Vandring og røverhistorier i Søhøjlandet

  • 8680 Ry
  • 15 km vandretur og fortællinger inkl. sandwich
  • Dato: 6. december

299,00 DKK

Om denne aktivitet

Knudsø Rundt

Sværhedsgrad: Kategori 3 af 5

Fra Ry går vi langs Knudsø til landsbyerne Tulstrup og Tørring. Vi fortsætter ad grusvejen ned gennem skoven. Undervejs kan vi nyde de flotte kig over Knudsø mod Ry. Inde i skoven går det en del op og ned. Vi kommer helt op på toppen af bakken Maskenkol, hvor vi bliver belønnet med endnu en smuk udsigt over Knudsø. Her spiser vi vores medbragte frokost.

Når vi er nede igen, vender vi vandrestøvlerne mod landsbyen Alling, hvor vi passerer den fine, lille, tårnløse kirke. Derfra går turen til bakketoppen Bryggebjerg. Her nyder vi synet af Himmelbjerget på den anden side af søen. Tilbage mod Ry går vi et stykke langs den del af Gudenåen, som kaldes Alling Å.

Turen er cirka 15 kilometer lang. Du skal forberede dig på kuperet terræn og stigninger. Vi mødes kl. 9.45 på Hotel Ry, Kyhnsvej 2, 8680 Ry, hvor vores frokostsandwich bliver udleveret. Kl. 10.00 er vi klar til afgang.

Vi er tilbage omkring kl. 15. Efter turen er der mulighed for at nyde en kop kaffe, te eller kakao på Hotel Ry (ikke inkluderet i prisen)

 

Tidspunkt: kl. 9.45 – 15
Vælg dato i kalender

Praktisk info

Turen er cirka 15 kilometer lang.

Vi mødes kl. 9.45 på Hotel Ry, Kyhnsvej 2, 8680 Ry, hvor vores frokostsandwich bliver udleveret. Kl. 10.00 er vi klar til afgang.

Vi er tilbage omkring kl. 15. Efter turen er der mulighed for at nyde en kop kaffe, te eller kakao på Hotel Ry (ikke inkluderet i prisen)

Parkering: langtidsparkering ved KvicklyRy

Beklædning: Vandrefodtøj og outdoortøj tilpasset vejrudsigten

Medbring: Vand, siddeunderlag og håndsprit.

Varighed: ca. 5 timer

 

Turguiden

Bjarne Jensen

Guide og historiefortæller Bjarne Jensen tager deltagerne med på vandring i Søhøjlandets smukke og storslåede landskaber. Undervejs beretter han om egnens historie, natur og kultur. Bjarne byder også skrøner, sagn og røverhistorier.

Hør i vidoen hvorfor Bjarne er vild med vandring:

 

Datoer

6. december
3. januar
7. februar
7. marts
4. april

I kalenderen herunder, finder du datoer for aktiviten. Planlagte datoer vises i grønne felter.

  1. Vælg den dato der passer dig.
  2. Under kalenderen vises nu et klokkeslæt – tryk på det.
  3. Tryk: “Book nu” – din booking er nu lagt i kurven.
  4. For at komme til betaling tryk på:  “Se kurv”.

Du kunne også være interesseret i...

Scroll til toppen