Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Smugkig i 4. udgave af Outdoor365 magasinet 

Æbleø

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Foto: Jørne Skoven

Hiver man Danmarkskortet frem og zoomer ind på Nordfyn, titter en lille, spektakulær ø frem. Det er den ubeboede ø Æbleø – et naturreservat på toppen af Fyn. Det særlige ved netop Æbleø er, at der hverken er færgeovergange eller broer beregnet til køretøjer. Man spænder slet og ret vandrestøvlerne på rygsækken og vandrer barfodet tværs over havet, når tidevandet står lavest. 

Artiklen er fra 4. udgave af Outdoor365 magasinet. Du kan i øvrigt købe magasinet i alle Eventyrsports butikker og på deres webshop.

DEN MILJØVENLIGE: Køb online-version af Magasinet - KUN 29 kr.

Sådan gør du:

  • Overfør 29 kr. til MobilePay nr: 65 80 50
  • HUSK Indtast din email i kommentarfeltet, dette gør at vi kan sende link til online-version til dig.
  • Vi sender linket til dig indenfor 1-2 hverdage. 

 

”Hvis parkeringspladsen ved Lindøhoved er fyldt med biler, siger den uskrevne regel, at man skal besøge øen en anden dag.”

 

Friluftsentusiasterne Jørne Skoven og Kristine Gry Noora Olsen deler tips, tricks og naturskønne fotos fra deres seneste tur til denne nordfynske perle.

”Sidste sommer rejste vi rundt i Danmark, hvor vi tilfældigvis talte med en lokal fynbo, der berettede om Æbleø, som ingen af os havde hørt om tidligere. Da vi fandt ud af, at man kun kommer dertil på gåben, fik vi blod på tanden”, fortæller Jørne fra EtNytKapitel.

Før man begiver sig afsted på tur, bør man dog tjekke tidevandstabellen og den aktuelle vandstand, for det kan ende i en svømmetur på tilbagevejen, hvis man ikke er forberedt. Turen begynder fra parkeringspladsen ved Lindøhoved, hvorfra vandringen tværs over havet varer halvanden time. Ruten er afmærket med pæle, så selv hvis tågen kommer snigende, eller man mister orienteringen, er det let at finde vej.

”Øen er ubeboet, men der findes en gammel herregård, hvor der boede folk før i tiden. Tag kikkerten med for dyrelivet er rigt. Vi så både dådyr, muflonger og havørne”, fortæller Kristine Gry.

Særligt fremhæver parret fyrtårnet, der rager lodret op i luften på den ellers flade ø. Det er et fint pejlemærke, for sigter man efter fyrtårnet, bevæger man sig automatisk tværs over Æbleø.

Vandrer man ad kystvejen, venter storslåede oplevelser, når man nedenfor de stejle skrænter kan spotte flere kæntrede vrag, der påminder om naturens uanede kræfter.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!