Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Rejsedagbog fra en teamtur til Østrig

En aktiv ferie i Schladming giver den vildeste teamenergi, og vi er ikke færdige med alle de naturoplevelser som Østrig byder på.  

Blogindlæg i samarbejde med Højmark Rejser
Tekst: Amanda Sejersen
Billeder: Outdoor365 team

Turen derned 

I silende regn med destinationen sat mod Schladming, kørte vi 12 forventningsfulde mennesker afsted på tur. En blanding af fastansatte hos Outdoor365 og Danmarks Outdoor Festival, sammen med udvalgte teamledere.

At køre til Østrig i bil er en lang rejse, og for at undgå at spilde dagslyset, valgte vi at køre om natten. Vi havde pakket til godt vejr og masser af udendørsaktiviteter, men da vi tjekkede vejrudsigten endnu en gang, blev vi overrasket: regn og torden var på vej. “Forhelvede… har vi nu pakket helt forkert?” tænkte vi alle. Oversvømmelser i Tyskland og piskende regn hele vejen derned gjorde ikke vores humør bedre. 

Ankomst til Hotel Planai 

Ankomsten til Hotel Planai, et moderne hotel centralt i Schladming, blev præget af træthed fra natkørslen. Hotellet, som ligger lige overfor skiliften, bød os velkommen med en venlig dansk receptionist, Mikael, som gav os en god introduktion til området. Trætte og våde fra regnen samlede vi os til en fælles velkomstsnak om ugens planer. Nogle valgte at slappe af i saunaen og hoppe i poolen mens andre tog en lur eller satte sig til at arbejde. Dagen sluttede med en lækker buffetmiddag på hotellet. 

Første dag: Vandretur på Krahbergzinken 

Første dag skulle vi alle på en fællestur ud at vandre. Vi havde pakket frokost og diverse tøj i tilfælde af det uforudsigelige vejr. Ved siden af hotellet ligger mange sportsbutikker, hvor flere fra vores team hastigt købte vandrestave på opfordring fra Mette Mortensen. Hun gav os en introduktion til, hvordan vandrestave aflaster underkroppen ved at flytte noget af belastningen til overkroppen. 

Vi tog liften, som lå på den anden side af vejen overfor hotellet, og brugte flittigt vores Schladming Summer Card, som gav os gratis ture op og ned med liften dagligt. Turen med liften var smuk, og vi var alle i højt humør på vej op. Vi begyndte vandreruten Krahbergzinken, en 6 km tur, der når 2.134 m højde på rutens top.

Vi brugte vores benmuskler på stigninger og trapper gennem både tæt skov og åbne vidder med smukke udsigter. Det sidste stykke til toppen krævede klatring sidelæns med håndtag for at nå korset på toppen. Den lille klatretur var en uforudset del f turen, men var både nervepirrende og gav os adrenalinafhængige det lille sus, som vi elsker.

Selvom udsigten var dækket af skyer, var glæden ved at nå toppen og skrive en hilsen i bogen stor. Efter frokost med den smukkeste udsigt, sluttede vi dagen af med en fællesskål på en bjergrestaurant og tog liften tilbage til hotellet.

Anden dag: River Rafting 

Anden dag i Østrig skulle vi ud at river rafte. Vi kørte til mødestedet, iførte os våddragter, redningsveste, badesko og hjelme. Vores instruktør gennemgik kommandoerne, som er vigtige for at styre raften effektivt. Når der blev råbt “Tequila!”, lænede vi os baglæns ud over raften og fik hovedet under vandet, hvilket vi alle syntes var både koldt og sjovt. 

De forreste blev mest våde, men alle fik suset i maven, når raften snoede sig gennem floden. Vi stoppede og kastede os ud i flodens løb, hvor strømmen tog os med. Vi forsøgte at forme en elegant slange ved at holde hinandens hænder, men endte som en klump af mennesker, hvilket gav os et godt grin. 

