Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Pauseteknik

Tekst: Mette Mortensen

Foto: All-Out

Sikkerhed på tur

Sikkerhed og tryghed er noget af det vigtigste når vi skal på tur i det fri, både for os selv og for dem, der holder af os.

Der er ganske meget du selv kan gøre, for at din tur bliver så sikker og god som muligt og herunder er planlægningen noget af det allervigtigste.
Til tider er planlægningen dog netop noget af det som vi kommet til at nedprioritere – der er jo noget fedt og udfordrende i bare at pakke rygsækken og drage af sted uden planer og mål, men rent faktisk er det yderst uklogt at gøre på denne måde da det ofte på grund af dårlig planlægning at ulykkerne sker.

Pausestrategi

At have en fast struktur for pauser over dagen er en nedprioritetet strategi, som primært handler om at bevare overskud og energi til hele dagen.
Hvor ofte vi hver især har brug for en pause er meget individuelt, men går du i en gruppe, kan det være hensigtsmæssigt at have en fast pausestrategi.
En fast pausestrategi betyder, at alle på forhånd er bekendt med, hvornår pauserne ligger og derved undgår I for mange ekstra pauser til regulering af tøj, en tår vand eller pludselig tissetrang.

Går du alene eller to sammen, er det også en rigtig god ide at have faste pauseintervaller – ellers kan man ofte være tilbøjelig til at glemme at holde pausen, da det jo lige går så godt.

Det kan betyde, at du ikke får tanket dine energidepoter op løbende og derfor hurtigere bliver træt.

Husk! Det er langt nemmere at holde energiniveauet ved lige i løbet af dagen end af skulle tanke sig selv op igen, hvis du først har tømt depoterne helt ud.

Fastlæg på forhånd intervallerne til pauser, og hver gang du eller I holder pause, skal I sikre jer at få noget at drikke og lidt energi til kroppen i form af chokolade, nødder, müslibars eller andet.

Længe og hyppighed på pausen

Pauserne skal gerne ligge forholdsvist ofte og blot af kort varighed. En god tommelfingerregel er 50/10-reglen, hvilket betyder 50 minutters gang og 10 minutters pause. Dette sikrer, at du har overskud hele dagen, og at du dermed også måle din succes i, at du ved første pause tænker: ”Jeg er da ikke træt nu, jeg har ikke brug for pause” og at du ved sidste pause på dagen også tænker: ”Jeg er da ikke træt nu, jeg har ikke brug for pause”.

Så ved du at du har gjort det godt og at du har sikret dig at bevare både overskud og energi hele dagen. På den måde har du altid de bedste forudsætninger for at handle rationelt og optimalt i enhver situation. Hvis det er meget koldt kan det være hensigtsmæssigt kun at holde 5 til 7 minutters pause, da du bliver hurtigere afkølet, når du står stille. Frokostpausen er sædvanligvis turens længste pause. Afhængig af vejret og temperaturen er det en god ide at holde en god, lang frokostpause, hvor du både når at få luftet tæerne, spist og måske endda få en lille powernap.

Tips: Tag rygsækken af, når du holder pause og sørg for at din taske er pakket således, at du let og hurtigt kan komme til både mad og drikke uden at hele tasken skal åbnes og endevendes.

Vandre I som gruppe, så husk at pausen altid først starter, når sidste mand er fremme ved pausestedet.

Lyst til mere inspiration og rådgivning indenfor vandreteknikker og sikkerhed?

Følg med her på bloggen, eller besøg all-out på:
Hjemmeside

Facebook

Instagram

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!