BestigBjerge - Duedal Bjerg

  • 8600 Silkeborg
  • Udvalgte bjerge fra BestigBjerge
  • Gratis

 

Om aktiviteten

Dyst mod andre i bjergbestigning

Hvert bjerg, der er med i BestigBjerge.dk, er forsynet med to let skjulte talkoder – én nær P-pladsen ved begyndelsen af turen og én nær toppen.

Talkoderne taster du ind på hjemmesiden, hvor den sammenlægger alle højdemeter for hver gang du bestiger et bjerg. På den måde kan du være med i en venskabelig dyst mod andre vandrere og bjergbestigere i Danmark.

Læs mere om BestigBjerge

Historien om Duedal Bjerg

I 1940’erne satte Duedal Bjerg rammen for flere skikonkurrencer. Det kan måske være svært at tro med det beskedne udseende og med de ”varme” vintre vi har i dag, men ikke desto mindre er det sandt. Der var en 200 m lang styrtløbsbane og 2 skihop. I 1946 blev de jyske mesterskaber afholdt, hvor 4000 tilskuere havde fundet vej til Duedal Bjerg. Styrtløbet varede ca. 10 sekunder, og de længste hop var på 15-18 meter.

Duedal Bjerg ligger ikke ved nogen markant vej. Du skal ind på skovbunden for at lede efter den røde pæl, der markerer toppen. Fra toppen og til Brokdalsvejen går du på bunden af en slugt, som heller ikke har nogen tydelig vej. Du kan passere forbi de væltede træer i slugten! Der er foretaget en del træfældning syd for Duedal Bjerg. Du skal ikke gå ind i område, hvor der er fældet træer, men holde dig til området, hvor de store graner fortsat står majestætisk. For at hjælpe dig lidt mere på vej er der opsat et par pæle med små skilte, som viser dig retningen.

PRAKTISK INFO

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Udforsk Outdoor365 - Se også vores andre aktiviteter

Scroll til toppen