Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Brændende kærlighed: Lav mad over bål

Tekst: Cecilie Kofoed
Foto: Jakob Nusbaum

Bålkogebogen ”Brændende kærlighed” af Jakob Nusbaum viser dig vej til kulinariske oplevelser omkring bålet. Madlavningen rykkes ud under åben himmel og over bålets flammer.

Du skal hverken have mange års erfaring med udeliv eller bålmad for at kunne give dig i kast med bogens opskrifter. Alle kan være med på de lette og lækre bålretter, som blandt andet byder på æggekage, snobrød og rustik brændende kærlighed.

Bålmad giver nærvær

Bogens forfatter Jakob Nusbaum fortæller at bogen skal inspirere til at få flere til at komme ud i naturen, nyde livet og bålmaden og have det rart med sine kære. Bogen er fyldt med nemme og velsmagende retter for hele familien.

Når madlavningen foregår over bål, går det langsommere end i de moderne køkkener. Bålmad kan hjælpe os til at være mere nærværende. Mens maden tilbederes kan du lytte til det knitrende brænde og nyde varmen fra bålet.

I bogen finder du også en række gode tips og tricks til, hvordan du kløver brænde sikkert, hvordan du starter et bål, gode råd om sikkerhed, tips til det rigtige båludstyr og meget mere, så du kan gå i gang med at lave mad over bål.

Bålmad er for alle, og mange har fået bålfade og bålpladser i haven, hvor hele familien kan samles. Forfatteren, Jakob Nusbaum, har selv to drenge, som han laver både bål og mad over flammerne sammen med. For det giver helt særlige oplevelser, når børnene hjælper med at finde råvarer i naturen, hjælper med at passe bålet og alle samles om maden.

Jakob Nusbaum har stor erfaring som kok. Han vejleder store og små grupper til Outdoor Teamcooking, og flere festivalgæster fra Northside har stiftet bekendtskab med ham for sine retter tilberedt over åben ild. Her er han også blevet kåret som ”Årets Madbod” flere gange.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!