Kom ud af din komfortzone – Interview med Sofie fra GirlsGoWild

Da Sofie Kildahl var yngre, pressede hun sig selv til at opnå 12-taller. Nu har hun brudt med idéen om, at alting skal være perfekt. Hun har startet ’Girls Go Wild’ for at lokke andre perfektionistiske kvinder med ud på eventyr og ud af deres komfortzone.

’Girls Go Wild’ er tanken om at få flere kvinder ud i naturen, og det var længe en idé, som Sofie Kildahl holdt hemmelig for andre. Noget forhindrede hende i at realisere sin idé, og hun mener, at mange kvinder holder sig tilbage, fordi de vil være perfekte.

Den skelsættende oplevelse, der gav Sofie Kildahl modet til at bliver outdoorarrangør, var hendes 25-års fødselsdag. Her inviterede hun en gruppe veninder fra Aalborg til adventure-
fødselsdag i Søhøjlandet. Nogle af pigerne havde aldrig løbet i bakker før, men de tog imod udfordringen.

De løb og vandrede 26 kilometer i terræn fra Silkeborg til Ry, hvor de slog lejr og byggede deres egen bivuak. Næste dag roede de 14 km. fra ”De Små Fisk” i Sejs og gik de sidste kilometer til Silkeborg.

”Det arrangement viste mig, at vi kvinder kan meget mere, end vi selv tror. Og det gav mig modet til at offentliggøre ’Girls Go Wild’. Det er så fedt at være den, der har sørget for, at de andre har noget at snakke om. Naturen åbner bare for nogle helt andre samtaler, end dem vi har over en café latté på caféen. Du kan godt være perfekt, men for at turde at prøve noget nyt behøver du ikke at have styr på alt. Jeg har været en 12-talspige, der aldrig gjorde noget, før jeg var 100 % sikker på det rigtige svar. Hvis du altid venter, til du er perfekt, så snyder du bare dig selv. Når jeg bliver gammel, så vil jeg hellere være den, der fortæller historierne, end den der hører om alle andres spændende eventyr,” fortæller Sofie Kildahl.

“Jeg tror, at de fleste kvinder kommer ud af komfortzonen, når der ikke er mænd. W’et i Wild er Wonder Woman’s tegn. Det betyder ikke nødvendigvis, at alt man gør, skal være i ekstremerne, men kvinder skal turde at omfavne det vilde og uperfekte.”

– Sofie, GirlsGoWild

Vær vild og uperfekt

For iværksætteren er det vigtigt, at hendes aktiviteter er for kvinder. ”Jeg tror, at de fleste kvinder kommer ud af komfortzonen, når der ikke er mænd. W’et i Wild er Wonder Woman’s tegn. Det betyder ikke nødvendigvis, at alt man gør, skal være i ekstremerne, men kvinder skal turde at omfavne det vilde og uperfekte. Jeg vil gerne inspirere andre til at turde udfordre sig selv og træne mod og selvdisciplin.”

Sofie Kildahl prøver også at udfordre sig selv. ”Det er lidt for let at finde på undskyldninger. Vi stopper op, når det gør ondt. Tænder for varmen, når det bliver koldt. Og tænder lys, når det er mørkt. Det vil jeg gerne udfordre,” fortæller Sofie Kildahl.
Hun sprang selv fra et økonomistudie til fordel for Forsvaret, hvor hun blandt andet har været udsendt til Kosovo. ”Det har hærdet mig, og i dag ved jeg, at min grænse er længere ude, end mit hoved kan regne ud”.

Online julekalender-challenge i december

Sidste år løb Sofie 300 km på 24 dage i december efter selvvalgte regler.
”Jeg deler mine oplevelser på Instagram, og det kan folk godt lide at følge med i. Nu vil jeg gerne inspirere andre til at udfordre sig selv i min julekalender-challenge i december.”
Hver dag kan man cykle, stå på rulleskøjter, lave mavebøjninger, eller hvad der nu passer til den enkelte.
”Vi har brug for at bevæge os i december. Det er mørkt, og i dette år, hvor Covid-19 påvirker vores hverdag, kan det være svært at komme i gang. Men her er alletiders chance for at komme i form. Og julemaden smager lidt bedre, hvis vi har været aktive,” siger hun med et smil.

Vil du være med i den online julekalender-challenge, så læs mere her.
Du kan også optimere dit løb, ved at deltage i Sofie’s løbecamp i januar- GirlsGoRun

Mere at udforske

danskerne-vil-ud

Danskerne vil ud

I Danmark har vi for alvor fået øje på vores skønne natur. Da landet lukkede ned på grund af Corona, åbnede udelivet

Scroll til toppen