Dagstur om Bølling Sø og Stenholt Skov

  • 7442 Engesvang
  • Vandretur
  • 30. oktober 2021

50,00 DKK

Om aktiviteten

Dagstur om Bølling Sø og Stenholt Skov

Kom med på vandretur i det smukke og bakket terræn på den jyske højderyg. Rundt om Bølling Sø, hvor man fandt Tollundmanden. 

Stenholt Skov er en smuk egeskov, der blev fredet i 1988. Skoven grænser op til Bølling Sø nord for. Det er en særlig og meget sjælden egeskov, og når man færdes ad de små stier gennem skoven virker den helt troldeagtig og magisk. Smalle stier snor sig gennem skoven og der er sandet.
Hærvejen følger en af stierne i Stenholt Skov gennem lyngområder, hvor stien er sandet og ofte våd og mudret. Der går mange rødder på tværs. På et par særligt udvalgte strækninger går vi i stilhed. På den måde mærker vi naturen på en optimal måde.

Bølling Sø der ligger på den jyske højderyg i Midtjylland mellem Herning og Silkeborg er en af de største søer i Danmark. Helt usædvanligt har søen afløb i en å i begge ender i hver sin retning. Bølling Sø er et dødishul fra istiden, hvor afsmeltningen er sket langsomt og der er dannet en sø. Søen groede mere og mere til og der dannedes en højmose.

Søen har i midten af 1800-tallet været drænet for vand, fordi man ville opdyrke jorden. Jorden var dog langt fra egnet til dyrkning af afgrøder. Her opdagede man et 6 meter dybt tørvelag, og grundlaget for opgravning af tørv blev dannet.

I starten af dette årtusinde startede man et genopretningsprojekt for at få fyldt søen op med vand igen. I 2003 blev søen fredet.
Den 6. maj 1950 fandt man Tollundmanden i dette område. Tollundmandens navn opstod, fordi det var to brødre fra Tollund, der fandt det usædvanligt velbevarede lig.

Tilmeldingsfrist: 1. august

Ved spørgsmål kontaktes arrangøren Bodil Bach på:
Telefon: 5162 7804
Mail: vandrefolket@gmail.com

Praktisk info

Mødested: Engesvang station, Jernbanegade, 7442 Engesvang

Tidspunkt:  30. oktober kl. 9:30

Varighed: Ca. 5-6 timer (inkl. pauser)

Medbring: En god daypack med en god madpakke og rigeligt med vand

Beklædning: Vandretøj og evt. vandrestave

Deltagerforudsætning: Alm. god form

Pris: 50 kr.

Maks antal deltagere: 12

Denne vandretur guides af Bodil Bach, indehaver af www.vandrefolket.dk
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Bodil på mail vandrefolket@gmail.com

Om arrangøren

Denne vandretur guides af Bodil Bach, indehaver af www.vandrefolket.dk der har eksisteret i snart 6 år med omkring 20 vandreture om året, både dagsture og langdistanceture over weekender eller op til 2 uger i f.eks. Norge, Lapland og Skotland.

Bodil Bach har været turguide i over 20 år – både for grupper og ved private ture i Danmark, Sydsverige, svensk Lapland, Norge og Skotland.

Er der spørgsmål kontakt da vandrefolket@gmail.com.

Tilmelding og køb forgår på arrangørens hjemmeside. Når du trykker på knappen herunder, bliver du automatisk sendt videre.

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email
Scroll til toppen