Brændende kærlighed: Lav mad over bål

Tekst: Cecilie Kofoed
Foto: Jakob Nusbaum

Bålkogebogen ”Brændende kærlighed” af Jakob Nusbaum viser dig vej til kulinariske oplevelser omkring bålet. Madlavningen rykkes ud under åben himmel og over bålets flammer.

Du skal hverken have mange års erfaring med udeliv eller bålmad for at kunne give dig i kast med bogens opskrifter. Alle kan være med på de lette og lækre bålretter, som blandt andet byder på æggekage, snobrød og rustik brændende kærlighed.

Bålmad giver nærvær

Bogens forfatter Jakob Nusbaum fortæller at bogen skal inspirere til at få flere til at komme ud i naturen, nyde livet og bålmaden og have det rart med sine kære. Bogen er fyldt med nemme og velsmagende retter for hele familien.

Når madlavningen foregår over bål, går det langsommere end i de moderne køkkener. Bålmad kan hjælpe os til at være mere nærværende. Mens maden tilbederes kan du lytte til det knitrende brænde og nyde varmen fra bålet.

I bogen finder du også en række gode tips og tricks til, hvordan du kløver brænde sikkert, hvordan du starter et bål, gode råd om sikkerhed, tips til det rigtige båludstyr og meget mere, så du kan gå i gang med at lave mad over bål.

Bålmad er for alle, og mange har fået bålfade og bålpladser i haven, hvor hele familien kan samles. Forfatteren, Jakob Nusbaum, har selv to drenge, som han laver både bål og mad over flammerne sammen med. For det giver helt særlige oplevelser, når børnene hjælper med at finde råvarer i naturen, hjælper med at passe bålet og alle samles om maden.

Jakob Nusbaum har stor erfaring som kok. Han vejleder store og små grupper til Outdoor Teamcooking, og flere festivalgæster fra Northside har stiftet bekendtskab med ham for sine retter tilberedt over åben ild. Her er han også blevet kåret som ”Årets Madbod” flere gange.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.