Smugkig i 4. udgave af Outdoor365 magasinet 

Æbleø

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Foto: Jørne Skoven

Hiver man Danmarkskortet frem og zoomer ind på Nordfyn, titter en lille, spektakulær ø frem. Det er den ubeboede ø Æbleø – et naturreservat på toppen af Fyn. Det særlige ved netop Æbleø er, at der hverken er færgeovergange eller broer beregnet til køretøjer. Man spænder slet og ret vandrestøvlerne på rygsækken og vandrer barfodet tværs over havet, når tidevandet står lavest. 

Artiklen er fra 4. udgave af Outdoor365 magasinet. Du kan i øvrigt købe magasinet i alle Eventyrsports butikker og på deres webshop.

DEN MILJØVENLIGE: Køb online-version af Magasinet - KUN 29 kr.

Sådan gør du:

  • Overfør 29 kr. til MobilePay nr: 65 80 50
  • HUSK Indtast din email i kommentarfeltet, dette gør at vi kan sende link til online-version til dig.
  • Vi sender linket til dig indenfor 1-2 hverdage. 

 

”Hvis parkeringspladsen ved Lindøhoved er fyldt med biler, siger den uskrevne regel, at man skal besøge øen en anden dag.”

 

Friluftsentusiasterne Jørne Skoven og Kristine Gry Noora Olsen deler tips, tricks og naturskønne fotos fra deres seneste tur til denne nordfynske perle.

”Sidste sommer rejste vi rundt i Danmark, hvor vi tilfældigvis talte med en lokal fynbo, der berettede om Æbleø, som ingen af os havde hørt om tidligere. Da vi fandt ud af, at man kun kommer dertil på gåben, fik vi blod på tanden”, fortæller Jørne fra EtNytKapitel.

Før man begiver sig afsted på tur, bør man dog tjekke tidevandstabellen og den aktuelle vandstand, for det kan ende i en svømmetur på tilbagevejen, hvis man ikke er forberedt. Turen begynder fra parkeringspladsen ved Lindøhoved, hvorfra vandringen tværs over havet varer halvanden time. Ruten er afmærket med pæle, så selv hvis tågen kommer snigende, eller man mister orienteringen, er det let at finde vej.

”Øen er ubeboet, men der findes en gammel herregård, hvor der boede folk før i tiden. Tag kikkerten med for dyrelivet er rigt. Vi så både dådyr, muflonger og havørne”, fortæller Kristine Gry.

Særligt fremhæver parret fyrtårnet, der rager lodret op i luften på den ellers flade ø. Det er et fint pejlemærke, for sigter man efter fyrtårnet, bevæger man sig automatisk tværs over Æbleø.

Vandrer man ad kystvejen, venter storslåede oplevelser, når man nedenfor de stejle skrænter kan spotte flere kæntrede vrag, der påminder om naturens uanede kræfter.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.