Tredje dag: Canyoning 

Tredje dag skulle vi prøve canyoning. Ingen af os havde prøvet det før, så vi vidste ikke helt, hvad vi kunne forvente. Iført hjelme, badesko, våddragter som dagen før er vi klar til eventyr. Som en fantastisk tilførsel til vores outfits, får vi en sele på med en form for grøn presenning? Som til vores alles fornøjelse ligner rigtig meget en ble når man kommer gående. Sjældent har vi grint så meget af hinanden. Vi begyndte med at rappelle et mindre stykke ned til klippeområdet, hvorfra den rigtige oplevelse startede. 

Gennem snoede stier og vand gik vi og svømmede for at nå første springpunkt. Man kunne vælge mellem at springe frit fald fra fem meters højde eller rappelle ned. Efter det første spring, var vi hooked og klarede også syv meter springet uden tøven. 

Det sidste på turen var det vildeste: rappelle 25 meter ned gennem et vandfald. Med ryggen mod højden bagved, fødderne glidende på vådt mos, og vandfaldet pludselig i ansigtet, var det en intens oplevelse. Da vi nåede søen i bunden, kunne vi se, hvor vildt det havde været, og nød synet af de andre, der kom ned. 

Fjerde dag: E-Bike tur og vandring 

Den sidste dag vi havde i Østrig, ville vi gerne bruge sammen. En gruppe ønskede at vandre, og derfor deltog de ikke i E-bike turen. Vi besluttede os for at cykle ud til en af vandrestierne ved badesøen Wilde Wasser, hvor vi mødtes med vandregruppen, så vi alle var samlede. 

E-bike turen var vidunderlig, og vi susede igennem Østrigs idylliske landskab med fine små hytter og køer med klokker, der ringede ude på markerne. Høj sol og fantastisk vejr gjorde turen endnu bedre. En cykeltur, der ellers havde været en Tour de France deltager værdig, blev let som ingenting med E-bikes. Turen ud til vores fælles mødested var virkelig fantastisk og gav en god ro. 

Vandretur ved Wilde Wasser 

Da vi mødtes med de andre, begyndte vi vandreturen. Vi bevægede os op langs et stort, smukt vandfald, hvor man kunne stille sig ud på små altaner og blive våd af strømmen fra vandfaldet. Jo længere op vi kom, jo smukkere blev det. Tæt skov, brusende vandfald, grønne marker og næsten helt sneafklædte bjergtoppe omgav os. 

Vi nåede til et skilt, der informerede om to forskellige ruter videre. Den ene rute krævede god kondition og havde advarselsskilte om, at det ikke var for enhver. Den anden var en mere mild tur. Vi delte os i to grupper og prøvede begge ruter. Den ene rute førte os over en hængebro med stejle trapper, som folk med dårlige knæ ikke skulle begive sig ud på. Vi fulgte vandfaldet hele vejen op, og det var en kærkommen, om end fysisk krævende, oplevelse. 

Badesøen Wilder Wasser 

Da vi nåede toppen, samledes begge grupper, og vi begav os hen til badesøen Wilder Wasser. Udsigten var fantastisk, og uanset hvor man kiggede, var der noget smukt at se. Vi var alle betagede af det vidunderlige område, der var en gave for øjet. 

Vi satte os for at spise frokost, og nogle tog en tur ud i badesøen, som var mest til de hårde vinterbadere. Herefter begav vi os hjem til hotellet, hvor vi badede ved hotellets pool og nød en sidste omgang aftensmad sammen, inden vi stak snuden mod Danmark igen. 

Østrig bød på alt, hvad man kunne ønske sig, og vi kommer helt sikkert igen.

Turen hjemad gav kun en følelse af, at Østrig er et land med langt, langt mere at byde på af naturoplevelser.

Vi har vandret i de smukkeste landskaber, river raftet på vilde floder, rapellet 25 meter gennem et vandfald på den vildeste canyoning oplevelse, e-biket og så har vi grinet, hygget os og oplevet hinandens styrkesider på en måde der har rørt os ind i sjælen. Tak Østrig, og Højmark rejser for en fantastisk tur.

Bedste hilsner fra
Outdoor365 teamet

Læs mere om Sommerture til Østrig her:

HØJMARK REJSER

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16