PRESSEMEDDELELSE – 16.05.2023

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

KONTAKT: presseansvarlig Bright Bird, Patrick Hinrichsen, 51 89 44 58

Bright Bird er ny partner hos Outdoor365 og Danmarks Outdoor Festival. I samarbejdet er ønsket, at endnu flere kommer ud og får oplevelser, hvor de er trænet og klædt på med sikkerhed, hvis det går galt. En stor oplevelse kan nemlig slutte der, hvor personen ikke kan redde sig selv eller makkeren fra en kritisk situation.

Bright Bird er en dansk konsulentvirksomhed indenfor menneskelig risikostyring, hvis vision er at give privatpersoner, organisationer og virksomheder mulighed for at arbejde, operere eller udøve deres passion – uanset geografisk breddegrad eller klimamæssige omstændigheder. ”Vores eksperter har selv stået på toppen af Mount Everest, i de tropiske regnskove og været nede på de dybeste dybder. Al den viden har vi kanaliseret ind i den træning, vi tilbyder,” siger CEO, Thomas Trust Have.

Det udstyr, vi har sat sammen, er af allerhøjeste kvalitet, og det er testet derude, hvor det skal bruges. Vores behandlerpakker er sammensat med over 100 års erfaring i at færdes i udsatte miljøer,” fortæller Thomas Trust Have.
Hos Bright Bird oplever de, at det giver tryghed og tillid, at deres eksperter er læger, politimænd og undervisere, der selv har stået ude i verden som tidligere jægersoldater, frømænd, bjergbestigere og i Slædepatruljen Sirius. ”Den erfaring bringer vi videre, sådan at personen selv kan behandle sygdomme og tilskadekomst.”

Fra kursusvirksomheden, beliggende på Sandbjerggaard i Nordsjælland, bidrager simulatorer til en ultra-realistisk scenarietræning, der skaber den stressfaktor, man vil blive udsat for i reelle pressede situationer. Her uddannes der i selvredning, udstyr og medicin. Når eventyret er begyndt, har Bright Bird en livline med kontakt til en døgnbemandet telemedicinsk vagtlæge-ordning. Bright Bird mener at med den rette forberedelse og med klog strategisk tænkning, så er verden ikke så farligt et sted, og man vil have både den fysiske- men også psykologiske tryghed til at klare sig på egen hånd”

Bright Bird deltager til Danmarks Outdoor Festival, den 1.-3. september i Silkeborg med en realistisk, arktisk kulde-simulator. På Outdoor365-portalen tilbyder Bright Bird løbende træning og kurser, der vil forbedre både instruktørernes og private eventyreres færdigheder, så de kan komme i mål med uforglemmelige oplevelser.

Men omvendt er der et hav af muligheder for også at dyrke roen og nyde mere afslappede aktiviteter gennem yoga, lytte til de inspirerende foredrag fra de mange inspirerende aktører eller sidde og drømme sig væk i flammerne fra bålet med en øl fra Outdoorbaren. Mulighederne er mange og visionerne store til dette års Danmarks Outdoor Festival.

FAKTA:

www.brightbird.com

Bright Bird er en moderne dansk konsulentvirksomhed indenfor menneskelig risikostyring der anskuer risikohåndtering fra et holistisk perspektiv. Bright Bird er eksperter på maritimt miljø, tropiske områder, arktisk, alpint og højt alpine klima. Den danske virksomhed er beliggende med kursusvirksomhed Sandbjerggaard i Nordsjælland, Virksomheden videregiver færdigheder og viden til at kunne tage på eventyr i både det nære og i øde områder med sikkerhed og tryghed.

Bright Bird arbejder med efterretningsbaserede sikkerhedsydelser og rådgivning, fysisk sikkerhed og efterforskning samt uddannelse og træning, der giver mennesker den nødvendige viden, færdigheder og adfærd – så de kan klare sig på egen hånd og hjælpe andre. Alt dette giver tryghed. Og tryghed giver frihed. Frihed giver ro i sindet.

FAKTA:

www.outdoor365.dk

Outdoor365 er et stort outdoor-univers med blog, netværk, magasin, portal og een af Europas største friluftsfestivaler. Outdoor365 og Danmarks Outdoor Festival Outdoor365 har en mission!
24-7 arbejdes der på at inspirere og at flere får mulighed for at komme ud i fede outdoor-aktiviteter. Naturen kan noget helt særligt, og
i det store netværk deles kærligheden til udelivet. Vi kan ikke lave alt det vi gør uden vores dygtige samarbejdspartnere. Samarbejde er synergi, spændende snitflader og kreative løsninger. Kort sagt, så får vi sammen 2+2 til at give 5 – eller endnu mere.

To af de tætte samarbejdspartnere er allerede trænet til at være ude i vilde eventyr af Bright Bird. Det er Cykeldrengene, verdens første på cykel over Indlandsisen og Emma Østergaard, Girlpower-projekt, som yngste, danske kvinde til at bestige Mt. Everest.

Mere inspiration

Emma Østergaard skriver Danmarkshistorie – Yngste danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg

Hun er nemlig den yngste danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg: Mount Everest.

CYKELDRENGENE EVAKUERET FRA INDLANDSISEN

De manglede blot 150 af de 500 kilometer, da Cykeldrengene, Emil og Nicklas måtte evakueres med helikopter.

Heidi vandrer 2.000 kilometer for en god sag

I 2015 ændres Heidi Stephansens liv. Hun får en blodprop i hjernen, og det viser sig, at det er svært at finde hjælp. Det vil hun gøre (gå) noget ved.

Hvorfor en elcykel? Vi afliver myter

Vi afliver de mest almindelige myter. Flere har nemlig den opfattelse, at elcyklen er et mindre udbyttende transportmiddel.

Hardtail eller Full Suspension? Sådan vælger du den rigtige eMTB

Det at køre på mountainbike er blevet en mere udbredt disciplin. I løbet af de seneste år har flere kommuner prioriteret at etablere dertil indrettede spor for at imødekommende den stigende interesse. Ikke nok med at flere og flere hopper i mountainbike-tøjet, kan flere i højere grad se idéen i en elektrisk model (alment kendt under betegnelsen eMTB).

All-Out – At vandre med eller uden stave

At vandre med stave øger generelt sikkerheden og aflaster dine led en hel del, men det er meget individuelt, hvad folk har af behov og hvordan de vandre bedst muligt.

All-Out – Fornuftigt udstyr på tur

Hvad skal du have med, når du skal ud på tur? Her kommer Mette Mortensen fra All-Out med tips og tricks til alt hvad du skal have med – alt fra kompas til proviant.

All-Out – Læ, ly og sikkerhed

Hvis du er på længere ture og skulle være så uheldig at blive fanget i et uvejr, skal du altid være forberedt på, hvordan du søger læ og ly for vejr og vind.

STORE PERSONLIGHEDER TIL DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

De inspirerer andre med deres personlige veje i udelivet. Flere af dem søger ud for at komme ind. Andre går ud, fordi de elsker livet – derude på kanten. Fællestrækket er, at de i vildskab inspirerer andre til at komme endnu mere ud.

KUNSTEN AT FINDE TROLDE

Rundt omkring i landet – på hemmelige, smukke steder – kan du tage på troldejagt og finde imponerende og søde troldeskulpturer i genbrugstræ. Troldejagt er en sjov og anderledes måde at udforske den danske natur på.