Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.

Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige. 

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia. 

Bag smilet gemmer der sig en historie, der var med til at bringe Anja ud i en usædvanlig livsstil. Lige før hun fyldte 39, gjorde Anja Robanke noget vildt: hun solgte i 2019 sine ting og flyttede i autocamper, for at leve et friere og mere enkelt liv. Hun vidste, at der skulle en forandring til. Det er nu 5 år siden, og Anja bor stadig i autocamper og har nu fået en tro følgesvend med, hundehvalpen Núna på 5 måneder.

Der er ingen tvivl om at en årelang depression fra 2009 har været med til at forme hvem hun er i dag. Og det har været med til at præge hendes livsstil.

“Jeg har førhen haft perioder med svære depressioner og dage, hvor jeg ikke kunne komme ud af sengen. Tidspunkter, hvor jeg ikke havde lyst til at leve,” fortæller hun til flere medier. Den åbenhed møder du hos Anja, der i sine foredrag generøst deler ud af vejen til et bedre liv og de inspirerende rejser.

  Anja fandt på den hårde måde ud af, at hun ikke skal presses ind i rammer, hvor hun ikke kan ånde.

  “Jeg har brug for at kunne tage pauser, så det passer mig godt at være selvstændig, selvom jeg ikke havde troet det. Jeg troede, at jeg skulle have et almindeligt liv med faste arbejdstider, børn, hus og mand, men sådan blev det ikke,” fortæller hun levende fra sit hjem på hjul, der er så minimalistisk, at de fleste vil få klaustrofobi. For Anja er det den perfekte livsstil med næsten alt-i-et-rum.

   Det simple liv

   Anja lever i dag af at være grafiker og fotograf på freelancebasis, samt holder foredrag om livet hun har skabt sig på vejen. Eftersom hun kun skal bruge en computer, et kamera og en god dataforbindelse, kan hun i princippet arbejde alle steder. Hun bor i en knap syv meter lang autocamper, hvor der er toilet, bad, køkken, senge – og bordplads.

   Alt, hvad hun skal bruge, på mindre plads end et gennemsnitligt børneværelse.

   Det skønne smil spreder glæde, hvor end Anja møder sine følgere på messen. Hendes foredrag, “Hvad er det gode liv” trækker fulde huse. I dag er hun det hidtil bedste sted i sit liv, og hun har skabt livsglæde og en tilværelse, hvor hun elsker at fortælle om livet på vejen – på godt og ondt.

   Følg Anja her når hun frem til festivalen blogger om rejserne til Norge, Finland og Sverige. Her kommer hun med autocamperen hele weekenden og holder hendes foredrag.

    Mere inspiration

    Turen op ad i Norge med store kontraster

    Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

    Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

    Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

    Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

    Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

    Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

    Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

    DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

    Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

    Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

    Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

    Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

    Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

    På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

    Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

    LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

    Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

    Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

    Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse,
    hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik
    atmosfære.

    Vil du også prøve det hele i 2024?

    Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!