Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.

Lidt bagom mig

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker. Jeg tog det dristige skridt og flyttede permanent ind i en autocamper, hvor jeg startede mit nye kapitel med “Work and Travel”. At leve på denne måde har været en utrolig berigende oplevelse. Jeg har rejst i 5 år nu og besøgt mange fantastiske destinationer.

Med min autocamper som mit hjem og mit kontor har jeg haft muligheden for at udføre mit arbejde som selvstændig grafiker overalt. Den frihed, som det giver mig, er uvurderlig. Jeg elsker at kunne arbejde fra min computer, uanset hvor jeg befinder mig.

Som festivalen skriver i deres blogindlæg, så har jeg været igennem en lang depression, hvor livet var lige meget og jeg bare havde lyst til at ligge i min seng. Men jeg fandt livs gnisten og det kan jeg blandt andet takke naturen og fotografiet for. Naturen ramte mig og alt i alt har livet formet hvor jeg er i dag.

Naturen er min livsnerve

Den er konstant kilde til inspiration, nærvær og ro for mig. At vågne op omgivet af den smukke natur, åbne døren til en vidunderlig sø og indånde den friske duft  fra skoven om morgenen er så giver mig en rigtig god start på dagen. 

Hver dag byder på nye eventyr, der holder mig kreativ og glad. Jeg kan simpelthen ikke modstå fristelsen til at gribe mit kamera og forevige de smukke øjeblikke, jeg oplever. Hvilket gør jeg i dag også har fået fotografiet ind i mit lille firma også.

Det er meget sjældent, du finder mig i byerne, da naturen trækker mere i mig.

Billedet er Lake Bohinj i Slovenien, en af mine øjeblikke, jeg aldrig glemmer, hvor naturen virkelig ramte mig.

Det store hvorfor

Hvorfor? Det bliver jeg spurgt om rigtig tit. Der er selvfølgelige flere parametere i det, men skal du havde det korte hurtige historie, hvad der skete, så se med i denne video, hvor jeg lige forklare hvordan det hele skete i forbindelse med at jeg mødte Island.

Rejser lige om lidt

Tiden nærmer sig hurtigt, hvor jeg vil begive mig ud på endnu en spændende rejse. Den 20. april tager jeg afsted med færgen fra Helsingør op igennem Sverige og videre til Norge. Jeg vil være væk i over fire måneder, før jeg vender hjem til festivalen i slutningen af august. Jeg bliver på festivalen hele weekenden, hvor jeg vil slå lejr i autocamperen. Hvis du er i nærheden, er du mere end velkomne til at kigge forbi og få en snak. Udover det skal jeg også holde to foredrag om ’Hvad er det gode liv?’. Jeg glæder mig så meget til at være med denne weekend. Jeg har hørt så meget positivt, men er normalt altid ude og rejse, når det afholdes. MEN i år tager jeg tidligere hjem.

Planlæggelse af turen

Med kun 10 dage tilbage inden afrejse, er der ikke meget pakning at tænke på. Jeg har mit hjem med mig, hvor jeg har alle mine ting. Jeg køber måske lidt af mine yndlingsmadvarer her i Danmark. Men ellers tænker at handle lidt i Sverige på vej op mod Norge. Så i denne tid siger jeg på gensyn til mine venner og familie og gør mig klar til eventyret.

Jeg er ikke den store planlægger, når det kommer til mine rejser. Som jeg plejer at sige, mit liv er prikker på et kort, fylder bilen med diesel og kører. når jeg det er det fedt, men når jeg det ikke, så gør jeg måske en anden gang. Jeg har lært, at det bedste er at være åben og tage det, der kommer. Jeg har nogle steder markeret på mit kort, som jeg gerne vil besøge, men ellers lader jeg mig blot føre af mine eventyrlystne impulser. På denne tur gennem Norge, Finland og Sverige er det 100% naturen, der trækker mig. Jeg elsker at opleve nye landskaber og håber på at få øje på nogle af de fantastiske dyrearter, der findes i disse regioner.

Min drøm

Min helt store og særlige kærlighed har jeg til Island, hvor jeg har været over et år samlet siden min første tur i 2016. Jeg håber og drømmer om, at Norge kan blive en god nr. 2 på min liste over lande. Jeg har en god mavefornemmelse, da jeg elsker det nordiske. Jeg havde fornøjelse af en lille promotur i december ved Telmarken, så det bliver godt at komme tilbage og se endnu mere.

Det bliver en fantastisk mulighed for mig at udforske nye områder og samtidig få nye fotografiske oplevelser. Jeg har fotograferet siden 2016, og mit kamera er altid med mig på mine rejser. Naturen og landskaberne er min største inspirationskilde, og jeg elsker at dele mine billeder og oplevelser med jer på mine sociale medier, hvor I kan følge mig på Instagram, Facebook og YouTube.

Vuf vuf… Jeg har fået selskab

Jeg har været mig selv og boet alene i  over 15 år. Og tanken om hund har altid været der, Men jeg har ville vide hvad jeg kunne tilbyde min hund inden jeg anskaffede mig en. Så efter 5 år på vejen, var jeg klar. I januar blev jeg den stolte ejer af min lille eventyrhund, Núna. Hun er en trofast følgesvend, der nu også skal med mig på mine rejser. Hun er en bichon havanais, og jeg glæder mig til at tage hende med på eventyr. Som mine venner siger, så har hun på 3 måneder allerede oplevet mere end en standard hund har i et hundeliv.

Jeg har styr på hendes pas, vaccinationer og ormekur (Et krav i Norge), så vi er klar til at opleve verden sammen. 

Jeg glæder mig enormt meget til at tage af sted og dele mine rejseoplevelser med jer de kommende måneder. Jeg vil poste et nyt blogindlæg hver anden søndag hen over sommeren, med start fra søndag den 5. maj og indtil vi ses på festivalen. Jeg glæder mig til at dele endnu mere med jer hen over sommeren.

Derefter ser jeg frem til at møde jer til festivalen.

Med rullende hilsner,
Núna & Anja

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!