Bliv frivillig

Vær med til at skabe den bedste outdoorfestival

Bliv frivillig til Danmarks Outdoor Festival og bliv en del af et unikt fællesskab. Du får en sjov weekend fuld af fede outdoor-oplevelser med andre seje frivillige. De frivillige er hjertet i Danmarks Outdoor Festival og er med til at løfte festivalen til nye højder år efter år. Festivalen afholdes den 29. august – 1. september 2024, i Lunden, Silkeborg

Kom med ind i et fantastisk fællesskab og ud i naturen. Vil du være vært? Tjekke gæster ind? Sælge drikkevarer fra Outdoor-baren? Hjælpe med opbygning af pladsen? Kan du male et virkelig flot skilt? Eller har du teamleder drømme? Eller noget helt syvende. Vi kan helt sikkert bruge din hjælp. 

Som frivillige skal du arbejde enten 16 timer inden festivalen, 8 timer under festival eller 16 timer efter festivalen.

Som frivillig får du adgang til alle aktiviteter på festivalen, mad på din vagt, gratis overnatning i vores hyggelige Crew-camp, Goodiebag ved indtjekning incl. en lækker Crew-shirt fra Helly Hansen. Derudover bliver der hen over året arrangeret fede events for alle frivillige, simpelthen fordi vi ikke kan undvære hinanden.

Som frivillig får du

Partoutarmbånd til festivalen
Crew-trøje
Et måltid pr. vagt
Overnatning i Crew-camp

Mulige teams

Der er opgaver både før, under og efter festivalen, så der er noget for enhver. En vagt er minimum 8 timer.

Opbygning / nedtagning af pladsen
Før vi kan holde en festival, skal vi have opbygget den fedeste festivalplads. Vær med til opsætning, opbygning og design af møbler og til festivalpladsen i ugen op til. Efter festivalen har vi også brug for hænder som kan hjælpe med nedtagning.

Kommunikation
Fang og del de bedste øjeblikke gennem billeder, stories, liveudsendelser og opslag på SoMe. Vi har brug for fotografer og nogle der kan styre Instagram og Facebook under festivalen.

Outdoor-Baren
Sørg for at vores gæster ikke tørster og vær med til at lange øl og sodavand over disken i Outdoor-baren (i baren skal du være fyldt 18 for at være frivillig).

Aktiviteter på Basecamp
Hjælp til med de aktiviteter der kommer til at foregå på Basecamp og hjælp gæster med at finde vej til aktiviteterne.

Skilte
Som en del af skilte-teamet er du med til at gøre festivalen overskuelig for gæsterne. Her giver du praktisk en hånd med til at sætte skiltene op rundt omkring på festivalpladsen og rundt omkring i Silkeborg. Du kan derudover også hjælpe med at tage skiltene ned og pakke dem sammen, når festivalen er forbi.

Aktiviteter i trætoppene
Svævebane, træklatring og kæmpegynge. Det er teamet for dig med masser af friluftserfaring (meget gerne erfaring med reb og klatring) – og du skal være i god fysisk form for det kræver ‘muller’ i armene. Aktiviteterne vil blive ledet af en certificeret instruktør.

Leave no trace
Måske festivalens vigtigste og hyggeligste team, som sørger for både bæredygtig affaldssortering og rengøring. Vi skal passe på naturen og også holde festivalpladsen lækker, så gæsterne får en god oplevelse. 

Armbånd og information
Byd gæsterne velkommen på pladsen. Her er der altid store smil og god service, når der sælges armbånd og fortælles om festivalens aktiviteter.

Fede Friluftsdage
Giv en hjælpende hånd onsdag-fredag til Fede Friluftsdage. Børn fra Silkeborg, Kjellerup og Them er i fuld gang med udeaktiviteter, og vi har brug for hjælpende hænder til en god afvikling af dagene.
Der er blandt andet brug for nogle der kan varetage:

  • Opstilling og nedtagning alle 3 dage
  • ‘Crowd control’ 
  • Vejlede og guide eleverne i aktiviteterne

Hvorfor er man frivillig?

De fleste er frivillige, fordi de elsker og værdsætter fællesskabet. Samtidig ønsker de fleste at få lov til at prøve kræfter med nogle helt andre typer opgaver, end dem de plejer alt lave i deres hverdag.

Hvem er frivillige og hvor kommer de fra?

Det er unge som gamle. Familier eller dem der kommer alene. Studerende som direktører. Storbyboere som har brug for lidt frisk luft, eller landmanden som har lyst til at prøve noget nyt i naturen – ja, frivillige kan komme fra hele landet.

Hvilke typer opgaver er der på festivalen? 

Vi har mange forskellige typer arbejdsopgaver og der er helt sikkert nogen der passer til dine kompetencer. Inden festivalen kan du eksempelvis være madmor og lave mad til vores opstillercrew, svinge hammer og boremaskine eller male skilte. Under festivalen har vi blandt andet brug for barfolk, skarpe parkeringsvagter, dygtige klatreinstruktører, suppeværter eller et skraldecrew der sætter en ære i affaldssortering.

Sådan bliver du frivillig

Vil du høre mere om festivalen så kom til informationsdag den 19. marts eller den 2. maj kl. 19-21 i Medborgerhuset Lunden. Du kan også allerede nu melde dig som frivillig, så er du sikret en plads på holdet.

OBS. Vores frivilligportal er i sin spæde start, så virker det ikke og er du interesseret i at blive frivillig, så skriver du blot en mail til vores Frivilligkoordinator Tine på

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16