BestigBjerge - Himmelbjerget

  • 8680 Ry
  • Udvalgte bjerge fra BestigBjerge
  • Gratis

 

Om aktiviteten

Dyst mod andre i bjergbestigning

Hvert bjerg, der er med i BestigBjerge.dk, er forsynet med to let skjulte talkoder – én nær P-pladsen ved begyndelsen af turen og én nær toppen.

Talkoderne taster du ind på hjemmesiden, hvor den sammenlægger alle højdemeter for hver gang du bestiger et bjerg. På den måde kan du være med i en venskabelig dyst mod andre vandrere og bjergbestigere i Danmark.

Læs mere om BestigBjerge

Historien om Himmelbjerget

Himmelbjerget blev frem til midten af 1800-tallet opfattet som Danmarks højeste punkt. Med sine 147 meter over havet er det sagnomspundne Himmelbjerg bestemt også̊ en imponerende kæmpe, og den får tilføjet bjergromantik af den stejle bakke ned mod den smukke Julsø.

Selve navnet Himmelbjerget optræder på skrift allerede i begyndelsen af 1700-tallet, hvor der blev afholdt en dramatisk ulvejagt på bjerget. Det er altså̊ et gammelt lokalt stednavn og ikke en romantisk betegnelse indført af de første turister.

Toppen blev for alvor udflugtssted, da digterpræsten Steen Steensen Blicher fra 1839 afholdt folkemøder på heroppe, og landskabsmalerne udbredte kendskabet til stedets herligheder gennem deres skildringer af bakker, skove og udsigter. Siden kom ølboder, pavilloner, hotel, iskiosker og souvenirbutikker til – og biler ikke at forglemme.

Himmelbjerget er i dag et af de mest besøgte udflugtsmål i det danske landskab. Flere hundrede tusinder kommer hvert år kørende, sejlende, cyklende eller vandrende til. Bjergbestigere kan udmærket ”falde i” med de øvrige gæster på toppen, men også skille sig ud ved at udfordre de mange fantastiske vandrestier, som snor sig op og ned af nabobakkerne og på bjergets skråninger.

PRAKTISK INFO

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Udforsk Outdoor365 - Se også vores andre aktiviteter

Scroll til toppen