Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Vi kender Østrig som en af danskernes foretrukne skidestinationer og med god grund. Det er et land der har så meget at byde på med smukke bjergbeklædte landskaber, smukke sneklædte toppe og den helt særlige østrigske stemning, som os der har oplevet Østrig på denne måde holder så meget af. Østrig er dog meget mere end skiløb og vintersæson…

Billeder: Højmark Rejser
Tekst: Amanda Sejersen i samarbejde med Højmark Rejser

Sommerens naturoplevelser

Der gemmer sig nemlig et hav af muligheder for skønne naturoplevelser om sommeren, som danner rammen om en sommertur der byder på et hav af aktiviteter. Østrig er ikke kun for de erfarne eventyrere. Der er noget for enhver smag og ethvert niveau af aktivitet. Hvis du foretrækker en mere afslappet tilgang, kan du tage en behagelig tur med en lift op og nyde en stille nedstigning til fods eller på cykel. For dem, der ønsker at udforske terrænet på to hjul, er der mulighed for at leje e-bikes eller traditionelle cykler og udforske de skjulte perler i naturen.

Sanselige oplevelser for naturnydere

For dem, der virkelig ønsker at fordybe sig i naturen og opleve dens skønhed og ro, er Østrig det perfekte rejsemål.

Østrig er kendt for sine storslåede alpelandskaber, og bjergene kan nemt danne ramme om en lille dagstur, hvis man benytter sig af gondolerne til at komme op i højden og se landskabet folde sig ud oppefra.

Sommeren er den perfekte tid til at udforske bjergene til fods, og ønsker man at vandre til toppen, så findes der utallige vandrestier af varierende sværhedsgrader, der fører dig gennem bjergpas, dale, skove og over bjergtoppe med fantastiske udsigter.

Vandreruter I Østrig er inddelt i flere forskellige kategorier. Cirkulære ruter, som starter og slutter samme sted. Panorama ture, hvor man vil finde mange flotte panoramaudsigter. Familie ture, som er særligt velegnet til familier. Ekstreme ture, som er mere krævende, for dem der er på udkig efter en udfordring. 

Her kan man på turen støde på hyggelige alpehytter og maleriske søer som er det perfekte sted at genoplade batterierne og opleve det lokale liv. De smukke søer er også perfekte til en forfriskende dukkert eller en afslappet dag ved vandet. Nogle af de mest populære søer inkluderer Wolfgangsee, Königssee, Hallstätter See og Zeller See.

Action og fart over feltet

Til de mere eventyrlystne er der et væld af aktiviteter at vælge imellem. Fra spændende raftingturer på de brusende floder, hvor man oplever landskaberne fra vandsiden og får brugt overarmene, til Cross Country eller Downhill på mountainbike-ture hvor man får brugt stængerne, ned ad stejle og udfordrende stier. 

For den modige og klatrelystne er der flere muligheder. Man kan kaste sig ud i canyoning, hvor man kan klatre hen af stejle bjergsider, ned igennem mindre vandfald og tage springet ned i klippesøer. Der er også mulighed for at prøve Via Ferrata, som er en  gammel italiensk klatrestil, hvor man klatrer over bjerge via jernwires. Schladming har et kæmpe udvalg af smukke ture over bjerget til alle niveauer.

Familievenlige eventyr

Østrig er det perfekte rejsemål for familier, der ønsker at udforske naturen sammen.

Der er masser af familievenlige aktiviteter at vælge imellem, som både børn og voksne vil elske. Fra lette vandreture gennem smukke landskaber til sjove udflugter til lokale seværdigheder og attraktioner, er der noget for enhver smag.

Ønsker man at opleve landskabet på cykel uden at tabe pusten, så kan man med fordel leje en E-bike for at suse rundt og opleve forskellige strækninger. Man kan også prøve Rodelbahn i Wagrain, der fungerer som en form for sommer-kælkebane, giver også en sjov og fartfyldt oplevelse for hele familien. Og selv på regnvejrsdage er der mulighed for afslapning og sjov i en af de mange badelande.

Med så mange muligheder for naturoplevelser er Østrig den ultimative sommerdestination for alle. Uanset om du foretrækker actionfyldte eventyr, stille og sanselige oplevelser eller noget derimellem, har Østrig noget at tilbyde enhver rejsende. Så vi kan varmt anbefale at tage afsted og opleve alt, hvad dette smukke land har at byde på!

Læs mere om Sommerture til Østrig her:

HØJMARK REJSER

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!