BestigBjerge - Bjørnebjerge

  • 8464 Galten
  • Udvalgte bjerge fra BestigBjerge
  • Gratis

 

Om aktiviteten

Dyst mod andre i bjergbestigning

Hvert bjerg, der er med i BestigBjerge.dk, er forsynet med to let skjulte talkoder – én nær P-pladsen ved begyndelsen af turen og én nær toppen.

Talkoderne taster du ind på hjemmesiden, hvor den sammenlægger alle højdemeter for hver gang du bestiger et bjerg. På den måde kan du være med i en venskabelig dyst mod andre vandrere og bjergbestigere i Danmark.

Læs mere om BestigBjerge

Historien om Bjørnebjerge

I gamle dage – før der blev plantet nåletræer – kunne de bløde afrundede bakker ved Stjær på afstand ligne sovende bjørne. Så måske er det derfor, de er kommet til at hedde Bjørnebjerg.

Størstedelen af gårdene i Stjær hørte tidligere under Skanderborg Slot og indgik fra sidst i 1600-tallet i Det Skanderborgske Rytterdistrikt. Kongen solgte Rytterdistriktet i 1767, men bønderne i Stjær blev snydt. Ved auktionen havde de en aftale med en mellemhandler om at byde samlet på gårdene, men mellemhandleren solgte dem til adelsmanden Beringskjold. I den efterfølgende proces blev bønderne dog tilkendt mulighed for at købe gårdene til den pris, som de blev handlet til ved auktionen.

Bjørnebjerge består af flere højdepunkter, hvoraf den højeste ligger på en privatejet mark syd for den sti, I benytter. Bliv på stien og nyd udsigten til toppen.

PRAKTISK INFO

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Udforsk Outdoor365 - Se også vores andre aktiviteter

Scroll til toppen