Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Spotlight fra 4. udgave af Outdoor365 magasinet 

12 overvejelser før du køber camper

Tekst: Søren Dalsgaard, Autocamp
Foto: Adria, Bürstner og Carado

Du foretager dig en større investering, når du køber en campervan eller autocamper. Her får du 12 spørgsmål, der hjælper dig med at blive klar til mødet med forhandleren, så I i fællesskab kan finde den helt rigtige camper til dig.

Artiklen er fra 4. udgave af Outdoor365 magasinet. Du kan i øvrigt købe magasinet i alle Eventyrsports butikker og på deres webshop.

Køb online-version af Magasinet - KUN 29 kr.

Sådan gør du:

  • Overfør 29 kr. til MobilePay nr: 65 80 50
  • HUSK Indtast din email i kommentarfeltet, dette gør at vi kan sende link til online-version til dig.

 

1. Hvor mange skal I på tur?

Vil I have fat i en camper til 2 voksne – eller skal I have sovepladser til 3 eller 4 personer? Det har betydning for, hvilken vogntype, størrelse og model, I skal gå efter. Her er nogle eksempler:

1-2 voksne, der vil have vognen for sig selv, har frit valg på ’alle hylder’. Hvad vil I bruge camperen til? Hvilket behov for plads har I? Og hvad må den koste?

2 voksne, der vil have plads til 1-2 overnattende gæster, bør kigge på en campervan med dobbeltseng i hævetaget eller en større hel- eller delintegreret autocamper.

Børnefamilier med flere end 2 børn kan ikke være i en campervan. Derimod er en alkovemodel med 6 sovepladser en oplagt løsning. Nogle del- og helintegrerede autocampere kan leveres med 5 sele- og sovepladser.

2. Vil I køre hele året?

Mange autocampere er så godt isoleret og har effektive varmesystemer, at de kan køre året rundt og blive jeres rullende skihytte. Andre vogne er knap så velegnede til vintercamping. Vinterbrug kræver vintertøj og støvler. Det fylder mere, og man tilbringer flere timer inde. Derfor er vognens rummelighed vigtig.

3. Hvor lang tid vil I være afsted?

Tænker I at køre i flere måneder ad gangen og fx overvintre i Spanien eller Portugal, eller vil I primært tage på weekendture og holde 1-2 ugers camperferie i Danmark? Eller måske en kombination? På længere rejser har man mere udstyr med. Se på vognens størrelse i forhold til jeres livsstil.

4. Vil I have meget udstyr med?

Vil I surfe, spille golf, cykle, dyrke vandsport eller stå på ski? Selvfølgelig ikke alt på samme tid, men husk, at I også skal have plads til campingbord, stole, grill og andet, man bruger på rejsen. En udvendig cykelholder frigør meget plads inde i vognen, og det er vigtigt at huske på, at mængden af udstyr også har indvirkning på vognens samlede vægt.

5. Hvad betyder rummelighed for jer?

På en regnvejrsdag tilbringer man mere tid inde end ude. Hvor meget plads har I brug for, når I laver mad, spiser, læser, spiller spil eller ser film? Mærk godt efter om I føler jer hjemme, når I sidder i vognen. Forestil jer at I er på rejse og lad som om, at I laver mad, er på toilettet osv.

6. Hvor stor må vognen være?

Hvis I bor i en by uden egen p-plads, skal I gå efter en City Camper med hævetag fra f.eks. Bürstner eller Laika. De mindste er blot 5 meter eller 5,3 meter i længde, hvis der skal være indbygget wc i. De lidt større campervans er også oplagte. De bygges i kassevogne og fås i 3 længder: 5,4 meter, 6 meter og 6,4 meter. De er smallere og lavere end større autocampere og derfor lettere at parkere i byer.

7. Hvordan vil I sove?

Vil I sove i samme seng, eller foretrækker I enkeltsenge? Hvor lange skal sengene være? Nogle vogne har enkeltsenge på langs og kan ofte omdannes til en stor dobbeltseng. Andre har en dobbeltseng på tværs. Det betyder, at den inderste af jer skal kravle over den anden, hvis man skal op i løbet af natten. Afprøv sengene så I ved, at de er lange nok, og at madrassen føles rigtig. Mange supplerer med en topmadras, der giver en tornerosesøvn på rejserne.

8. Hvor stort skal jeres køkken være?

Elsker I at lave mad med lokale råvarer fra markedet? Eller spiser I helst ude? Hvor stort skal køleskab og fryser være? Er der bordplads nok? Skal der være ventilator i loftet til udluftning?

9. Hvordan er pladsen til wc og brus?

Næsten alt er mindre i en autocamper, fordi vi bestræber os på at få mest mulig komfort presset sammen på få kvadratmeter. Det gælder også bad og toilet. Nogle vogne har lettere adgang til et brusebad end andre. Flere har tilslutning til udebruser.

10. Hvor stor motor har I brug for?

Vil I køre langt? Skal I køre bjergkørsel?
Hvis jeres marchhastighed er over 100 km/t, skal I kunne overhale lastbilerne. 120 eller 140 HK er standard i mange vogne. Er det nok, eller vil I have en større motor?

11. Manuelt gear eller automatgear?

De nye autocampere er udstyret med enten 6 manuelle gear eller automatgear med 9 gear og dobbeltkobling. Automatgear bliver mere og mere populært, fordi camperen både er lettere og mere behagelig at køre, og det tillader føreren at slappe mere af på langture. Man mærker også forskellen ved kørsel i kø og i storbyer.


12. Hvilket udstyr skal camperen have?

En markise giver skygge og hygge, og den forlænger opholdet udenfor. Vil I ofte campere i det fri, vil det være oplagt at få solceller på taget og et ekstra batteri. Et vandfilter sørger for rent drikkevand. Vil I dyrke vintercamping, kan et dieselfyr være en god løsning, så I ikke skal skifte gasflasker ret tit. Hvis I griller meget, er et gasudtag lettere at bruge end en gasflaske. En udvendig bruser er god til at skylle saltvandet væk og til at rense udstyr med. Har I brug for en internetløsning i vognen?

Mere inspiration

DANMARKS STØRSTE OUTDOOR FESTIVAL ER KLAR TIL UDELIV FOR ALLE

16. juli, 2024 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRDET ER INSPIRATIONEN TIL AT KOMME MERE UD, DER OVER TRE DAGE TRÆKKER 40.000 GENNEM DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL I...

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16