Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Ture i det fri som småbørnsfamilie

Tekst: Zenia Maltha
Foto: Zenia Maltha

Hvad kan man lave som småbørnsfamilie, i det fri i vinterferien? Jeg vil her komme med nogle forslag på ting vi herhjemme selv skal ud og lave. Måske kan det inspirere jer til at komme afsted selv. Mulighederne er nemlig uendelige, og jeg har erfaret at det kan betale sig at planlægge hvilke aktiviteter man vil ud på. Det kan nemlig godt være uoverskueligt at være spontane når der er små børn involveret.

Mit navn er Zenia Maltha og sammen med Rasmus har vi vores datter Ellen-Sofie på 9 mdr. Vi er begge to store friluftsnørder, og elsker alt ved naturen. Vi er et af de der irriterende par der altid siger til hinanden hvis vejret er dårligt, ”der findes ikke dårligt vejr, men dårlig påklædning”. En regnbyge skal ikke sætte en stopper for vores friluftsplaner. Vi kan dog begge to godt mærke at godt tøj ikke altid er nok når der er kommet en ny lille friluftsmakker til. Hvis du ikke er en af de familier der er rejst på skiferie, så findes der altså stadig fede oplevelser i naturen, lige udenfor vores døre. Da året gik i gang, lavede vi en liste over ting vi gerne ville opleve eller lave udenfor. Det behøver ikke være nogle vildt avancerede ting, men nærmere små hyggelige oplevelser som at lave et bål eller sove i shelter. Vi har lavet en lille plan for vores vinterferie, hvor vi kommer til at krydse nogle af de ting af fra listen og den kommer her
Vi starter ugen ud med at gå en tur i vores egen lille skov og lave en kop kaffe eller varm kakao på trangia. Vi nyder at sidde i roen og nyde en kop kaffe. Også selvom at den ro og stilhed ikke rigtig er eksisterende mere, nu hvor Ellen-Sofie er begyndt at gå rundt. Men vi prøver at holde fast i vores små traditioner. Senere på ugen vil vi lave bål. Over bål vil vi lave en dessert! Det er perfekt til små børn i naturen. Hvis der er noget børn elsker, er det at have et formål med det man gør. Og hvad er bedre end at kunne se frem til at få en lille lækker dessert lavet over bål? En favorit her er chokoladekage bagt i en udhulet appelsin, eller pandekager. Strandture hører ikke kun sommeren til, og det kan være rigtig sjovt at tage til stranden på denne årstid. Bølgerne kan være store, der kan være kraftig vind, og det kan være spændende at opleve det lidt voldsommere vejr ved vandet. Når det stormer skyller der ofte også ting op på stranden, og det giver mulighed for at finde nogle ting, som du måske ellers ikke ser så mange af. Søg mellem tang og skaller, træstumper og lignende, hvis du f.eks. vil finde rav. Det findes især på vestvendte kyster. Der er ofte også smådyr, krabber, tanglopper og lignende, som I kan kigge på. Måske finder I en særligt fin sten eller nogle flotte muslingeskaller. Det sidste vi elsker at lave når vi er på tur, og som er noget vi glæder os helt vildt til at kunne gøre sammen med Ellen-Sofie er at gå på jagt efter dyrespor i skoven. Det kan være rigtig svært at se dyrene i skoven, for dyrene bliver ofte bange, og mange af de store dyr er også kun aktive om natten. Men I kan finde spor efter dyr, både fodspor og efterladenskaber, måske en sti, hvor I kan se at dyrene går, eller gnidespor på træstammer. På nettet kan du finde billeder af forskellige dyrespor f.eks. hjort, ræv, hund, egern, pindsvin som i kan sammenligne med. Finder I dyrespor kan I evt. lave gips-afstøbning af disse og tage dem med hjem, og hænge dem om på væggen. Jeg håber at jeg har fået sat gang i tankerne og at jeg har givet jer nogle gode ideer til hvad i kan lave i jeres vinterferie. Vi glæder os i hvert fald til at komme ud på små micro eventyr i vores dejlige Danmark.

Mere inspiration

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16