane være en sikker vinder på dette års juleønskeliste.

Jakker fra Montane er lette, designet til bevægelse, og med PERTEX-teknologien kan de også stå imod vind og regn, samtidig med at jakken tørrer utroligt hurtigt. Det betyder, at du kan holde dig varm i langt de fleste klimazoner, og at en smule regnvejr ikke ødelægger dit ude-eventyr.

En, der især nyder godt af en skaljakke fra Montane, er Emma Østergaard, som træner til at bestige Mount Everest i maj 2023 som yngste danske kvinde i Danmarkshistorien. Læs hvordan hun klæder sig på til hendes eventyr i blogindlægget: Udstyret til vandreturen: En nørdet og lækker snak

Den bløde pakke, der altid er en sikker vinder

Hvis vi skulle foreslå en go-to-julegave, som altid er en sikker vinder, er det noget med uld. Alle kan bruge uld og få glæde af uldens gode egenskaber og kvaliteter.

Og hvis vi bare lige skal nævne i overskrifter, hvorfor uld er en vinder, er det fordi:

  • Uld holder dig varm og tør, da det kan absorbere 30 – 35% af sin egen vægt, uden at tøjet føles vådt og klamt.
  • Uld kan være kølende om sommeren, da det er temperaturregulerende, hvilket betyder, at ulden er med til at holde din kropstemperatur nogenlunde konstant.
  • Uld er ”selvrensende” – til et vist punkt selvfølgelig, og idet at uld absorberer sved og fugt, når sveden ikke at komme i kontakt med de bakterier i huden, som forårsager svedlugt.

Dette må være nok til at få overbevist dig om, at uld er årets julegave. Hvis ikke kan du læse mere om uld i vores blogindlæg: Uld er godt

Og er der noget, der rimer på uld, er det Ulvang – i hvert fald hvis du søger lækkert uldtøj. Ulvang er et norsk mærke, der er produceret af OL-vinderen i langrend Vegard Ulvang. I 80’erne og 90’erne, da Vegard var en sportsstjerne, brugte han selv uld til alle ekspeditioner, træningspas og konkurrencer, men dengang var det ikke så nemt at få fat i uldtøj. Dette inspirerede ham til at etablere brandet Ulvang, så uld kunne blive allemandseje. Rejsen begyndte i 1995 med en serie af uldsokker og nu til i dag, hvor du kan blive klædt på fra top til tå i uldkvalitetstøj fra Ulvang.

Mere inspiration

Æbleø

Hiver man Danmarkskortet frem og zoomer ind på Nordfyn, titter en lille, spektakulær ø frem. Det er den ubeboede ø Æbleø – et naturreservat på toppen af Fyn.

Ud i naturen med Tordenskjold

Er du én af de mange danskere, der har fået øjnene op for den danske natur? Der ligger masser af skønne oplevelser og venter – og tager du hele familien med, så vil det være oplagt at finde et af de mange bålsteder, der ligger klar til brug derude. I kan hygge med snobrød, lave kaffe eller pandekager over bål, eller bare nyde varmen.
Sådan tænder du op med respekt for naturen.

Nybegyndere som digitale nomader

Cyklerne er monteret på campervanen, Fiat, Hymer Free600. Udstyr til ski, vandring og cykling er pakket ud af syv fyldte plastikkasser. Foto-, video og computere lagt i aflåst sikkerhedsboks. Køleskabet fyldt op med råvarer. Isfuglen er klar til det først lange eventyr ned gennem Europa.

Et skimekka åbner sig i Østrig

Bad Gastein, Saalbach/Hinterglemm eller Kaprun/Kitzsteinhorn? Øvet eller nybegynder? Mulighederne er mange, når du bevæger dig mod skiområderne i det østrigske alpeland. Om du er til kør-selv, campervan eller flyrejse, er der skønne ski-områder. Research er kodeordet og Google en god ven.

Frivillighed ved Danmarks Outdoor Festival

Vil du være frivillig ved Danmarks Outdoor Festival?
Læge og forfatter, Bente Klarlund, der er kendt for bogen: “Yngre med årene”, skriver at personer, der yder en frivillig indsats, er mere tilfredse med livet, føler sig lykkeligere og har større selvtillid end personer, der ikke yder en frivillig indsats.
Hos Danmarks Outdoor Festival fortæller de frivillige, at de er med for fællesskabet, for at gøre noget “andet” end det, de plejer og for at være en del af oplevelsen.

Cykelpigerne – Imødekommende Argentina 

Argentina, dig kan vi lide!! Sommer og sol, flade veje, kulturmøde med alt det indebærer, møder med hjælpsomme og imødekommende sjæle samt ikke mindst at engelsk begynder at være et sprog, folk kan snakke bare en smule af (Hvilket vores ikke-eksisterende spanskevner er lykkelige over).

Uret tikker, Mount Everest venter

Én tankestrøm. Mange magiske oplevelser. Utallige følelser. Dét er, hvad jeg tager dig med igennem i denne fortælling.

Varm nyhed til pisterne

I denne sæson lancerer Helly Hansen to jakker der begge er udviklet i samarbejde med det norske alpine landshold, så de er lavet til at holde dig tør og varm, i skiftende aktivitetsniveau.

På toppen af Mt. Everest – et livsværk og en økonomisk hovedpine på én og samme tid

Emmas drøm er at nå toppen af Mt. Everest i foråret 2023. Men hvordan finansierer man et så omfattende og kosteligt projekt her i slutspurtsfasen, hvor det hele spidser til?

Cykelpigerne – Styrt i sydamerikansk ørken og usikkerhed om fremtidig færden

Ida og Julie har nu kørt igennem to ørkner i Sydamerika. De har oplevet friheden og stilheden – men på den sidste del styrter Julie og får hjernerystelse, hvilket sætter deres eventyr på pause. Hvad gør man så? Læs om deres seneste oplevelser her i bloggen.