Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Den fantastiske start

Vores første nat i Sverige var ren energi til sjælen efter en meget travl afslutning i Danmark. Vejret var smukt med en fortryllende solnedgang ved havet. Vi gik ture, sugende hvert øjeblik til os. Her blev vi lidt over et døgn, for lige at lande og være tæt på naturen, for jeg vidste, vi skulle køre en del også.

Det brænder

Vi ankom til Norge, hvor vi havde fundet en parkeringsplads ved et skisportsted. Da der ingen sne er, så er det ret forladt, men med skøn skov. Så her slog vi os ned. Og husker hvordan vii havde været ude og morgen tisse.. altså hunden 😉 Og vi kom tilbage. Så hoppede jeg i bad og fornemmede godt noget udenfor, men ikke at det var en brandøvelse, der var i gang. Biler og udrykningskøretøjer var overalt, koordineringen var imponerende, og brande brød ud i skoven overfor vores parkeringsplads. Selvom det var uventet, var det en øvelse, og jeg snakkede med en af dem og han sagde vi bare kunne blive 🙂

Det var en stor brandøvelse i samarbejde med civilforsvaret.

FORÅRET
KÆMPER
SIG FREM
HEROPPE
I NORGE

Efter et arbejdsmøde tæt på Oslo, bevægede vi os mod Kristiansand for at besøge nogle venner. Selvom mine vandreture er lidt begrænsede med en ung hvalp, nyder vi stadig hvert øjeblik af det. Og jeg ser muligheder i stedet for begrænsninger. Og jeg VED vi kommer tilbage til Norge igen!
Efter en skøn weekend med venner, så kørte vi lidt op af 9’eren, hvor vi fandt denne perle lige nord for Grendi, hvilket er ca. 1,5 times kørsel nord for Kristianssand. Og lige et af mine peronlige favoritter på disse to uger.

Vores ophold i Grendi nord for Kristiansand var en af mine personlige favoritter. Et fantastisk sted med plads til et par vogne, smukke strande og klipper, og jeg mærkede slet ikke til hovedvejen lige bagved. Vi nød at være alene og kunne have opholdt os der i en uge, hvis ikke længere. Vi ankom i sol, fik en masse regn dagen efter og forlod igen pladsen i sol.

Cover billedet for denne blog er taget med drone på dette sted.

Núna blev opereret

Desværre måtte vi en tur til dyrlægen, men alt gik godt, og Núna er tilbage på toppen. Det viste sig, at hendes mælketænder var en smule genstridige, hvilket er typisk for hendes race. Efter de endelig var ude, nød hun en velfortjent dag med afslapning.

Nu sidder vi her i skrivende stund ved Lindenes fyr og nyder udsigten i 18 graders varme og stiv kuling. Området er simpelthen betagende, og det er svært at forlade. Vi har valgt at tilbringe natten her, hvor campere kan få en overnatning for 300 NOK og det er inkl. en families adgang til området. I morgen, når vi har lyst, så bevæger os op i fjeldene.
Rejsen fortsætter, og jeg kan ikke vente med at se, hvad de næste uger bringer. Hvert øjeblik er en ny oplevelse, og eventyret venter rundt om hvert eneste hjørne. Og jeg aner ikke hvad vi går ind til. Men kun vi gør det med et åbent sind. Vi ses om et par uger 🙂

Rullende hilsner
Núna og Anja

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!